ΙΣΠΑΝΙΑ

Ραντεβού με την ιστορία για τους "μπλαουγκράνα"

Ραντεβού με την ιστορία για τους "μπλαουγκράνα"

Η Μπαρτσελόνα δεν κυνηγάει απόψε κόντρα στη Ρεάλ (23:00, Live από το Sport24.gr) μόνο την πρόκριση στα ημιτελικά του Copa Del Rey αλλά και την ιστορική 87η νίκη της στις μεταξύ τους ταυρομαχίες... Διαβάστε το story.

Η νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης την περασμένη εβδομάδα μέσα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" (1-2) δεν αποτέλεσε απλά ένα τεράστιο βήμα της Μπαρτσελόνα για τους "4" του Copa Del Rey αλλά σήμανε και την απόλυτη ισορροπία στο Clásico όσον αφορά στα μπρα ντε φερ των δύο συλλόγων διαχρονικά.

Οι "μπλαουγκράνα" έφτασαν πλέον και αυτοί τις 86 νίκες, όσες έχει δηλαδή και η Ρεάλ Μαδρίτης , κάτι που σημαίνει ότι αν επικρατήσουν το βράδυ της Τετάρτης στο "Καμπ Νόου" θα φτάσουν στις 87 επιτυχίες και θα έχουν καλύτερο ρεκόρ από τη μεγάλη τους αντίπαλο για πρώτη φορά μετά από 81 ολόκληρα χρόνια!

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, η τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα είχε περισσότερες νίκες από τη Ρεάλ στα μεταξύ τους παιχνίδια ήταν τη σεζόν 1930-31 (6-5 οι νίκες), με τους "μερένγκες" να έχουν έκτοτε το πάνω χέρι και να φτάνουν μάλιστα τη σεζόν 1964-65 να έχουν 16 νίκες παραπάνω από τους Καταλανούς...

Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως πριν από την εποχή Γκουαρδιόλα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα , οι νίκες ήταν 85-77 υπέρ της " βασίλισσας ", με την έλευση όμως του νεαρού τεχνικού να αλλάζει δραματικά τις ισορροπίες.

Δεν είναι μόνο το εκπληκτικό νούμερο των 13 τίτλων που έχει κατακτήσει με τους Καταλανούς σε διάστημα 3,5 χρόνων (δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου που να έχει να επιδείξει κάτι ανάλογο) αλλά και το τρομερό ρεκόρ που έχει ο Γκουαρδιόλα απέναντι στη Ρεάλ.

Στα 13 επίσημα ματς που έχουν δώσει οι δύο ομάδες για όλες τις διοργανώσεις (La Liga, Copa Del Rey, Champions League, Supercopa de España), η ομάδα της Βαρκελώνης έχει να επιδείξει 9 νίκες έναντι μόνο μίας της Ρεάλ (στον περυσινό τελικό Κυπέλλου στο "Μεστάγια"), με τρία ματς να έχουν έρθει ισόπαλα.

Αυτές οι 9 νίκες με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο έχουν φέρει πλέον τη Μπαρτσελόνα στα ίσα με την άσπονδη εχθρό της και απόψε οι Culés (οπαδοί της Μπαρτελόνα) θα έχουν ένα έξτρα κίνητρο για να σπρώξουν την ομάδα τους στη νίκη απέναντι στο συγκρότημα του Ζοζέ Μουρίνιο.

Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες έχουν δώσει συνολικά 217 επίσημα παιχνίδια, όπου πέρα από τις 86 νίκες που έχει η κάθε μία έχουν αναδειχτεί και 45 φορές ισόπαλες, με τα τέρματα να είναι 362-353 για τους Μαδριλένους.

Ρεάλ - Μπαρτσελόνα 1-2 (Πρώτος προημιτελικός Copa Del Rey)

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ