ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στα μαχαίρια με τη FIFA

Στα μαχαίρια με τη FIFA

Η απόφαση της FIFA να δώσει τέλος στο καθεστώς πολυιδιοκτησίας των ποδοσφαιριστών προκαλεί αντιδράσεις και ήδη Ισπανία και Πορτογαλία αντιδρούν.

Τα πρώτα σύννεφα του πολέμου έχουν απλωθεί πάνω από τη FIFA με την ισπανική και την πορτογαλική λίγκα να επιτίθενται στην Παγκόσμια Ομοσπονδία με φόντο την απόφαση για την απαγόρευση της πολυιδιοκτησίας των ποδοσφαιριστών.

Οι δύο λίγκες κατέθεσαν προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μάλιστα μετέβησαν στις Βρυξέλλες και έθεσαν το ζήτημα υπόψη των υπευθύνων της Κομισιόν.

Η προσφυγή αναφέρει ότι η απαγόρευση αυτή παραβιάζει τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και θεμελιώδεις αρχές ελευθερίας, εργασίας και κυκλοφορίας του κεφαλαίου εντός της Ευρώπης. Κύκλοι από τις δύο λίγκες μιλώντας σε μέσα του εξωτερικού τονίζουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα αποτελέσει πλήγμα για τις μικρότερες οικονομικά ομάδες.

"Η απαγόρευση της ιδιοκτησίας από τρίτους αποτελεί μια οικονομική συμφωνία που περιορίζει την οικονομική ελευθερία των ομάδων, των παικτών και των τρίτων, χωρίς καμία αιτιολόγηση ή αναλογικότητα. Η απαγόρευση θα ζημιώσει τους συλλόγους και κυρίως εκείνους με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Ουσιαστικά θα τους εμποδίσει να μοιράζονται με τρίτους τα οικονομικά δικαιώματα των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στις ομάδες τους και να διαχειρίζονται τις οικονομικές τους υποχρεώσεις με τον πιο συνετή μορφή" αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Δηλώσεις για το θέμα έχουν κάνει και γνωστοί μάνατζερ, ανάμεσά τους και ο Ζόρζε Μέντες. Ο μάντζερ που εκπροσωπεί μεταξύ άλλων τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Χάμες Ροντρίγκες και Ζοζέ Μουρίνιο τόνισε ότι αυτή η απόφαση θα είναι μία καταστοφή.

Το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να αποτελέσει βασικό θέμα τις αμέσως επόμενες ημέρες ενόψει και των εκλογών στη FIFA.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ