ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παγκόσμιες πρεμιέρες της Skoda στη Γενεύη

Παγκόσμιες πρεμιέρες της Skoda στη Γενεύη

Η τσεχική μάρκα, μέλος του ομίλου της VW, αναδεικνύει μεγαλοπρεπώς όλη τη γκάμα των νέων και φρεσκαρισμένων μοντέλων της, στο πολύ σημαντικό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Στην ελβετική πόλη των ρολογιών, η Skoda είναι στην… ώρα της, παρουσιάζοντας πλειάδα μοντέλων για κάθε ανάγκη, ενώ δεν λείπουν και οι ισχυρές εκδόσεις, από τη στιγμή που η μάρκα εμπλέκεται πολύ και στους αγώνες.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τι παρουσιάζει στη Γενεύη η SkodaQ

Skoda Octavia RS 245

Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς Octavia κινεί ένας 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας TSI, συνολικής απόδοσης 245 ίππων. Η μέγιστη ροπή των 370 Nm επιτυγχάνεται μεταξύ 1.600 και 4.300 σ.α.λ. Οι επιλογές μετάδοσης: Χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ή 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Παγκόσμιες πρεμιέρες της Skoda στη Γενεύη

Το μικρομεσαίο σπορ μοντέλο διατίθεται σε εκδόσεις Hatchback καιCombi και φέρει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό VAQ. Οι επιδόσεις του εντυπωσιάζουν: μόλις 6,6 δλ. για τα 100χλμ./ώρα από στάση, και τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Skoda Octavia Scout

Χάρη στην απόσταση των 171 χιλ. από το έδαφος, τη γωνία διαφυγής των 14,5 και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο με πολύδισκο συμπλέκτη σύστημα 4κίνησης στο βασικό εξοπλισμό, το Octavia Scout είναι έτοιμο για «εκτός δρόμου» εξορμήσεις. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το οποίο εξασφαλίζει την ευκολία κίνησης σε κάθε είδος έδαφος.

Παγκόσμιες πρεμιέρες της Skoda στη Γενεύη
SKODA AUTO

Προσφέρεται με τρείς επιλογές κινητήρων: βενζίνης 1.8TSI με 180 ίππους που συνδυάζεται με 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, και πετρελαίου 2λίτρων δύο επιλογές ισχύος, 150 και 184 ίππων. Για τον πρώτο διατίθεται είτε το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ή το 7τάχυτο DSG, ενώ για τον κορυφαίο diesel των 184 ίππων, διατίθεται το 6τάχυτο κιβώτιο DSG.

Σημείο αναφοράς αποτελεί και η ευρεία γκάμα ηλεκτρονικών συστημάτων βοηθημάτων.

Skoda Rapid και Skoda Rapid Spaceback

Παρουσιάζεται με αναβαθμισμένη σχεδίαση και πλουσιότερο εξοπλισμό. Το κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα κοσμεί μία ιδιαίτερα κομψή επένδυση χρωμίου (στάνταρ για τις εκδόσεις Style και πάνω), που συνδέει αισθητικά τους προβολείς ομίχλης, και δίνει την αίσθηση ακόμα φαρδύτερου μπροστινού μέρους. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα διαθέτουν πλέον τεχνολογία χαμηλής κατανάλωσης bi-xenon, ενώ τα φώτα ημέρας χρησιμοποιούν τεχνολογία LED.

Παγκόσμιες πρεμιέρες της Skoda στη Γενεύη

Εξάλλου, οι επιβάτες του αναβαθμισμένου Rapid έχουν τη δυνατότητα να είναι πάντα ‘online’ χάρη στο σύστημα σύνδεσης Wi-Fi.

Το μοντέλο προσφέρεται με τρεις επιλογές κινητήρων βενζίνης και δύο κινητήρων πετρελαίου: 3κύλινδρος 1.0 TSI με 95 και 110 ίππους, 1.4 TSI με 125 ίππους και 1.4 TDI και 1.6TDI (κινητήρες turbodiesel τεχνολογίας common-rail) με 90 και 116 ίππους αντίστοιχα.

Skoda Citigo

Με ανασχεδιασμένο εμπρός τμήμα, και αναβαθμισμένο εσωτερικό παρουσιάζεται στη Γενεύη.

Μεγαλύτερο κατά 34 χιλ., με νέο καπό, νέα μάσκα σε σχήμα που χαρακτηρίζει όλα τα νέα μοντέλα της μάρκας, τροποποιημένους προφυλακτήρες, και ανανεωμένους προβολείς ομίχλης. Τα σκουρόχρωμα καλύμματα των πίσω φωτιστικών σωμάτων (από το επίπεδο εξοπλισμού Ambition και πάνω) αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα του πίσω μέρους. Στα επίπεδα εξοπλισμού Style και Ambition, τόσο η οροφή όσο και τα καλύμματα των πλευρικών καθρεφτών, μπορούν να παραγγελθούν σε μαύρη ή λευκή απόχρωση, ανεξάρτητα με το χρώμα του αμαξώματος.

Παγκόσμιες πρεμιέρες της Skoda στη Γενεύη
SKODA AUTO

Σε ακόμη μεγαλύτερη έκταση έχει ανανεωθεί και το εσωτερικό του μοντέλου.

Το νεανικό αυτό μοντέλο, διατίθεται με βενζινοκινητήρα απόδοσης 60 ή 75 ίππων. Στις εκδόσεις με φυσικό αέριο (CNG) διατίθεται ο δυνατός κινητήρας 1.0 MPI με απόδοση 68 ίππους.

Skoda Fabia με νέο κινητήρα 1.0 TSI

Μια σπορτίφ έκδοση. Μαύρες λεπτομέρειες στο αμάξωμα, κόκκινες πινελιές στα σπορ καθίσματα και την κεντρική κονσόλα, σπορ πεντάλ με ατσάλινη επένδυση, και εσωτερική διακόσμηση «Black Cube», είναι στοιχεία του βασικού εξοπλισμού.

Ο νέος 3κύλινδρος κινητήρας, είναι διαθέσιμος σε δύο επιλογές ιπποδύναμης, με 95 και 110 ίππους...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ