ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πλατινί: "Ελπίζω η FIFA να έχει το θάρρος να άρει την ποινή μου"

FILE - In This May 28, 2015 file photo UEFA president Michel Platini grimaces during a press conference following a meeting of the UEFA board ahead of the FIFA congress in a hotel in Zurich, Switzerland. The Court of Arbitration for Sport, CAS, in Lausanne, Switzerland, plans to announce its verdict on Monday, May 9, 2016 in Michel Platini's appeal on his six-year ban from football.  (AP Photo/Michael Probst, file)
FILE - In This May 28, 2015 file photo UEFA president Michel Platini grimaces during a press conference following a meeting of the UEFA board ahead of the FIFA congress in a hotel in Zurich, Switzerland. The Court of Arbitration for Sport, CAS, in Lausanne, Switzerland, plans to announce its verdict on Monday, May 9, 2016 in Michel Platini's appeal on his six-year ban from football. (AP Photo/Michael Probst, file) AP

Ο Μισέλ Πλατινί δεν παραπέμπεται σε δίκη για την υπόθεση διαφθοράς στη FIFA, ωστόσο θα συνεχίσει να τελεί υπό τιμωρία. Ο ίδιος βέβαια τόνισε πως ελπίζει η FIFA να έχει το θάρρος και την ευπρέπεια να άρει την ποινή του.

Με επιστολή που εστάλη την Πέμπτη, Ελβετός εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ο Μισέλ Πλατινί δεν θα έχει καμία ποινική επίπτωση για την υπόθεση που του κόστισε τη θέση του στην προεδρία της UEFA.

Ο Γάλλος παράγοντας δεν κρίθηκε αναγκαίο να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση αποδοχής ενός ποσού ύψους 1.800.000 ευρώ τον Φεβρουάριο του 2011 από τον πρώην πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, για υπηρεσίες που προσέφερε μεταξύ 1998 και 2002 ως ειδικός σύμβουλος του Ελβετού παράγοντα.

Αν και σε ποινικό επίπεδο δεν θα αντιμετωπίσει περαιτέρω προβλήματα, εξακολουθεί να τελεί υπό τιμωρία από τη FIFA. Μία τιμωρία που του επιβλήθηκε έναν μήνα πριν από τις εκλογές της παγκόσμιας ομοσπονδίας, στις οποίες θα λάμβανε μέρος και αποτελούσε το ακλόνητο φαβορί για το χρίσμα.

Σήμερα (26/5), ο πρόεδρος της UEFA, τοποθετήθηκε εκ νέου στο θέμα του αποκλεισμού του μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 σε οποιαδήποτε δράση σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, ζητώντας ουσιαστικά την εξαφάνιση της ποινής του.

"Ελπίζω πως η FIFA, διαθέτει το θάρρος και την ευπρέπεια για να άρει την ποινή μου. Σε διαφορετική περίπτωση, οι συνήγοροι μου, θα αρχίσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να «σπάσουν» τον αποκλεισμό μου. Η σαπουνόπερα θα συνεχιστεί", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πλατινί.

AP Photo/Michael Probst, file

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ