ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πέθανε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Fiat, Σέρτζιο Μαρκιόνε

Πέθανε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Fiat, Σέρτζιο Μαρκιόνε

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Fiat, Σέρτζιο Μαρκιόνε, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών βυθίζοντας σε θλίψη την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Θλίψη στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία προκαλεί ο θάνατος του Σέρτζιο Μαρκιόνε. Ο Ιταλο-Καναδός μάνατζερ, δικηγόρος στο επάγγελμα, ανέλαβε τα ηνία του ομίλου της Fiat πριν από 14 χρόνια και οι επιλογές του οδήγησαν όχι μόνο στη διάσωση της Fiat, αλλά και στην εξαγορά του αμερικανικού ομίλου της Chrysler.

Με τον τρόπο αυτό, η Fiat εισήλθε στην αμερικανική αγορά και έδωσε νέα πνοή στην Jeep. Ο Μαρκιόνε ήταν έξυπνος, απλός στην εμφάνισή του (ούτε γραβάτα δεν φορούσε) και πολύ προνοητικός. Εκτός από διευθύνων σύμβουλος του ομίλου FCA (Fiat Chrysler Automobiles), ήταν πρόεδρος και της Ferrari.

Ο Μαρκιόνε έφυγε άδικα από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών, καθώς υποβλήθηκε σε εγχείρησε στον ώμο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ζυρίχης και ύστερα από επιπλοκές έπεσε σε κώμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η υγεία του 66χρονου Μαρκιόνε ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη λόγω της πολύς κακής κατάστασης των πνευμόνων του από το υπέρμετρο κάπνισμα. Μάλιστα, η FCA είχε προχωρήσει στην αντικατάστασή του, ένα χρόνο πριν από την προγραμματισμένη συνταξιοδότησή του, τοποθετώντας στη θέση του τον 54χρονο Μάικ Μάνλεϊ, πρώην επικεφαλής της Jeep και Ram

Ο Τζον Ελκαν, πρόεδρος του ομίλου ανακοίνωσε τη θλίψη του για το γεγονός, αποχαιρετώντας το άνδρα και φίλο όπως είπε. «Ο καλύτερο τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη του, είναι να συνεχίσουμε το δρόμο που χάραξε, με σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ