ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Υβριδικό σύστημα και για πετρελαιοκινητήρες η Kia

Υβριδικό σύστημα και για πετρελαιοκινητήρες η Kia

Η Kia θα έχει το δικό της mild hybrid σύστημα 48V για κινητήρες πετρελαίου και μάλιστα από φέτος, στο δεύτερο εξάμηνο.

Μέχρι τώρα έχουμε αυτοκίνητα με ήπιο υβριδικό σύστημα (mild hybrid), που συνδυάζεται με βενζινοκινητήρες (η Suzuki το χρησιμοποιεί κατά κόρον), ωστόσο έρχεται η Kia να φέρει το δικό της mild hybrid σύστημα 48V για κινητήρες πετρελαίου και μάλιστα από φέτος, στο δεύτερο εξάμηνο.

Το νέο σύστημα κίνησης «EcoDynamics+» δεν φορτίζεται από πρίζα, και λειτουργεί αυτόματα. Ουσιαστικά υπάρχει μια πρόσθετη μπαταρία 48 Volt, που συσσωρεύει ενέργεια κατά το φρενάρισμα του αυτοκινήτου ή σε κατηφόρα με ταχύτητα στο κιβώτιο. Όλα αυτά στη λειτουργία «γεννήτριας» διότι υπάρχει και η λειτουργία «κινητήρα», που βγάζει την ενέργεια που έχει συσσωρεύσει και υποβοηθά ηλεκτρικά τον κινητήρα πετρελαίου, έως και 10 kW, δίνοντας περισσότερη ροπή κατά την έντονη επιτάχυνση, ή κινεί ηλεκτρικά το όχημα σε ήπια επιχτάχυνση. Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως και 4% στον παγκόσμιο κύκλο δοκιμών και έως 7% στον ευρωπαϊκό.

Εξάλλου, η ισχύς της μπαταρίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την υποστήριξη μιας νέας λειτουργίας Stop & Start εν κινήσει. Εάν η μπαταρία έχει ικανή φόρτιση ο κινητήρας εσωτερικής καύσης απενεργοποιείται αυτόματα κατά την επιβράδυνση με ταχύτητα και κατά το φρενάρισμα. Το MHSG μπορεί να επανεκκινήσει τέλεια τον κινητήρα κάτω από όλες τις συνθήκες, όταν ο οδηγός πατήσει το πεντάλ του γκαζιού.

Το νέο υβριδικό σύστημα κινητήρων πετρελαίου EcoDynamics+ της Kia, είναι συμβατό τόσο με μηχανικά όσο και με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διατάξεις εμπρός και πίσω κίνησης καθώς και τετρακίνησης. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνδυασμό με κινητήρες βενζίνης. Η Kia θα ανακοινώσει ένα πιο συγκεκριμένο πλάνο για την παρουσίαση της νέας ήπιας υβριδικής της τεχνολογίας τους επόμενους μήνες.

Πάντως, το Kia Sportage θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα προσφέρεται εντός του 2018, με το νέο υβριδικό σύστημα για κινητήρες πετρελαίου EcoDynamics+. Το καινούργιο, 3ης γενιάς Kia Ceed θα είναι το δεύτερο από μια σειρά μοντέλων της Κia που θα είναι διαθέσιμο με το νέο κινητήρα από το 2019.

Το καινοτόμο υβριδικό σύστημα 48V είναι η πρώτη νέα τεχνολογία που παρουσιάζεται και είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής για την ηλεκτροκίνηση της Kia. Η Kia προγραμματίζει την παρουσίαση 16 μοντέλων με εξελιγμένα συστήματα κίνησης έως το 2025. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται πέντε νέα υβριδικά, πέντε plug-in υβριδικά, 5 ηλεκτρικά με μπαταρίες και το 2020 ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο με ενεργειακές κυψέλες…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ