SERIE A

Κόντε κατά Ράφα Μπενίτεθ!

Κόντε κατά Ράφα Μπενίτεθ!

Ο Αντόνιο Κόντε παραδέχτηκε πως η Νάπολι άξιζε τη νίκη κόντρα στη Γιουβέντους, όμως δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις του Ράφα Μπενίτεθ για το μπάτζετ των δύο ομάδων και πέρασε στην αντεπίθεση.

Η Νάπολι ήταν καλύτερη στο ντέρμπι του "Σαν Πάολο" όπου με το υπέρ της 2-0 υποχρέωσε τη Γιουβέντους στη μόλις δεύτερη φετινή της ήττα (η πρώτη ήταν τον περασμένο Οκτώβριο από τη Φιορεντίνα) και το γεγονός αυτό το παραδέχτηκε και ο Αντόνιο Κόντε στη συνέντευξη Τύπου.

"Δεν ήμασταν αρκετά επιθετικοί για να τους κοντράρουμε. Παίζαμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και μπορεί να συμβεί όταν παίζεις κάθε τρεις ημέρες να πληρώσεις το τίμημα της κούρασης.

Έδειχναν πιο πεινασμένοι στο πρώτο ημίχρονο και κοιτάζοντας το 90λεπτο πρέπει να πούμε ότι η Νάπολι άξιζε τη νίκη", δήλωσε ο Κόντε, ο οποίος όμως δεν έμεινε εκεί αλλά προχώρησε και σε "επίθεση" κατά του Ράφα Μπενίτεθ.

Αιτία η πρόσφατη τοποθέτηση του τεχνικού της Νάπολι πως η Γιουβέντους είναι φαβορί για το σκουντέτο εξαιτίας του κατά πολύ υψηλότερου μπάτζετ που διαθέτει έναντι των υπολοίπων ομάδων της Serie A, με τον Κόντε να έχει διαφορετική άποψη αναφορικά με τα οικονομικά μεγέθη των δύο συλλόγων.

Κόντε κατά Ράφα Μπενίτεθ!

"Η Νάπολι δεν χτίστηκε απλά για να συμμετάσχει στη διοργάνωση αλλά για να νικήσει, για αυτό το λόγο ξόδεψε πάνω από 100.000.000 ευρώ στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι.

Εμείς δαπανήσαμε 25.000.000 ευρώ αλλά καλύψαμε τα έξοδα με πωλήσεις όπως αυτή του Εμανουέλε Τζακερίνι. Ελπίζω ο Μπενίτεθ να σταματήσει να λέει αυτά τα πράγματα ή τουλάχιστον να τσεκάρει τους υπολογισμούς του.

Είναι σημαντικό να λέμε την αλήθεια και να μην διαδίδουμε ιστορίες που δεν έχουν καμία πραγματική βάση", τόνισε σε έντονο ύφος ο τεχνικός της Γιουβέντους και πρόσθεσε:

"Οι αριθμοί είναι εδώ, το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να τους προσέξει. Η Γιουβέντους ξόδεψε 25 και η Νάπολι 100 εκ.ευρώ και δεν κατάφερε να περάσει από τη φάση των ομίλων του Champions League και από τους "16" του Europa League".

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο γενικός διευθυντής των "μπιανκονέρι", Μπέπε Μαρότα, ο οποίος έδειξε και αυτός με το δάχτυλό του τον Ράφα Μπενίτεθ:

Κόντε κατά Ράφα Μπενίτεθ!

"Είπε ότι οι 20 πόντοι διαφοράς μεταξύ Γιούβε και Νάπολι οφείλονται στον συνολικό τζίρο των δύο ομάδων; Αυτό είναι θέμα που θα πρέπει να απασχολεί τους παράγοντες των ομάδων και όχι τους προπονητές.

Οι τεχνικοί θα πρέπει να μιλούν αποκλειστικά για το ποδόφαιρο".

Υπήρχε πάντως "απάντηση" στους Κόντε και Μαρότα από την πλευρά της Νάπολι και αυτή δεν ήρθε από τον Ράφα Μπενίτεθ αλλά από τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.

Κόντε κατά Ράφα Μπενίτεθ!

Ο ιδιοκτήτης των "παρτενοπέι" παρακολούθησε το ματς μαζί με τη σύζυγό του από τα επίσημα του "Σαν Πάολο" και εξερχόμενος από το στάδιο δήλωσε με νόημα:

"Δώστε και σε εμένα να διαχειρίζομαι 150.000.000 ευρώ τζίρο και θα παίρνω το πρωτάθλημα για 10 χρόνια στη σειρά..."

Σημειώνεται πως ο Αντόνιο Κόντε γνώρισε την πρώτη του ήττα ως τεχνικός της Γιουβέντους απέναντι στη Νάπολι καθώς μετρούσε μέχρι πρότινος 3 νίκες (εντός έδρας) και 2 ισοπαλίες (εκτός έδρας), με την αμέσως προηγούμενη νίκη των "παρτενοπέι" απέναντι στους Τορινέζους να είναι το 3-0 με το χατ-τρικ του Καβάνι τον Ιανουάριο του 2011.

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ