STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το Pre-Game του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Το Pre-Game του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Η Τούμπα ανοίγει τις πόρτες της για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Νίκη για να μείνει ζωντανός στη μάχη του τίτλου θέλει ο "Δικέφαλος", τρίποντο που ισοδυναμεί με ... πρωτάθλημα κυνηγούν οι Πειραιώτες.

Η ώρα της αλήθειας για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό έφτασε. Το βράδυ της Κυριακής (19:30, live από το Sport24.gr) οι δύο ομάδες αναμετρώνται στο χορτάρι της Τούμπας σε ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα ματς του φετινού πρωταθλήματος, το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την φετινή έκβαση του τίτλου.

Αν ο "Δικέφαλος" κάνει νταμπλ νικών απέναντι στον αντίπαλό του (επικράτησε με 2-1 στο Φάληρο στο ντέρμπι της 5ης Δεκεμβρίου) θα μειώσει στους πέντε πόντους τη διαφορά από την κορυφή και θα αναθερμάνει τις ελπίδες του για τον τίτλο, ενώ ταυτόχρονα θα ανεβάσει την ψυχολογία του μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα στη Super League.

Αντίθετα, αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει το νικηφόρο σερί του επί εποχής Βίτορ Περέιρα (μετράει μόνο νίκες από τότε που διαδέχτηκε τον Μίτσελ στον πάγκο) τότε θα αυξήσει σε 11 πόντους τη διαφορά του από τους Θεσσαλονικείς και ουσιαστικά θα έχει κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για τον 17ο τίτλο του τα τελευταία 19 χρόνια και 42ο συνολικά.

Η τελευταία ευκαιρία για ανάκαμψη

Αλλιώς τα περίμεναν τα πράγματα στον ΠΑΟΚ ενόψει του ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό και αλλιώς τους προέκυψαν. Πριν από δέκα ημέρες η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη ήταν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή (-2) και όλοι περίμεναν πώς και πώς το ματς κόντρα στους Πειραιώτες για να κάνουν το... προσπέρασμα.

Μίετσελ και Ζέτερμπεργκ μιλούν για το ντέρμπι

Ωστόσο οι δύο κολλητές ήττες από Παναιτωλικό μέσα στην Τούμπα ( 2-1) αλλά και στην Κρήτη από τον ΟΦΗ των χιλίων προβλημάτων ( 3-1) όχι μόνο άφησαν τον "Δικέφαλο" στην 2η θέση (ισόβαθμος πλέον με τον Παναθηναϊκό) αλλά δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κλίμα, με τους οπαδούς να στρέφουν τα βέλη τους προς τη διοίκηση και τους παίκτες.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης υπέβαλε την παραίτησή του μετά την ήττα από τον ΟΦΗ όμως δεν έγινε αποδεκτή, με τη διοίκηση να στηρίζει τον προπονητή και τον Ιβάν Σαββίδη να επιχειρεί να φτιάξει την ψυχολογία των παικτών του λέγοντας ότι πρέπει να παίξουν για την τιμή τους κόντρα στον Ολυμπιακό.

"Κλειδώνουν" τον τίτλο με τη νίκη

Πριν από δύο μήνες (3 Δεκεμβρίου) ο Ολυμπιακός έχανε με 2-1 από τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο και έμενε στο -5, ωστόσο από τότε έχει καταφέρει όχι μόνο να καλύψει το χαμένο έδαφος αλλά και να αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα στη μάχη του τίτλου.

Με τον Βίτορ Περέιρα να παίρνει τη σκυτάλη από τον Μίτσελ στην άκρη του πάγκου, οι "ερυθρόλευκοι" πηγαίνουν τρένο στο πρωτάθλημα έχοντας μόνο νίκες με τον Πορτογάλο και στο ματς της Τούμπας θα παραταχθούν έχοντας τον αέρα της απόστασης οκτώ πόντων από τον ΠΑΟΚ.

Βεργέτης και Πετράκης αναλύουν το ντέρμπι

Ξέρουν ωστόσο πως δεν υπάρχουν περιθώρια για "χαλάρωση" καθώς με μία ήττα οι αντίπαλοί τους θα ξαναμπούν στο κόλπο του τίτλου ενώ σε δύο εβδομάδες από τώρα (22/2) τους περιμένει ένα ακόμα δύσκολο εκτός έδρας ντέρμπι, στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό.

Το αποψινό ματς θα είναι μάλιστα ιδιαίτερο για τον Ολυμπιακό καθώς διεξάγεται ακριβώς 34 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7 που έφερε τον πρόωρο θάνατο σε 21 ανθρώπους και όπως είναι λογικό όλοι στην ομάδα θέλουν τη νίκη για να την αφιερώσουν στη μνήμη των θυμάτων.

Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Ιτάνζ. Σκόνδρας, Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα, Ρατς, Κάτσε, Γκολάσα, Νομπόα, Μακ, Αθανασιάδης, Περέιρα

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Κασάμι, Ντοσεβί, Αφελάι, Ντομίνγκες, Μήτρογλου

Διαβάστε ακόμη: Τα καλύτερα γκολ στα ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στην Τούμπα, τη γνώμη 9 προπονητών της Football League για το ντέρμπι, το μήνυμα των Ντομίνγκες-Μέγκερι για τα θύματα της Θύρας 7 αλλά και το μνημόσυνο του Ολυμπιακού 34 χρόνια μετά την τραγωδία στο "Καραϊσκάκης".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ