EUROPA LEAGUE

Ο εγκέφαλος Νάτχο και το πρόβλημα στον αέρα

Ο εγκέφαλος Νάτχο και το πρόβλημα στον αέρα

Το Sport24.gr "ακτινογραφεί" την αντίπαλο του Ολυμπιακού στους "32" του Europa League, έχοντας επαρκές δείγμα των δυνατοτήτων της από τις αναμετρήσεις της με τον ΠΑΟΚ

Το κεφάλαιο " Ρουμπίν Καζάν " έχει αρχίσει να απασχολεί από σήμερα το τεχνικό τιμ, τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Η ρωσική ομάδα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άγνωστος αντίπαλος για τους "ερυθρόλευκους", αφού στην φάση των ομίλων του Europa League αντιμετώπισε δύο φορές τον ΠΑΟΚ, παρουσιάζοντας αρκετές από τις αρετές της, αλλά και τα αδύνατα σημεία της.

Το Sport24.gr άντλησε πληροφορίες από τη συνολική παρουσία της ομάδας του Καζάν στα ματς του πρώτου ομίλου, αλλά και τις δύο αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ που μας επιτρέπουν να σκιαγραφήσουμε πλήρως το αγωνιστικό προφίλ της.

Πλεονεκτήματα

1. Σφιχτή άμυνα, ταχύτητα στην επίθεση

Η Ρουμπίν είναι μία ομάδα που δίνει ιδιαίτερο βάρος στην καλή ανασταλτική λειτουργία της. Είναι πολύ σφιχτή στα μετόπισθεν (στοιχείο που φάνηκε ιδιαίτερα στον αγώνα της Τούμπα, στον οποίο αγωνίστηκε περίπου για 75 λεπτά με παίκτη λιγότερο), επιλέγοντας, μάλιστα, να δίνει χώρο στον αντίπαλο και να αρχίζει την άμυνα από το κέντρο. Χρειάζεται ιδιαίτερη υπομονή προκειμένου η ομάδα που θα την αντιμετωπίσει να την διασπάσει.

2. Καλή κυκλοφορία μπάλα και ταχύτητα στην γραμμή κρούσης

Στα ατού της συγκαταλέγεται το καλό passing game και η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσονται οι επιθετικοί της και ιδιαίτερα παίκτες όπως ο Τούρκος Καραντενίζ και ο Νιγηριανός Μάρτινς. Μάλιστα, επιδιώκει την γρήγορη κόντρα επίθεση, όπως φαίνεται από την επιλογή της να δίνει χώρο στον αντίπαλο.

3. Ο εγκέφαλος Νάτχο και ο εργάτης Νομπόα

Ο παίκτης-κλειδί της ρωσικής ομάδας είναι ο Ισραηλινός Μπίμπρας Νάτχο, από τα πόδια του οποίου ξεκινούν οι περισσότερες επιθέσεις σε οργανωμένο παιχνίδι. Άκρως εγκεφαλικός ποδοσφαιριστής και ικανότατος σκόρερ (μετρά ήδη 3 γκολ στο Europa League) με έφεση να ανεβαίνει στην αντίπαλη περιοχή. Πολλή δουλειά κάνει και ο έτερος μέσος, Κριστιάν Νομπόα από το Εκουαδόρ, ο οποίος, πάντως είναι λιγότερο κινητικός από τον Νάτχο.

Μειονεκτήματα

1. Το αργό κέντρο άμυνας

Μπορεί η άμυνα της Ρουμπίν να είναι ιδιαίτερα σφιχτή, ωστόσο, έχει την αχίλλειο πτέρνα της. Οι κεντρικοί αμυντικοί της είναι αργοί και έχουν προβλήματα με γρήγορους σε κίνηση (Γεωργιάδης στη φάση του πέναλτι στο ματς της Τούμπας) και εκτέλεση (Αθανασιάδης στη φάση του 0-1 στο Καζάν) επιθετικούς.

2 Το πρόβλημα στα ψηλά και στα στημένα

Επιπλέον, παρουσιάζει μεγάλη αδυναμία στην... αεράμυνα και στα στημένα. Δεν είναι τυχαίο ότι το μοναδικό γκολ που δέχθηκε από τους αδύναμους Σάμροκ στα μεταξύ τους παιχνίδια ήταν με κεφαλιά του Ομάν. Αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην έλλειψη ψηλών κεντρικών αμυντικών, αφού με εξαίρεση τον Νάβας που είναι 1.94 και δεν έπαιξε λόγω τιμωρίας στο ματς της Τούμπας, οι παίκτες που αγωνίζονται δεν ξεπερνούν το 1.85μ.

3. Η αδυναμία στο transitιon game

Σημείο το οποίο μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός είναι και η αδυναμία της Ρουμπίν στις μεταβάσεις του παιχνιδιού. Αν δεχθεί πίεση στη μεσαία γραμμή και χάσει τη μπάλα, τότε συνήθως συλλαμβάνεται απροετοίμαστη και με πολλούς κενούς χώρους στα μετόπισθεν.

Χρήσιμα επιπλέον στοιχεία

Η ομάδα του Καζάν χρησιμοποιεί στα παιχνίδια της, ως επί το πλείστον, δύο σχηματισμούς. Το 4-2-3-1 και το 4-4-1-1. Έχει έφεση στις διαγώνιες μπαλιές, ενώ ο τεχνικός της Κούρμπαν Μπερντίεβ αρέσκεται να τοποθετεί στα άκρα της επίθεσης παίκτες που παίζουν με το αντίθετο πόδι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τούρκος Καραντενίζ που πολλές φορές, αν και δεξιοπόδαρος, παίζει αριστερά. Στην επίθεση υπάρχει ένας ικανός φορ, ο Παραγουανός Νέλσον Αέδο Βαλντές, ιδιαίτερα επικίνδυνος μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ