ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι μεγάλοι νικητές του The Chance της Nike!

Οι μεγάλοι νικητές του The Chance της Nike!

Το Sport24.gr ήταν στον ελληνικό τελικό του The Chance της Nike και σας παρουσιάζει τα δύο ταλέντα που ξεχώρισαν καθώς και το κλίμα από τη Ριζούπολη μέσα από φωτογραφίες και videos! Τι δήλωσε ο Στέφανο Καπίνο για την εξαιρετική διοργάνωση.

Το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουνίου διεξήχθη στο γήπεδο της Ριζούπολης ο μεγάλος ελληνικός τελικός του The Chance της Nike. Εκατό παιδιά ηλικίας 16-19 ετών διαγωνίστηκαν με έπαθλο δύο εισιτήρια για το διεθνή τελικό της Βαρκελώνης.

Το Sport24.gr βρέθηκε στο "Γεώργιος Καμάρας" και μέσα από φωτογραφίες και videos σας μεταφέρει το κλίμα της διοργάνωσης και σας παρουσιάζει τους δύο μεγάλους νικητές!

Για δεύτερη σερί χρονιά η Nike, μέσα από το The Chance αναζητά την επόμενη γενιά ταλαντούχων και φιλόδοξων ποδοσφαιριστών. Φέτος 55 χώρες έψαξαν τα δικά τους ταλέντα, με τους 100 καλύτερους να παίρνουν το εισιτήριο για το διεθνή τελικό της Βαρκελώνης.

Εκεί τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν από 19-26/8 σε ένα εντατικό πρόγραμμα προπόνησης και σε ένα πρόγραμμα αγώνων καθώς θα αξιολογούνται από μια ομάδα προπονητών συμμετέχοντας σε προγράμματα ασκήσεων προπόνησης, όπως το "Nike SPARQ", το οποίο είναι ένα σύστημα προπονήσεων και δοκιμασιών που βοηθά στη δημιουργία καλύτερων αθλητών.

Οι μεγάλοι νικητές του The Chance της Nike!

Η τελική ελληνική 22άδα μαζί με τους προπονητές

Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, οι παίκτες θα αθλούνται σε εγκαταστάσεις διεθνούς κύρους και θα καθοδηγούνται από κορυφαίους προπονητές διατροφολόγους, ψυχολόγους και ειδικούς σε θέματα φυσικής κατάστασης και θα έχουν τη δυνατότητα να επιδείξουν τις ικανότητές του μπροστά σε κορυφαίους προπονητές, να αναπτύξουν και να βελτιώσουν το ταλέντο τους, με ένα σκοπό: Να ξεχωρίσουν.

Οι καλύτεροι 16 της Βαρκελώνης θα επιλεγούν από τη Nike για να συμμετάσχουν, ως ανταμοιβή, στο απόλυτο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα: Θα αγωνιστούν ενάντια στις πιο φημισμένες ποδοσφαιρικές ακαδημίες όπως της Manchester United και της Juventus σε μία περιοδεία τεσσάρων εβδομάδων γεμάτη δοκιμασίες. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία για να γίνουν γνωστοί και να κερδίσουν ένα επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ο ελληνικός τελικός του The Chance της Nike

Οι μεγάλοι νικητές του The Chance της Nike!

Στη χώρα μας οι 100 καλύτεροι παίκτες βρέθηκαν στη Ριζούπολη στις 23/4-6 για την τελική επιλογή των 2 που θα πάνε στη Βαρκελώνη. Τα 100 παιδιά επιλέχθηκαν από ομάδα σκάουτινγκ αλλά και από τους Κατσουράνη, Καπίνο και Μάκο που παρακολούθησαν παιχνίδια με ομάδες που δηλώθηκαν μέσω του facebook της Nike Football Greece.

Οι μεγάλοι νικητές του The Chance της Nike!

Το απόγευμα της Κυριακής ανακοινώθηκε η 22άδα η οποία έπαιξε στον μεγάλο τελικό. Οι δύο ομάδες έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό παρά την υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε στην Αθήνα.

Η ομάδα με τα μαύρα επιβλήθηκε με 2-1 της ομάδας με τα κίτρινα και στη συνέχεια όλα τα παιδιά συγκεντρώθηκαν για την στιγμή που περίμεναν: Την ανάδειξη των δύο μεγάλων νικητών!

Η απονομή των βραβείων και η ανάδειξη των 2 νικητών έγινε παρουσία των διεθνών μας με την Εθνική Νέων, Στέφανου Καπίνο και Δημήτρη Διαμαντάκου.

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ήταν αυτός που ανακοίνωσε τα ονόματα των δύο ταλέντων που τον Αύγουστο θα βρεθούν στη Βαρκελώνη μαζί με άλλα 98 παιδιά από όλο τον κόσμο!

Το Sport24.gr βρέθηκε στο "Γεώργιος Καμάρας" και σας παρουσιάζει τους δύο μεγάλους νικητές, τον Δημήτρη Κόμνο και τον Αλέξανδρο Μιχαλόπουλο, οι οποίοι αμέσως μετά τη βράβευσή τους, μας μίλησαν για την εμπειρία του στο The Chance της Nike και τα όνειρά τους για τη Βαρκελώνη.

Οι μεγάλοι νικητές του The Chance της Nike!

Οι δύο νικητές, Δημήτρης Κόμνος (αριστερά) και Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος (δεξιά)

Δημήτρης Κόμνος

Ημ/νία γέννησης: 1/2/1993

Θέση: Αριστερό μπακ-χαφ

Ομάδα: Λεβαδειακός

Ο 19χρονος Δημήτρης από τον Βόλο έχει ...μετακομίσει στην Κ20 του Λεβαδειακού μετά την διάλυση του τοπικού Ολυμπιακού. Πήρε μέρος στον διαγωνισμό για να μην ...στεναχωρήσει τον προπονητή του και τελικά ετοιμάζει βαλίστες για την Βαρκελώνη, αν και υποστηρίζει την Ρεάλ Μαδρίτης!

Πώς έμαθες για το The Chance της Nike;

"Με ενημέρωσε ένας προπονητής από τον Βόλο ότι θα γίνουν κάποια εργομετρικά τεστ. Με κάλεσε και- για να μην σου πω ψέμματα- πιο πολύ πήγα για να μην του πω όχι (σ.σ. γέλια). Βγήκα σε όλα πρώτος εκεί και έτσι ήρθα στην Αθήνα."

Πώς βίωσες την εμπειρία του The Chance στην Αθήνα;

"Ήταν μια ωραία, πολύ ωραία εμπειρία. Τα πάντα εδώ ήταν οργανωμένα. Και είχαμε καλό ανταγωνισμό αφού το επίπεδο ήταν υψηλό"

Πίστευες ότι θα είσαι ανάμεσα στους 2 νικητές

"Το είχα σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Δεν το περίμενα αλλά το πίστευα μέσα μου."

Και τώρα Βαρκελώνη...

"Είναι όνειρο! Θα είναι τρομερή εμπειρία. Και εκεί θα υπάρχουν πολλά παιδιά, υψηλό επίπεδο και ανταγωνισμός".

Πας Βαρκελώνη για να το διασκεδάσεις αλλά έχεις στο μυαλό σου να είσαι στην τελική 16άδα;

"Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει ότι θα πάω Ισπανία, αλλά ναι. Το πιστεύω! Γιατί όχι;"

Οι μεγάλοι νικητές του The Chance της Nike!

Οι δύο νικητές με τον συντάκτη του Sport24.gr, Θοδωρή Κουνάδη

Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος

Ημ/νία γέννησης: 9/3/1995

Θέση: Επιτελικό χαφ

Ομάδα: Πανιώνιος

Μόλις στα 17 του, ο Αλέξανδρος πήγε στο The Chance της Nike αποφασισμένος να νικήσει. Όχι μόνο στον ελληνικό τελικό, όπως τα κατάφερε, αλλά και στο μεγάλο τελικό της Βαρκελώνης! Ο μικρός του Πανιωνίου είναι δεξιοπόδαρος και αγωνίζεται στα χαφ, πίσω από τον σέντερ φορ.

Πώς έμαθες για το The Chance της Nike;

"Είχα μάθει και πέρσι από φίλους για τον διαγωνισμό της Nike, το άκουσα και φέτος και ήρθα να δοκιμαστώ και εγώ καθώς ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία. Και τελικά την έπιασα από τα μαλλιά (σ.σ. γέλια)."

Πώς βίωσες την εμπειρία του The Chance στην Αθήνα;

"Πολύ μεγάλη η εμπειρία. Μου άρεσε όλοι η οργάνωση της Nike, οι προπονητές, το επίπεδο που ήταν πάρα πολύ καλό. Ιδιαίτερα το φινάλε με την τελική 22άδα."

Πίστευες ότι θα είσαι ανάμεσα στους 2 νικητές

"Ναι, το πίστευα γιατί έχω κάνει μεγάλη δουλειά."

Πας Βαρκελώνη για να το διασκεδάσεις αλλά έχεις στο μυαλό σου να είσαι στην τελική 16άδα;

"Ναι, σίγουρα πάω να διασκεδάσω αλλά πάω και για να διακριθώ!"

Οι μεγάλοι νικητές του The Chance της Nike!

Καπίνο και Διαμαντάκος μαζί με τους νικητές.

"Ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση που οργάνωσε για άλλη μια φορά η Nike. Τα δυο παιδιά που θα πάνε Βαρκελώνη, είναι πολύ τυχερά γιατί θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις δυνατότητές του σε ένα υψηλό επίπεδο", σχολίασε ο Στέφανος Καπίνο για το The Chance της Nike.

Σχετικά με την συμβουλή του στους νέους ποδοσφαιριστές, υπογράμμισε: "Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αν δουλεύουν σκληρά. Έχοντας και λίγη τύχη, αν δουλεύουν πάντα σκληρά, μπορούν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ