CHAMPIONS LEAGUE

Ζενίτ - Μπενφίκα 3-2

Aleksandr Anyukov (R) of FC Zenit St Petersburg fights for the ball against Bruno Cesar of SL Benfica  during their UEFA Champions League, round of 16, first legs match in Saint-Petersburg, on February 15, 2012. AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV (Photo credit should read KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/Getty Images)
Aleksandr Anyukov (R) of FC Zenit St Petersburg fights for the ball against Bruno Cesar of SL Benfica during their UEFA Champions League, round of 16, first legs match in Saint-Petersburg, on February 15, 2012. AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV (Photo credit should read KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Ζενίτ νίκησε με 3-2 την Μπενφίκα στην Αγία Πετρούπολη σε ένα ματς συγκλονιστικό σε εξέλιξη και με πανέμορφα γκολ (videos)

Η Ζενίτ επικράτησε με 3-2 της Μπενφίκα στην Αγία Πετρούπολη και πήρε μικρό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στην Λισαβόνα, αλλά οι "αετοί" ποντάρουν στα εκτός έδρας γκολ.

Η αναμέτρηση είχε συγκλονιστική εξέλιξη, με τους Ρώσους να κάνουν ανατροπή, αλλά να χρειάζονται το δεύτερο γκολ του Σιρόκοβ στο ματς στο 88' για να πάρουν την νίκη.

Highlight της αναμέτρησης ήταν φυσικά το γκολ του Σεργκέι Σεμάκ με "τακουνάκι", σε φάση που ξεκίνησε με ένα ακόμη "τακουνάκι" του Κερζακόβ.

Ζενίτ - Μπενφίκα 3-2

Σκόρερς: 27' και 88' Σιρόκοβ, 71' Σεμάκ / 20' Μάξι Περέιρα, 87' Μπενφίκα

Γήπεδο: "Πετρόβσκι", Αγία Πετρούπολη

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Ο Μπρούνο Άλβες με σκληρό τάκλιν τραυμάτισε σοβαρά τον Ροντρίγκο στο 17', αλλά έχοντας μείνει με 10 παίκτες προσωρινά η Μπενφίκα κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 20' με τον Μάξι Περέιρα.

Ο Ουρουγουανός δεξιός μπακ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εύκολο κοντινό πλασέ, παίρνοντας το... ριμπάουντ από εκτέλεση φάουλ του Όσκαρ Καρντόσο και απόκρουση του Ζεβνόβ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Αρτούρ απέκρουσε το σουτ του Κερζακόβ, αλλά στο 27' δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο με σουτ στην κίνηση του Σιρόκοβ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, από σέντρα του Χουμπότσαν.

Ο Νικολάς Γκαϊτάν έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια από δεξιά, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ στο 57', ενώ στο 69' το κοντινό πλασέ του Όσκαρ Καρντόσο απέκρουσε δύσκολα ο Ζεβνόβ.

Στο 71' η Ζενίτ έκανε την ανατροπή και προηγήθηκε με 2-1 χάρη σε ένα καταπληκτικό γκολ. Από "τακουνάκι" του Κερζακόβ δεξιά στην περιοχή τροφοδοτήθηκε ο Μπιστρόβ, ο οποίος έκανε το γέμισμα στην κίνηση και από το ύψος της μικτής περιοχής με φανταστικό "τακουνάκι" ο Σεμάκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αρτούρ.

Οι "αετοί" της Λισαβόνας κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 στο με τον Όσκαρ Καρντόσο από κοντά, έπειτα φάση διαρκείας στην ρωσική περιοχή, αλλά δεν κατάφεραν να φύγουν από την Αγία Πετρούπολη με την ισοπαλία.

Ένα λεπτό μόλις αργότερα από λάθος του Μάξι Περέιρα ο Ρομάν Σιρόκοβ κατάφερε να σκοράρει για δεύτερη φορά αφού απέφυγε τον Αρτούρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2, φτάνοντας τα 5 γκολ στην διοργάνωση.

ΖΕΝΙΤ: Ζεβνόβ, Ανιουκόβ, Μπρούνο Άλβες, Λόμπερτς, Χουμπότσαν, Ντενίσοβ, Σιρόκοβ, Ζιριάνοβ (46' Σεμάκ), Κανούνικοβ (66' Μπιστρόβ), Φαϊζούλιν (89' Ροζίνα), Κερζακόβ.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο, Γκαράι, Έμερσον, Μάτιτς, Βιτσέλ, Γκαϊτάν (90' Μιγκέλ Βίτορ), Μπρούνο Σέζαρ (76' Νολίτο), Ροντρίγκο (30' Αϊμάρ), Όσκαρ Καρντόσο.

Ο πίνακας των σκόρερς

7 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

6 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

5 γκολ

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)

4 γκολ

Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

Χουλκ (Πόρτο)

*ασίστ: 5 Νικολάς Γκαϊτάν (Μπενφίκα), 4 Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ) και Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Ζενίτ - Μπενφίκα 3-2 (highlights)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣ...

1ο ημίχρονο

2ο ημίχρονο

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ