ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Πουγιόλ και Τσάβι (ξανα)έγραψαν ιστορία!

Πουγιόλ και Τσάβι (ξανα)έγραψαν ιστορία!

Η ιστορία επαναλήφθηκε καθώς Τσάβι και Πουγιόλ είχαν "πληγώσει" με γκολ-καρμπόν τη Ρεάλ και στο περίφημο 2-6 προ τριετίας! Ποια απίστευτη κατάρα έσπασε με το γκολ του Καταλανού αρχηγού στο "Μπερναμπέου" (videos)!

Λένε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, όμως στην περίπτωση της (τωρινής) Ρεάλ Μαδρίτης η ιστορία επαναλαμβάνεται ως... τραγωδία, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Μπαρτσελόνα κατάφερε στον πρώτο προημιτελικό του Copa Del Rey να την πληγώσει με πανομοιότυπο τρόπο όπως και πριν από μερικά χρόνια στο ίδιο γήπεδο.

Ο λόγος για το γκολ της ισοφάρισης στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με την κεφαλιά-ψαράκι του Πουγιόλ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσάβι (άψογη κομπίνα των παικτών του Γκουαρδιόλα, που τράβηξαν όλους τους αντιπάλους τους στο πρώτο δοκάρι αφήνοντας εντελώς αμαρκάριστο τον Πουγιόλ) να φέρνει ευχάριστες θύμησες στους οπαδούς των "μπλαουγκράνα".

Και αυτό γιατί παρόμοιο γκολ είχε σημειώσει η ομάδα τους και στον αγώνα πρωταθλήματος των δύο ομάδων τη σεζόν 2008-2009 (τρεμπλ Γκουαρδιόλα στην πρώτη σεζόν του στον πάγκο της), το οποίο είχε βρει τους Καταλανούς να κουρσεύουν τη Μαδρίτη με το εξωπραγματικό 2-6.

Πουγιόλ και Τσάβι (ξανα)έγραψαν ιστορία!

Τότε, το σκορ ήταν ήδη 1-1 από τα τέρματα των Ιγκουαΐν (14') και Ανρί (18'), με τον Κάρλες Πουγιόλ να βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα του στο 20'.

Ο Τσάβι είχε εκτελέσει φάουλ, που ήταν ουσιαστικά κοντινό κόρνερ, και ο Πουγιόλ είχε πεταχτεί στην καρδιά της άμυνας, σκοράροντας στο ίδιο τέρμα και απέναντι στον ίδιο τερματοφύλακα (Κασίγιας).

Οι Ισπανοί φίλαθλοι θυμήθηκαν πάντως άλλη μία χρυσή συνεργασία του συγκεκριμένου "διδύμου", με τον Τσάβι να κάνει το κόρνερ και τον Πουγιόλ να νικάει με κεφαλιά τον Νόιερ στο 73ο τελικό του ημιτελικού του Μουντιάλ 2010 (Ισπανία-Γερμανία 1-0)...

Φυσικά, υπάρχει ένα ακόμα "παρασκήνιο" αναφορικά με το γκολ του Πουγιόλ στο τελευταίο Clásico και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι σκόραρε από κόρνερ.

Πουγιόλ και Τσάβι (ξανα)έγραψαν ιστορία!

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, η Μπαρτσελόνα είχε εκτελέσει 196 κόρνερ τη φετινή σεζόν πριν από τον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με τη Ρεάλ, χωρίς την παραμικρή επιτυχία, με τον Πουγιόλ να δίνει όμως τέλος στην "κατάρα των κόρνερ" με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Ο Πουγιόλ σκοράρει κόντρα στη Ρεάλ (Copa Del Rey, 2012)

Ο Πουγιόλ σκοράρει στο 2-6 της σεζόν 2008-09 (το γκολ από τα 2' και 50'' του video)

Συνεργασία Τσάβι-Πουγιόλ και στην Εθνική Ισπανίας (Μουντιάλ 2010)

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ