ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ολοκαίνουργιο Citroen C3 Aircross

Ολοκαίνουργιο Citroen C3 Aircross
COPYRIGHT WIILIAM CROZES @ CONTINENTAL PRODUCTIONS

H γαλλική μάρκα επιτίθεται στην κατηγορία των πολύ συμπαγών SUV, άκρως ανερχόμενη στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αποτελούν μόδα, πλέον, τα SUV. Και δεν είναι μόνο η κατηγορία των μεσαίων συμπαγών SUV της κατηγορίας C όπως λέγονται, αλλά και τα αμέσως μικρότερα συμπαγή SUV της κατηγορίας Β, που έχουν αλματώδη εξέλιξη στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η τάση δείχνει ότι το αγοραστικό κοινό επιθυμεί ψηλότερα οχήματα, ώστε να έχει μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας, να έχει ακόμα καλύτερους χώρους και αν γίνεται δυνατότητες για μετακινήσεις "εκτός δρόμου".

Κι ενώ άλλες μάρκες έχουν κάνει την είσοδό τους σε αυτή τη κατηγορία (Fiat Panda, Suzuki Ignis, αναμένεται Seat Arona), η Citroen ετοίμασε το δικό της C3 Aircross, βασισμένο βέβαια στο πάτωμα του νέου C3.

Εμπνευσμένο από το πρωτότυπο C-Aircross, που παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2017, το νέο C3 Aircross φέρνει μια αύρα ανανέωσης στην κατηγορία των SUV. Εξωτερικά χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και εξωστρέφεια, ενώ εσωτερικά από κορυφαία άνεση και πρωτοτυπία.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Με μήκος 4,15 μέτρα, το συμπαγές αμάξωμα του νέου C3 Aircross διαθέτει νεανικό σχεδιασμό, ενώ θα προσφέρεται με οκτώ διαφορετικά χρώματα αμαξώματος, 4 αποχρώσεις οροφής, 4 πακέτα χρωματικών λεπτομερειών και πέντε διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς στο εσωτερικό.

ΕΥΡΥΧΩΡΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Ολοκαίνουργιο Citroen C3 Aircross

Με μεγάλο μεταξόνιο 2,6 μέτρων, συνδυάζει τις αρετές ενός SUV στο δρόμο με την ευρυχωρία και την πρακτικότητα πολυμορφικού.

Το μοντέλο διαθέτει το μεγαλύτερο εσωτερικό ύψος στην κατηγορία των συμπαγών SUV και κορυφαίο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών. Ταυτόχρονα, οι δυνατότητες διαρρύθμισης του εσωτερικού εξασφαλίζουν αρκετές λύσεις. Το διαιρούμενο σε ποσοστό 60:40 πίσω κάθισμα είναι ταυτόχρονα και συρόμενο, κατά 15 εκατοστά. Σε συνδυασμό με το αναδιπλούμενο κάθισμα του συνοδηγού, μπορούν να μεταφερθούν αντικείμενα μεγάλου μήκους, έως 2,4 μέτρα.

Αντίστοιχα, ο χώρος αποσκευών μπορεί να μεταβληθεί πολύ εύκολα από τα 410 έως τα 520 λίτρα με το πίσω κάθισμα σε όρθια θέση. Όταν αυτό αναδιπλωθεί, ο διαθέσιμος για τις αποσκευές χώρος αυξάνεται στα 1.289 λίτρα.

Στην αίσθηση ευρυχωρίας του εσωτερικού συμβάλλει και η προαιρετική πανοραμική γυάλινη οροφή, το μήκος της οποίας αγγίζει το 1 μέτρο, ενώ η καθημερινή πρακτικότητα αυξάνεται χάρη στους μεγάλους και στρατηγικά τοποθετημένους χώρους μικρών αντικειμένων στο ταμπλό, στην κεντρική κονσόλα και στις πόρτες.

ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΡΕΤΕΣ

Εξοπλισμένο με το σύστημα Grip Control (γνωστό σύστημα του ομίλου PSA Peugeot Citroen που ουσιαστικά αντικαθιστά εν μέρει την τετρακίνηση), εξασφαλίζει πολύ ικανοποιητική πρόσφυση σε κάθε επιφάνεια, ενώ φέρει και αυτόματο σύστημα κατάβασης Hill Assist Descent. Εξάλλου, με επιλογές Standard, Sand, All Road, Snow και ESP-Off, το Grip Control αποτελεί ένα πολύτιμο βοηθό για κίνηση σε κάθε επιφάνεια.

ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΟΤΕΡ ΜΙΚΡΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ

Το C3 Aircross θα προσφέρεται με προηγμένους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με χαμηλή κατανάλωση και ρύπους. Ο βραβευμένος ως "Κινητήρας της Χρονιάς 2015 και 2016" κινητήρας βενζίνης PureTech των 1.2 lt διατίθεται με ισχύ 82, 110 και 130 ίππων (οι δύο τελευταίοι είναι Turbo) και συνδυάζεται με χειροκίνητα κιβώτια 5 και 6 σχέσεων ή αυτόματο EAT6 στην έκδοση των 110 ίππων Turbo.

Για αυτούς που επιμένουν στο πετρέλαιο σε αυτή τη κατηγορία (μειώνεται ο αριθμός τους), προσφέρεται ο κινητήρας Turbo BlueHDi των 1.6 lt με ισχύ 120 ή 100 ίππων, που συνδυάζεται αντίστοιχα με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ή πέντε σχέσεων.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ