ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ανάσα για το Αμβούργο

Ανάσα για το Αμβούργο

Το Αμβούργο υποδέχτηκε την Μπάγερ Λεβερκούζεν στο "Ίμτεχ Αρένα", με τον Βέστερμαν οκτώ λεπτά πριν από την λήξη της αναμέτρησης να δίνει την νίκη με 2-1 στους γηπεδούχους.

Ο Χακάν Καλχάνογλου άνοιξε το σκορ στο τέταρτο λεπτό για το Αμβούργο με εκπληκτικό μακρινό σουτ μετά από ασίστ του Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ, δημιουργώντας κλίμα ευφορίας στους 47.000 οπαδούς που κατέκλυσαν την "Ίμτεχ Αρένα", αλλά και στον προπονητή του καθώς του αφιέρωσε το τέρμα.

Η γηπεδούχος ομάδα του Μίρκο Σλόμκα, άνοιξε νωρίς το σκορ και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός παίζοντας με μοναδικό προωθημένο τον Καμερουνέζο, Ζουά. Η απάντηση από την Λεβερκούζεν δεν ήρθε στο πρώτο ημίχρονο καθώς το 4-3-3 του Σαμι Χίπια δεν λειτούργησε για την φιλοξενούμενη ομάδα και η τριάδα των Κίσλινγκ, Μπράντ και Σον δεν έβρισκε τα δίχτυα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Τζούλιαν Μπράντ, κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 58' και το μομέντουμ άλλαξε υπέρ των φιλοξενούμενων. Η μισή προσπάθεια ανήκει στον σκόρερ και η άλλη στον τερματοφύλακα Λένο των γηπεδούχων.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας και πίεζαν αλλά η γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες. Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης το Άμβουργο ξαναπήρε τα σκήπτρα στον αγώνα και έφτασε στη νίκη στο 82' με τον Χέικο Βέστερμαν, που με εκπληκτικό σουτ στην κίνηση σφράγισε τη νίκη για το Αμβούργο.

Η νίκη αυτή έβγαλε, έστω και προσωρινά, την γηπεδούχο ομάδα του Μίρκο Σλόμκα από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ αντίθετα η Μπάγερ Λεβερκούζεν βλέπει την Βόλφσμπουργκ να πλησιάζει όλο και πιο απειλητικά στην τέταρτη θέση.

Αμβούργο:Άντλερ, Ντίκμαϊερ, Τζουρού, Μανσιέν, Βέστερμαν, Καλχανόγλου, Μπαντέι (33’ Ρινκόν), Αρσλάν, Γίρασεκ, Φαν ντερ Φάαρτ (68’ Τεσέ), Ζουά (77’ Μάτζιο).

Λεβερκούζεν:Λένο, Ντονάτι (86’ Οζτουνάλι), Καν, Σπάχιτς, Μπένις, Μπέντερ (80’ Ντερντιγιόκ), Ρόλφες, Μπραντ, Κάστρο (86’ Ριού), Σον, Κίσλινγκ.

Το πρόγραμμα της Βundesliga (28η αγωνιστική):

Παρασκευή

Αμβούργο - Λεβερκούζεν 2-1 (4' Καλχάνογλου, 82' Βέστερμαν / 58' Μπραντ)

Σάββατο

Στουτγκάρδη - Φράιμπουργκ (16:30)

Βέρντερ - Σάλκε

Νυρεμβέργη - Γκλάντμπαχ

Άουγκσμπουργκ - Μπάγερν

Φρανκφούρτη - Μάιντς

Ντόρτμουντ - Βόλφσμπουργκ (19:30)

Κυριακή

Μπράουνσβαϊγκ - Ανόβερο (16:30)

Χέρτα - Χόφενχαϊμ (18:30)

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ