CHAMPIONS LEAGUE

Άρσεναλ - Μίλαν 3-0

Arsenal's Dutch striker Robin Van Persie scores the third goal from a penalty during an UEFA Champions League round of 16 second leg football match against Arsenal at the Emirates Stadium, North London, on March 6, 2012. AFP PHOTO/GIUSEPPE CACACE (Photo credit should read GIUSEPPE CACACE/AFP/Getty Images)
Arsenal's Dutch striker Robin Van Persie scores the third goal from a penalty during an UEFA Champions League round of 16 second leg football match against Arsenal at the Emirates Stadium, North London, on March 6, 2012. AFP PHOTO/GIUSEPPE CACACE (Photo credit should read GIUSEPPE CACACE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Άρσεναλ νίκησε με 3-0 την Μίλαν και άγγιξε το θαύμα, αλλά οι "ροσονέρι" άντεξαν και ήταν αυτοί που πήραν την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League χάρη στην νίκη τους με 4-0 στο Μιλάνο (videos)

Η Μίλαν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, παρά την ήττα της με 0-3 από την Άρσεναλ στο Λονδίνο.

Οι Ιταλοί είχαν νικήσει με 4-0 στο Μιλάνο και βρέθηκαν να χάνουν με 0-3 από το ημίχρονο, αλλά άντεξαν, δεν δέχτηκαν άλλο τέρμα και πέρασαν τους "8" για πρώτη φορά μετά την περίοδο 2006-2007, στην οποία πήραν και το τρόπαιο στον τελικό της Αθήνας με την Λίβερπουλ.

Αν οι "κανονιέρηδες" τα είχαν καταφέρει, θα είχαν κάνει την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της διοργάνωσης, ενώ στην Μίλαν με την τραγική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο ξύπνησαν μνήμες από τον αποκλεισμό της από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια την περίοδο 2003-2004.

Άρσεναλ - Μίλαν 3-0

Σκόρερς: 7' Κοσιελνί, 26' Ροζίτσκι, 42' πέν. Φαν Πέρσι

Γήπεδο: "Ashburton Grove", Λονδίνο

Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Από εκτέλεση κόρνερ του Άλεξ Οξλέιν-Τσάμπερλεϊν ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός, Λοράν Κοσιελνί, με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Άρσεναλ μόλις στο 7'.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ρόμπιν φαν Πέρσι βγήκε από δεξιά στην πλάτη της ιταλικής άμυνας και σούταρε από κοντά, αλλά Κρίστιαν Αμπιάτι απέκρουσε με τα πόδια, ενώ και στο 19' έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Ολλανδού λίγο έξω από την περιοχή.

Στο 26' ήρθε το 2-0 για τους Άγγλους με σκόρερ τον Τόμας Ροζίτσκι, ο οποίος σκόραρε με πλασέ μέσα από την περιοχή, έπειτα από το τραγικό λάθος του Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος αντί να διώξει μακριά... έστρωσε την μπάλα στον Τσέχο μέσο.

Ο Οξλέιν-Τσάμπερλεϊν κέρδισε πέναλτι στο 42' από τον Τζαμέλ Μεσμπά και ο Ρόμπιν φαν Πέρσι από τα 11 βήματα ευστόχησε κάνοντας το 3-0 (43').

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου η Μίλαν έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον Στεφάν Ελ Σααραουΐ να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Στσέζνι από δεξιά από πάσα του Εμάνιουελσον, αλλά το πλασέ του ήταν κακό και η μπάλα πέρασε 3 μέτρα άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς βγήκε τετ-α-τετ από αριστερά με τον Βόλιεκ Στσέζνι, με τον Πολωνό τερματοφύλακα όμως να κάνει εξαιρετική έξοδο να διώχνει την μπάλα σε πλάγιο πριν πλασάρει ο Σουηδός στο 55'.

Στο 59' η Άρσεναλ έχασε συγκλονιστική ευκαιρία, με τον Αμπιάτι να κάνει διπλή επέμβαση, αρχικά με το πόδι σε πλασέ του Ζερβινιό που κόντραρε και εν συνεχεία μπλόκαρε το κοντινό πλασέ του Φαν Πέρσι, ο οποίος βρέθηκε "φάτσα" με το γκολ, αλλά δεν αποδείχθηκε κακή έμπνευση το περίτεχνο πλασέ που επιχείρησε (σκαφτό).

Από το τραγικό λάθος του Στσέζνι στο 62' ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς σούταρε από μακριά σε ανυπεράσπιστη ουσιαστικά εστία, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ απέκρουσε το σουτ του Ζλάταν στο 76' και στο 77' η τύχη ήταν μαζί του, καθώς ο Νοτσερινό βρέθηκε μόνος μέσα στην μικρή περιοχή από πάσα του Ακουϊλάνι, δεν πλάσαρε όμως καλά και η μπάλα πήγε στο πόδι του Στσέζνι, ο οποίος εν συνεχεία μπλόκαρε.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Στσέζνι, Σανιά, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Γκιμπς, Σονγκ, Ροζίτσκι, Τσάμπερλεϊν (75' Σαμάκ), Γουόλκοτ (84' Παρκ Τσου-Γιουνγκ), Ζερβινιό, Φαν Πέρσι.

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Μεξές, Τιάγκο Σίλβα, Μεσμπά (90' Μπονέρα), Φαν Μπόμελ, Νοτσερίνο, Εμάνιουελσον, Ρομπίνιο, Ιμπραχίμοβιτς, Ελ Σααραουΐ (70' Ακουϊλάνι).

Ο πίνακας των σκόρερς

7 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

6 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

5 γκολ

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)

Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

4 γκολ

Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Χουλκ (Πόρτο)

Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

Άρσεναλ - Μίλαν 3-0 (highlights)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣ...

1ο ημίχρονο

2ο ημίχρονο

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ