STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανθρακικός - ΑΕΚ 1-0

Πανθρακικός - ΑΕΚ 1-0

Με μοναδικό πρωταγωνιστή στο "έργο" της Θράκης, τον Πανθρακικό, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα και επέστρεψε στον πάτο της βαθμολογίας της Superleague. Ίσως η χειρότερη εμφάνιση της Ένωσης. Ανώτεροι σε όλο το ματς οι γηπεδούχοι.

Με τον Πανθρακικό να ανεβάζει ρυθμό προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και να τον κρατάει τόσο όσο χρειαζόταν προκειμένου να πάρει την ιστορική νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, για πρώτη φορά, οι Κροκόδειλοι ανέβηκαν στην βαθμολογία και δημιούργησαν μια διαφορά πέντε βαθμών από την ζώνη του υποβιβασμού

Στην αντίπερα όχθη, όπως όλα τα ματς που δίνει η ΑΕΚ ευρισκόμενη σε αυτή την βαθμολογική θέση, ήταν ένα τελικός που έπρεπε να πάρει για να ξεφύγει από τον πάτο της βαθμολογίας, αλλά δεν τα κατάφερε. Η ήττα την άφησε ουραγό του πρωταθλήματος και πλέον το ματς με τον Ατρόμητο πριν το τέλος του πρώτου γύρου, θα φανεί αν θα κάνουν γιορτές στα Σπάτα

Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής

Διαιτητής: Ζαχαριάδης

Πρώτος Βοηθός: Βασιλειάδης

Δεύτερος Βοηθός: Δημόπουλος

Τέταρτος: Λιακούδης

Πανθρακικός (Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Σερφά, Μουνάφο, Λαδάκης, Μίνγκας, Λουσέρο, Βαϊρουά (Βιγιαρέχο 81'), Μπαϊκάρα, Παπαδόπουλος (Κοντογουλίδης 94')

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Φούντας, Γκερέιρο, Αρκούδας, Φέτσης (Κατίδης 73'), Κουτρουμπής, Φουρτάδο (Σταματής 68'), Παυλής (Κατσικοκέρης 82'), Κοτσαρίδης, Κορδέρο

Σκορ: Βαϊρουά 62' (1-0)

Κίτρινες: Σερφάς 4', Κοτσαρίδης 10', Παυλής 53', Αρκούδας 74'

Στην αρχή η ΑΕΚ τον έλεγχο...

Με την ΑΕΚ να βρίσκεται και πάλι στο πάτο της βαθμολογίας (μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της 14ης αγωνιστικής) ο αγώνας στην Θράκη ήταν κρίσιμος για τους κιτρινόμαυρους.

Στο 21' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα για τους φιλοξενούμενους, με τον Φουρτάδο μετά από ατομική ενέργεια, να μπαίνει μέσα στην περιοχή του Πανθρακικού από τα αριστερά, να βγάζει σέντρα για τον Παυλή, αλλά προ του επιθετικού της ΑΕΚ ο Κουτσόπουλος να προλαβαίνει την μπάλα.

Η απάντηση του Πανθρακικού ήρθε τρία λεπτά αργότερα, όταν σε επιθετική ανάπτυξη των γηπεδούχων, ο Μίνγκας βρέθηκε έξω από την περιοχή του δικεφάλου, επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 32' σε αντεπίθεση, ο Πανθρακικός με τον Μίνγκα δεν μπορεί να απειλήσει, αλλά η μπάλα φτάνει έξω από την περιοχή της Ένωση που βρέθηκε ο Παπαδόπουλος, με τον τελευταίο να σουτάρει δυνατά αλλά η μπάλα να μπλοκάρεται από τον Κωνσταντόπουλο.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ βγήκε στην επίθεση από τα αριστερά με τον Φουρτάδο, ο Πορτογάλος έδωσε πάσα έξω από την περιοχή στον Φούντα, ο οποίος προσποιήθηκε και έκανε το σουτ στην αριστερή γωνία του Κουτσόπουλου με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να διώχνει με τα ακροδάχτυλα του.

Από το 37' οι γηπεδούχοι πίεσαν...

Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και πίεσαν την ΑΕΚ χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες σε διάστημα τριών λεπτών. Στο 41' μετά από σουτ του Λαδάκη, η μπάλα κόντραρε στον Παπαδόπουλο, ο οποίος άθελα του την κοντρόλαρε και έκανε το σουτ, με την μπάλα να φεύγει μέσα από την περιοχή ψηλά από τα δοκάρια της Ένωσης.

Στην τελευταία φάση του 45λεπτου, η οποία ήταν και η σημαντικότερη φάση, ο Πανθρακικός εκμεταλλεύεται λάθος στο κέντρο του γηπέδου και βγαίνει στην αντεπίθεση, με τον Βαιρουά από τα δεξιά, να βγάζει παράλληλη μπαλιά στον Παππαδόπουλο, ο οποίος σε θέση τετ α τετ από τα δύο μέτρα πλάσαρε, αλλά ο Κωνσταντόπουλος έκανε την απόκρουση του αγώνα.

Πάντως ο επιθετικός του Πανθρακικού ήταν εκτεθειμένος ένα μέτρο οφσάιντ, όπως φάνηκε πεντακάθαρα και στο ριπλέι της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Στον ίδιο ρυθμό οι Κροκόδειλοι...

Από εκεί που σταμάτησε το πρώτο μέρος, συνεχίστηκε ο αγώνας στην επανάληψη με τον Πανθρακικό να πιέζει την ΑΕΚ για να πετύχει το γκολ. Στο 51' οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Βαιρουά να βγάζει αριστερά στον Ρουσέρο, ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ, παρόλα αυτά ο διαιτητής άφησε τον αγώνα, με τον τελευταίο να κάνει την σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Παπαδόπουλου να πηγαίνει πάνω από τα δοκάρια.

Στο 53' η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για πέναλτι, με τον Μπαϊκαρά να κάνει λάθος στο κοντρόλ της μπάλας μέσα στην περιοχή της ομάδας του, ο Παυλής τσίμπησε την μπάλα, έπεσε στο έδαφος αλλά ο διαιτητής έδειξε κίτρινη για θέατρο. Από το ριπλέι φαίνεται ότι υπάρχει επαφή ψηλά στο γόνατο των δύο ποδοσφαιριστών και δίκαια φωνάζουν οι κιτρινόμαυροι.

Το 1-0... φαινόταν

Τα λεπτά περνούσαν, αλλά η ΑΕΚ φαινόταν πως δεν μπορούσε να απειλήσει με την συγκεκριμένη διάταξη, εν αντιθέσει με τον Πανθρακικό που πίεζε και έχανε σημαντικές ευκαιρίες μπροστά στον πολύ καλό Κωνσταντόπουλο.

Μια τέτοια φάση έγινε στο 62', όταν ο Λουσέρο από τα αριστερά, έβγαλε την σέντρα, ο Παπαδόπουλος αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά, ο Κωνσταντόπουλος εκτινάχθηκε και έδιωξε την μπάλα, αλλά στο ριμπάουντ η αντίδραση της άμυνας της ΑΕΚ ήταν τραγική, με αποτέλεσμα ο αμαρκάριστος (δεύτερος!) Βαϊρουά να πλασάρει σε κενή εστία και να ανοίξει το σκορ, 1-0. Η φάση ξεκίνησε από οριακή θέση οφσάιντ.

Η πρώτη αντίδραση της ΑΕΚ ήταν ένα σουτ του Φούντα στο 69', με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ, δίχως να κινδυνέψει ο Κουτσόπουλος. Ο χρόνος περνούσε, αλλά η ΑΕΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάση. Από την άλλη μεριά, ο Πανθρακικός έριξε τον ρυθμό του και περίμενε την ακίνδυνη Ένωση.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν σημειώθηκε καμία αξιόλογη θέση, με τον Λίνεν να κάνει τις αλλαγές του (αργά είναι η αλήθεια) και ωρυόμενος να φωνάζει για μια σέντρα που δεν ερχόταν ποτέ.

MVP του αγώνα

Ο Ρουσέρο του Πανθρακικού αξίζει τον τίτλο του MVP, καθώς ήταν η μεγαλύτερη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα. Ήταν ο άνθρωπος που δημιούργησε σχεδόν όλες τις φάσεις για τους γηπεδούχους.

Αδύναμος κρίκος

Η συνολική εικόνα της ΑΕΚ ήταν ίσως και η χειρότερη που έχει κάνει από την αρχή της σεζόν. Φυσικά το βάρος έπεσε τόσο στον χώρο του κέντρου όσο και στα άκρα που είχαν τεράστιο πρόβλημα. Μοναδικός που διακρίθηκε, ήταν ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος που αν υπήρχε συγκέντρωση στην άμυνα, θα μπορούσε να είχε δώσει έναν βαθμό που δεν δικαιούταν η ΑΕΚ

Στατιστικά Αγώνα

0 Γκολ 0
0 Ασίστ 0
0 Τελικές Προσπάθειες 0
0 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 0
0 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 0
0 Κεφαλιές 0
0 Αποκρούσεις 0
0 Επεμβάσεις 0
0 Κλεψίματα 0
0 Φάουλ 0
0 Οφσάιντ 0
0 Κόρνερ 0
0 Λάθη 0
0 Γεμίσματα 0

* Όλα τα πανό των φιλάθλων της ΑΕΚ στο πέταλο, ήταν ανάποδα σε ένδειξη πένθους για τον χαμό ενός ακόμα οπαδού της Ένωσης, του Χρήστου Χομεϊνί. Συλλυπητήρια από το Sport24.gr στην οικογένεια και τους φίλους του.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ