ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ένταση στην προπόνηση της Ρεάλ

Ένταση στην προπόνηση της Ρεάλ

Η ήττα από την Μπαρτσελόνα στο Κύπελλο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στο στρατόπεδο των «μερένγκες». Διαβάστε στο Sport24.gr τους διαλόγους από τη χθεσινή προπόνηση στο Βαλντεμπέμπας ανάμεσα στον Μουρίνιο και τον Σέρχιο Ράμος.

Σκληρή λεκτική αντιπαράθεση είχαν χθες στην προπόνηση της Ρεάλ, Μουρίνιο και Σέρχιο Ράμος, όπως αποκαλύπτει η σημερινή Marca. Η ένταση στους κόλπους της Ρεάλ μετά την ήττα από τη Μπαρτσελόνα στο Κύπελλο, έχει χτυπήσει κόκκινο!

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Ζοζέ Μουρίνιο και τους Ισπανούς παίκτες της Ρεάλ βρίσκεται σε οριακό σημείο. Ο διάλογος ανάμεσα στον Special One και τον Σέρχιο Ράμος, που δημοσιεύει η σημερινή Marca στο πρωτοσέλιδό της, είναι αποκαλυπτικός του κλίματος που επικρατεί στους κόλπους των «μερένγκες» μετά την ήττα της περασμένης Τετάρτης από τη Μπαρτσελόνα.

Τα «βαρέα βάρη» της Ρεάλ παρουσιάζονται ενοχλημένα τόσο από την τακτική του Μουρίνιο στα ματς με τους «μπλαουγκράνα», όσο και από την επιλεκτική κάλυψη που προσφέρει μετά τις ήττες σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Και όταν μιλάμε για «βαρέα βάρη», εννοούμε φυσικά τους Ισπανούς παίκτες και δη την τετράδα Κασίγιας, Ράμος, Αλόνσο και Αρμπελόα.

Στην προπόνηση της Παρασκευής, την πρώτη μετά τον αγώνα της Τετάρτης, ο Μουρίνιο συγκέντρωσε όσους έπαιξαν με τη Μπαρτσελόνα, για να συζητήσουν και να αναλύσουν τί δεν πήγε καλά. Αυτό όμως που ξεκίνησε σαν κουβέντα, κατέληξε σε λεκτική αντιπαράθεση, κυρίως ανάμεσα στον προπονητή και τον Σέρχιο Ράμος, με ολίγη και από Κασίγιας!

"Δεν έχεις φορέσει κοντά παντελονάκια!"

Αρκετοί ήταν οι παίκτες που είπαν τη γνώμη τους στα διάφορα ερωτήματα του Ζοζέ, όμως ο Ράμος – και με το «παράσημο» του δεύτερου αρχηγού – δεν μάσησε καθόλου τα λόγια του, ανεβάζοντας την ένταση στο «κόκκινο». Σας παρουσιάζουμε αυτούσιο τον διάλογο (ο οποίος έγινε μπροστά σε όλους τους υπόλοιπους παίκτες, το τεχνικό τιμ, μέχρι και τους φροντιστές), έτσι όπως δημοσιεύεται στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Marca.

Ένταση στην προπόνηση της Ρεάλ

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Marca (22-1-2012) με τίτλο "Στα ίσια".

Μουρίνιο (απευθυνόμενος στον Ράμος): Με «σκοτώσατε» στη μικτή ζώνη.

Ράμος: Όχι μίστερ. Διαβάσατε μόνο όσα γράφουν οι εφημερίδες, όχι όλα όσα είπαμε εμείς.

Μουρίνιο: Φυσικά, εσάς τους Ισπανούς που κερδίσατε το Μουντιάλ, σας «προστατεύουν» τα φιλαράκια σας στον Τύπο. Όπως τον τερματοφύλακα... (αναφερόμενος στον Κασίγιας που βρισκόταν λίγα μέτρα πιο πέρα, κάνοντας ασκήσεις με τους άλλους τερματοφύλακες).

Κασίγιας (φωνάζοντας από εκεί που βρισκόταν): Μίστερ, εδώ τα πράγματα συνηθίζεται να λέγονται πρόσωπο με πρόσωπο.

Μουρίνιο: Που βρισκόσουν στο πρώτο γκολ Σέρχιο;

Ράμος: Μαρκάριζα τον Πικέ.

Μουρίνιο: Λοιπόν έπρεπε να μαρκάρεις τον Πουγιόλ.

Ράμος: Πράγματι, αλλά οι δυο τους (Πικέ και Πουγιόλ) άλλαζαν συνεχώς θέσεις και αποφασίσαμε να αλλάξουμε τα μαρκαρίσματα.

Μουρίνιο: Τί έχουμε εδώ; Τώρα το παίζεις και προπονητής;

Ράμος: Όχι, αλλά ανάλογα με τις συνθήκες του παιχνιδιού, κάποιες φορές αλλάζουν τα ατομικά μαρκαρίσματα. Αλλά αφού εσείς δεν φορέσατε ποτέ σας κοντό παντελονάκι, δεν γνωρίζετε ότι αυτά συμβαίνουν μέσα στο γήπεδο (!!!)

Κάπου εκεί και ενώ τα πράγματα έδειχναν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο, επενέβησαν αρκετοί παίκτες – ανάμεσά τους και ο Τσάμπι Αλόνσο – για να ηρεμήσουν τον Ράμος. Το αρνητικό κλίμα πάντως ξεκίνησε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της Τετάρτης, όταν στα αποδυτήρια ο Μουρίνιο έλεγε στους ποδοσφαιριστές ότι «αύριο εγώ θα είμαι αυτός που θα εκτεθώ ξανά απέναντι στον Τύπο» για να εισπράξει ως απάντηση από κάποιον παίκτη (τον οποίο η Marca δεν κατονομάζει): «Λογικό μίστερ, αφού δεν μας αφήνετε να μιλάμε. Ούτε να δίνουμε συνεντεύξεις επιτρέπεται, ούτε να παρουσιαζόμαστε σε συνεντεύξεις Τύπου».

Ένταση στην προπόνηση της Ρεάλ

Διαφορετική αντιμετώπιση

Οι «μερένγκες» γενικότερα παρουσιάζονται κουρασμένοι από την συμπεριφορά του προπονητή τους, ο οποίος μετά από ατυχή αποτελέσματα, είναι σχεδόν πάντοτε επιλεκτικός στην κάλυψη που παρέχει, κυρίως στα «δικά του» παιδιά, δηλαδή τους Πορτογάλους παίκτες. Ο Special One θεωρεί ότι οι Ισπανοί της ομάδας ασχολούνται περισσότερο με το να διατηρούν σε καλό επίπεδο τις σχέσεις τους με τους «μπλαουγκράνα» συμπαίκτες τους στην Εθνική, παρά με το να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της Ρεάλ.

Χαρακτηριστική είναι η ατάκα που ακούστηκε στη χθεσινή προπόνηση από άλλο παίκτη: «Κύριε Μουρίνιο είχατε εκνευριστεί όταν πέρυσι ο Ίκερ είχε ζητήσει συγνώμη από τον Τσάβι. Τι διαφορετικό έκανε άραγε χθες στο βίντεο ο Πέπε;», εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκεια που επικρατεί στα αποδυτήρια για τα διαφορετικά μέτρα και σταθμά που εφαρμόζει ενίοτε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Διαφωνίες για το "ταμπούρι"

Η Marca στο κείμενό της υποστηρίζει ότι είναι αρκετοί οι παίκτες που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στον προπονητή, μετά την τακτική της ομάδας στο clásico του Κυπέλλου. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν συμφωνούν με την σούπερ αμυντική στρατηγική του Μουρίνιο κάθε φορά που αντιμετωπίζει τη Μπαρτσελόνα. Στους διαδρόμους των αποδυτηρίων μετά την ήττα της Τετάρτης, ήταν πολλοί αυτοί που μουρμούριζαν ότι «με οχτώ αμυντικούς είναι αδύνατον να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Ένταση στην προπόνηση της Ρεάλ

Παίκτες που συνήθως δεν εκφράζονται ανοιχτά, όπως ο Μπενζεμά και ο Ιγκουαΐν, αλλά και ο ίδιος ο Ρονάλντο, έλεγαν ότι «δεν είναι δυνατόν να προηγείσαι ένα-μηδέν και στη συνέχεια να ταμπουρώνεσαι πίσω». Αλλά παράπονα υπήρχαν και με τη σύνθεση. Αντιρρήσεις για την παρουσία του Καρβάλιο που μετά από 4 μήνες απουσίας κλήθηκε να επανεμφανιστεί σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, αλλά και προβληματισμός για τον φετινό ρόλο των Οζίλ, Κακά και Μαρτσέλο στην ομάδα.

Κακό ποδαρικό

Το 2012 πάντως έχει ξεκινήσει άσχημα σε ότι αφορά τις σχέσεις παικτών και προπονητή. Πρώτα ήταν εκείνες οι δηλώσεις του Μουρίνιο αμέσως μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές: «Πολλοί εδώ μέσα νομίζουν ότι οι γιορτές προσφέρονται για να ξεκουραστούν, να κάνουν ταξίδια, να πάνε για φαΐ στο σπίτι του πατέρα τους, της θείας τους ή της γιαγιάς τους. Δε σταματάνε να τρώνε και να πίνουν και επιστρέφουν εδώ αλλαγμένοι».

Ύστερα ακολούθησε το «κράξιμο» στο ημίχρονο του παιχνιδιού με τη Μάλαγα (όπου η Ρεάλ έχανε 2-0): «Τους μάζεψα στα αποδυτήρια και τους εξήγησα τα σκουπίδια που παρουσίασαν στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα». Και το κακό τρίτωσε με όλα όσα συνέβησαν στο clásico, τόσο μετά τη λήξη, όσο και στη χθεσινή προπόνηση. Η Ρεάλ έχει να δώσει απόψε (22:30) ένα δύσκολο παιχνίδι στο «Μπερναμπέου» με αντίπαλο την φορμαρισμένη Μπιλμπάο. Ένα θετικό αποτέλεσμα οπωσδήποτε θα εκτονώσει το βαρύ κλίμα, αν δεν έρθει όμως, τότε τα πράγματα μάλλον θα χειροτερέψουν, ενόψει μάλιστα και του επαναληπτικού της Τετάρτης στο «Καμπ Νόου».

Πηγή: Marca

Βίντεο: Το πρώτο γκολ της Μπαρτσελόνα, για το οποίο ο Μουρίνιο ζήτησε ευθύνες από τον Σέρχιο Ράμος.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ