CHAMPIONS LEAGUE

Μπενφίκα - Ζενίτ 2-0

Benfica's Uruguayan defender Maxi Pereira celebrates a goal after scoring against FC Zenit Saint-Petersbourg during a Champions League round of 16 football match at the Luz Stadium in Lisbon on March 6, 2012. AFP PHOTO/ PATRICIA DE MELO MOREIRA (Photo credit should read PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP/Getty Images)
Benfica's Uruguayan defender Maxi Pereira celebrates a goal after scoring against FC Zenit Saint-Petersbourg during a Champions League round of 16 football match at the Luz Stadium in Lisbon on March 6, 2012. AFP PHOTO/ PATRICIA DE MELO MOREIRA (Photo credit should read PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Με ένα γκολ στις καθυστερήσεις κάθε ημιχρόνου η Μπενφίκα νίκησε με 2-0 την Ζενίτ και πέρασε στα προημιτελικά, ανατρέποντας την ήττα με 2-3 στην Αγία Πετρούπολη (video)

Η Μπενφίκα νίκησε με 2-0 την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στην Λiσαβόνα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League.

Ο Μάξι Περέιρα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και ο Νέλσον Ολιβέιρα στις καθυστερήσεις του δεύτερου πέτυχαν τα γκολ για τους "αετους", οι οποίοι είχαν χάσει με 2-3 στην Ρωσία.

Η τελευταία φορά που η Μπενφίκα είχε φτάσει στους "8" ήταν την περίοδο 2005-2006, ενώ θυμίζουμε πως έχει κατακτήσει 2 φορές την κορυφή της Ευρώπης (1961 και 1962), ενώ έχει και 5 χαμένους τελικούς.

Μπενφίκα - Ζενίτ 2-0

Σκόρερς: 45'+1 Μάξι Περέιρα, 93' Νέλσον Ολιβέιρα

Γήπεδο: "Estádio da Luz", Λισαβόνα

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς ήταν για την Μπενφίκα στο 15', με τον Μπρούνο Σέζαρ να σουτάρει με το αριστερό μέσα από την περιοχή και τον Μαλαφέεβ να αποκρούει.

Ένα αριστερό σουτ του Μπρούνο Σέζαρ αποτέλεσε και την δεύτερη καλή στιγμή του ματς, με την μπάλα αυτήν την δορά να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 40'.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου οι "αετοί" κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Μάξι Περέιρα να πλασάρει από κοντά, έπειτα από ασίστ του Αξέλ Βιτσέλ με "τακουνάκι".

Ο Βέλγος μέσος είχε πλασάρει αρχικά πλασάρει μέσα από την περιοχή και ο Μαλαφέεβ απέκρουσε, για να πάει μπάλα όμως ξανά στον Βιτσέλ, ο οποίος αντέδρασε έξυπνα, τροφοδότησε τον Μάξι Περέιρα και ο Ουρουγουανός δεξιός μπακ έκανε το 1-0.

Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ η ομάδα της Λισαβόνας, με τον Όσκαρ Καρντόσο να κάνει την κοντινή κεφαλιά, τον Μαλαφέεβ να αποκρούει και εν συνεχεία τον Ροντρίγκο σε κενό τέρμα να μην μπορεί να πιάσει την κεφαλιά.

Στο 70 έπρεπε να φτάσουμε για μια καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Όσκαρ Καρντόσο να μπαίνει με εξαιρετική κίνηση στην περιοχή, πλάσαρε με το εξωτερικό τον Μαλαφέεβ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο διεθνής Ρώσος πορτιέρο απέκρουσε σε κόρνερ του σουτ του Όσκαρ Καρντόσο στο 75', ενώ στο 93' ο Νέλσον Ολιβέιρα με πλασέ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-0, με το πρώτο του γκολ στην πρώτη του συμμετοχή στο Champions League.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο, Ζαρντέλ, Έμερσον, Χάβι Γκαρθία, Βιτσέλ, Γκαϊτάν (72' Μάτιτς), Ροντρίγκο (62' Νολίτο), Μπρούνο Σέζαρ, Όσκαρ Καρντόσο (80' Νέλσον Ολιβέιρα).

ΖΕΝΙΤ: Μαλαφέεβ, Ανιουκόβ (53' Μπρούνο Άλβες), Χουμπότσαν, Λόμπερτς, Κρίσιτο, Ντενίσοβ, Σεμάκ, Σιρόκοβ, Μπιστρόβ (46' Λάζοβιτς), Ζιριάνοβ (70' Φαϊζούλιν), Κερζακόβ.

Ο πίνακας των σκόρερς

7 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

6 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

5 γκολ

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)

Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

4 γκολ

Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Χουλκ (Πόρτο)

Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

Μπενφίκα - Ζενίτ 2-0 (highlights)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣ...

1ο ημίχρονο

2ο ημίχρονο

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ