ΓΕΡΜΑΝΙΑ

"Τέλος" από Μπάγερ ο Χίπια

"Τέλος" από Μπάγερ ο Χίπια

Ο Σάμι Χίπια αποτελεί παρελθόν από την τεχνκή ηγεσία της Μπάγερ Λεβερκούζεν, όπως ανακοίνωσε επίσημα η διοίκηση του γερμανικού συλλόγου.

Η εκτός έδρας ήττα (2-1) από το Αμβούργο για την 29η αγωνιστική σήμανε το τέλος του Σάμι Χίπια από τον πάγκο της Μπάγερ, με την ομάδα του Λεβερκούζεν να γνωστοποιεί το Σάββατο (5/4) πως λύθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών και πως τη θέση του στην άκρη του πάγκου μέχρι το τέλος της σεζόν θα αναλάβει ο Σάσα Λεβαντόβσκι, μέχρι πρότινος προπονητής της ομάδας Νέων.

Ουσιαστικά, ο Φιλανδός τεχνικός "πλήρωσε το μάρμαρο" για την άσχημη πορεία της ομάδας του από τον Ιανουάριο και μετά: η ομάδα του Ρήνου έχει μαζέψει μόλις 11 πόντους το 2014 και κινδυνεύει να χάσει και την 4η θέση που οδηγεί στο νέο Champions League, ενώ έχει γνωρίσει επίσης τον αποκλεισμό από Παρί Σεν Ζερμέν (CL) και Καϊζερσλάουτερν (Κύπελλο Γερμανίας).

"Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση καθώς ο Σάμι έκανε μία φανταστική δουλειά για μας τα δύο τελευταία χρόνια.

Αυτό που έκανε εκείνος και το επιτελείο του στο πρώτο μισό της σεζόν ήταν πέρα των προσδοκιών μας και του έκανε να κερδίσει αμέτρητη διεθνή εκτίμηση.

Οι εξελίξεις πάντως των τελευταίων εβδομάδων δεν μας εδωσαν άλλη επιλογή από το να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατό για να σώσουμε τη σεζόν", δήλωσε για το διαζύγιο με Χίπια ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερ, Ρούντι Φέλερ.

Σημειώνεται πως πέρα από προπονητής στην ομάδα του Λεβερκούζεν, ο Χίπια έχει ζήσει σπουδαίες στιγμές στη "Μπάι Αρίνα" και ως παίκτης, καθώς με τη φανέλα της Μπάγερν κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια πριν φορέσει το... κοστούμι στον πάγκο.

Το tweet της Μπάγερ Λεβερκούζεν για τη λύση της συνεργασίας με τον Σάμι Χίπια:

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ