CHAMPIONS LEAGUE

Μπάγερ για το θαύμα, ΑΠΟΕΛ για το όνειρο

Lyon's Argentinian forward Lisandro Lopez (R) vies with Apoel Nicosia Portuguese defender Paul Jorge Gomes during the Champion's League football match Lyon Vs Apoel Nicosia , on February 14,  2012 at the Gerland stadium in Lyon. AFP PHOTO PHILIPPE MERLE (Photo credit should read PHILIPPE MERLE/AFP/Getty Images)
Lyon's Argentinian forward Lisandro Lopez (R) vies with Apoel Nicosia Portuguese defender Paul Jorge Gomes during the Champion's League football match Lyon Vs Apoel Nicosia , on February 14, 2012 at the Gerland stadium in Lyon. AFP PHOTO PHILIPPE MERLE (Photo credit should read PHILIPPE MERLE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Το ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την Λιόν με στόχο το όνειρο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League, ενώ η Λεβερκούζεν φιλοξενείται από την Μπαρτσελόνα και μόνο με θαύμα θα φύγει με το εισιτήριο για τους "8"

Αφού Μίλαν και Μπενφίκα έγιναν την Τρίτη οι πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, την Τετάρτη θα τις ακολουθήσουν δύο ακόμη.

Η μία θα είναι η Μπαρτσελόνα κατά πάσα πιθανότητα, καθώς μόνο με θαύμα η Μπάγερ θα ανατρέψει στο "Καμπ Νόου" την ήττα με 1-3 στο Λεβερκούζεν.

Στην άλλη αναμέτρηση της βραδιάς, το ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Λιόν καλείται να ανατρέψει το 1-0 του "Ζερλάν" και να γίνει η πρώτη κυπριακή ομάδα που φτάνει στους "8".

ΑΠΟΕΛ - Λιόν (21:45)

"Όλοι οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ πρέπει να ξυπνήσουν υπερήφανοι το πρωί της Τετάρτης", τόνισε ο προπονητής των πρωταθλητών Κύπρου, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η Λιόν είναι το φαβορί, αλλά η ομάδα του θα παλέψει και μπορεί να πάρει την πρόκριση.

Οι Κύπριοι και στα προκριματικά είχαν χάσει με 0-1 στην Βαρσοβία από την Βίσλα και έκαναν την ανατροπή στην Κύπρο, στην οποία νίκησαν τα 2 από τα 3 ματς στο όμιλο (Πόρτο και Ζενίτ).

Το ότι υπάρχει διαφορά στην ποιότητα είναι δεδομένο, αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως από την μία για πρώτη φορά παίζει κυπριακή ομάδα στους "16", ενώ η Λιόν το καταφέρνει αυτό για 9η συνεχόμενη χρονιά.

Ο Ιβάνοβιτς δεν έχει στην διάθεσή του στον τιμωρημένο, Έλιο Πίντο, έτσι ο Έλντερ Σόουζα θα παίζει δίπλα στον Νούνο Μοράις στο κέντρο.

Ο Τρίτσκοβσκι ακολούθησε την Τρίτη ατομικό πρόγραμμα λόγω πόνων στην πλάτη και την δεν τα καταφέρει στην ενδεκάδα θα πάρει την θέση του ο Εστέμπαν Σολάρι ή ο Μαρσίνιο.

Ο τεχνικός της Λιόν, Ρεμί Γκαρντ, ο οποίος φοβάται πολύ το ΑΠΟΕΛ, θα έχει στην διάθεσή του μετά από καιρό τον Λόβρεν, χωρίς να σημαίνει ότι θα είναι στην 11άδα ο Κροάτης, ενώ στην Γαλλία έμειναν οι Τζον Μενσά και Γιόαν Γκουρκούφ.

Οι πιθανές συνθέσεις

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Πάουλο Ζόρζε, Κακά, Μποαβεντούρα, Νούνο Μοράις, Έλντερ Σόουζα, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα, Εστέμπαν Σολάρι, Αΐλτον.

ΛΙΟΝ: Λορίς, Ρεβεγιέρ, Μπακαρί Κονέ, Κρις, Αλί Σισοκό, Γκοναλόν, Σέλστρεμ, Μπριάν, Μπάστος, Λισάντρο Λόπες, Μπαφετιμπί Γκομίς.

Μπαρτσελόνα - Λεβερκούζεν (21:45)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα προειδοποίησε τους παίκτες πως η Μπάγερ δεν παρατάει ποτέ κανένα παιχνίδι, αλλά έχοντας νικήσει η Μπαρτσελόνα μέσα στο Λεβερκούζεν με 3-1, δύσκολα θα χάσει την πρόκριση.

Οι Καταλανοί είναι αήττητοι στο "Καμπ Νόου" στα τελευταία 49 ματς, ενώ στα τελευταία 9 ματς που υποδέχθηκαν Γερμανούς έχουν ισάριθμες νίκες.

Από την άλλη, η Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν έχει νικήσει στα τελευταία 12 εκτός έδρας παιχνίδια της στο Champions League, με τελευταία επιτυχία να είναι πριν 10 χρόνια με την Μακάμπι Χάιφα, ενώ προέρχεται από 3 σερί νίκες στην Bundesliga (η τελευταία επί της Μπάγερν).

Αγωνιστικά, εκτός από τους Βίγια, Άφελαϊ και Φοντάς, ο Γκουαρντιόλα δεν υπολογίζει στους Αλέξις Σάντσες και Αμπιντάλ, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τιάγκο Αλκάνταρα, ενώ ο Κάρλες Πουγιόλ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα την Τρίτη.

Από την άλλη ο Ρόμπιν Ντουτ δεν έχει στην διάθεσή του τους Σίντνεϊ Σαμ, Μίχαελ Μπάλακ και Τρανκουίλο Μπαρνέτα, αλλά επέστρεψε ο Ερέν Ντερντιγιόκ και αν δεν είναι βασικός, σίγουρα θα μπει στο ματς ως αλλαγή.

Οι πιθανές συνθέσεις

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Αντριάνο, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Φάμπρεγκας, Κουένκα, Μέσι.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Σβάαμπ, Μίρνε Φρίντριχ, Τοπράκ, Κάντλετς, Ράιναρτς, Λαρς Μπέντερ, Γκονθάλο Κάστρο, Ρενάτο Αουγκούστο, Σέρλε, Κίσλινγκ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ρεβάνς:

Τρίτη (06/03)

Μπενφίκα - Ζενίτ 2-0 [ 2-3 ]

Άρσεναλ - Μίλαν 3-0 [ 0-4 ]

Τετάρτη (07/03)

ΑΠΟΕΛ - Λιόν (21:45) [ 0-1 ]

Μπαρτσελόνα - Λεβερκούζεν (21:45) [ 3-1 ]

Τρίτη (13/03)

Ίντερ - Μαρσέιγ (21:45) [ 0-1 ]

Μπάγερν - Βασιλεία (21:45) [ 0-1 ]

Τετάρτη (14/03)

Τσέλσι - Νάπολι (21:45) [ 1-3 ]

Ρεάλ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21:45) [ 1-1 ]

Ο πίνακας των σκόρερς

7 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

6 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

5 γκολ

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)

Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

4 γκολ

Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Χουλκ (Πόρτο)

Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ