ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Volkswagen Golf γράφει ιστορία

Το Volkswagen Golf γράφει ιστορία
VERWENDUNG FUR PRESSEZWECKE HONORARFREI

Το Golf βρέθηκε και το 2017 στην κορυφή της ευρωπαϊκής αγοράς, κάτι που το γερμανικό μοντέλο επιτυγχάνει ανελλιπώς από το 2008!

Το αυτοκίνητο που δημιούργησε, επί της ουσίας, την κατηγορία των μικρομεσαίων αμαξωμάτων, είναι το Golf. Αυτοκίνητο που έχει μεγαλώσει γενιές οδηγών, έχοντας φθάσει το ίδιο στην 8η γενιά του.

Αναμφίβολα, το Golf είναι άκρως επιτυχημένο εμπορικά, ασχέτως αν πολλοί θεωρούν ότι η σχεδίασή του βασίζεται σε ένα σχεδόν ίδιο καλούπι, με κάπως συντηρητικές φόρμες. Είναι βαρύ το brand name που έχει δημιουργήσει και βέβαια έχει ένα μεγάλο εργοστάσιο πίσω του, όπως της VW.

Τεχνολογικά εισάγει καινοτομίες, ενώ προσφέρεται με πλειάδα κινητήρων βενζίνης, πετρελαίου, φυσικού αερίου, ενώ διατίθεται και ως υβριδικό, με συνδυασμό βενζίνης και ηλεκτρικού μοτέρ, αλλά και αμιγώς ηλεκτρικό.

Το Golf βρέθηκε και το 2017 στην κορυφή της ευρωπαϊκής αγοράς, κάτι που το γερμανικό μοντέλο επιτυγχάνει ανελλιπώς από το 2008! Με 483.105 πωλήσεις, ήταν για 10η συνεχόμενη χρονιά πρώτο στη γηραιά ήπειρο. Συνολικά, σε όλο τον κόσμο, η Volkswagen παρέδωσε σε πελάτες περισσότερα από ένα εκατομμύριο Golf τη χρονιά που πέρασε!

Το Golf είναι διαθέσιμο με: υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες TSI άμεσου ψεκασμού, από 1.0 έως 2.0 lt, με δυνατότητα απενεργοποίησης κυλίνδρων ή και πλήρους απενεργοποίησης του κινητήρα κατά το ρολάρισμα και ισχύ από 85 έως 310 ίππους. Προσφέρεται και με υπερτροφοδοτούμενοςυς πετρελαιοκινητήρε TDI άμεσου ψεκασμού, από 1.6 έως 2.0 lt και ισχύ από 90 έως 184 ίππους και μικτή κατανάλωση από μόλις 4,1 λίτρα/100 χλμ.

Επίσης, διατίθεται με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης και φυσικού αερίου TGI, 1.4 lt, με μικτή κατανάλωση φυσικού αερίου από μόλις 3,6 κιλά/100 χλμ. ή 5,6 λίτρων/100 χλμ. βενζίνης, όταν γυρίζει σε αυτό το καύσιμο. Παράλληλα, προσφέρεται και ως Plug-in υβριδικό, με συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα και TSI βενζινοκινητήρα, έχοντας αυτονομία με τον ηλεκτροκινητήρα περίπου 50 χιλιομέτρων.

Εξάλλου, παράγεται και ως αμιγώς ηλεκτρικό, την έκδοση e-Golf, με αυτονομία περίπου 300 χιλιομέτρων.

Καταλήγοντας, το Golf συνέβαλε ώστε η Volkswagen να κατακτήσει το 2017 την πρώτη θέση στις πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά, για 13 συναπτά έτη από το 2005. Συνολικά, η Volkswagen το 2017 διέθεσε στην Ευρώπη 1.694.832 αυτοκίνητα…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ