ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο ψηφιακός κόσμος του ομίλου ΒMW θέτει νέα πρότυπα

Ο ψηφιακός κόσμος του ομίλου ΒMW θέτει νέα πρότυπα

Το BMW Group προχωρά στην εποχή της ψηφιοποίησης, εξελίσσοντας αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες για την premium κατηγορία που διεγείρουν το συναίσθημα.

Η ψηφιοποίηση είναι το κύριο συστατικό της τρέχουσας, ριζικής μεταμόρφωσης του τομέα προσωπικής μετακίνησης. Αυτή ανοίγει νέους ορίζοντες για μία νέα οδηγική εμπειρία, αναβαθμίζει τα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης στο δρόμο και προσφέρει νέες ευκαιρίες για αποδοτική και πελατοκεντρική εξέλιξη και παραγωγή οχημάτων.

Το BMW Group συστηματικά και δυναμικά προχωρά στην εποχή της ψηφιοποίησης, εξελίσσοντας αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες για την premium κατηγορία που διεγείρουν το συναίσημα και παράλληλα επινοεί και πελατοκεντρικές υπηρεσίες που βελτιστοποιούν συνολικά την εμπειρία μετακίνησης.

To BMW Group έχει προσδιορίσει τους βασικούς τομείς που θα οδηγήσουν σε μία ψηφιοποιημένη και απαλλαγμένη από ρύπους μετακίνηση στο μέλλον με την εταιρική στρατηγική NUMBER ONE > NEXT. Στην πορεία εστιάζει πρωτίστως τους τομείς: Σχεδίασης, Αυτόνομης Οδήγησης, Συνδεσιμότητας, Ηλεκτρικών/Plug-in Υβριδικών Μοντέλων και Υπηρεσιών, όπως ορίζονται από το αρκτικόλεξο D-ACES themes (Design, Autonomous, Connected, Electrified & Services) μέσα από σημαντικές επενδύσεις στην έρευνα και εξέλιξη (Research & Development).

Πρότυπο δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5 G: Με βελτιωμένες ταχύτητες μεταφοράς και ελάχιστη καθυστέρηση (latency), το μελλοντικό πρότυπο κινητής τηλεφωνίας 5G προσφέρει σημαντικά βελτιωμένες τεχνικές δυνατότητες σε ό,τι αφορά τη μετάδοση δεδομένων – εξελίξεις που μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για αναβάθμιση της συνδεσιμότητας οχημάτων, σε μερικά χρόνια και επιτρέπουν την αναπαραγωγή βίντεο με ποιότητα HD.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αυξάνει την ασφάλεια: Το BMW Group τη χρησιμοποιεί στην εξέλιξη συστημάτων για αυτοματοποιημένη οδήγηση που μπορούν να διαχειρίζονται ακόμα και εξαιρετικά περίπλοκες συνθήκες κυκλοφορίας σε κέντρα πόλεων. Αντίθετα με τον άνθρωπο, ένα ευφυές σύστημα μπορεί να διατηρεί σταθερά επίπεδα επιδόσεων. Δεν υποφέρει από κόπωση ούτε διάσπαση της προσοχής και παραμένει πλήρως συγκεντρωμένο ακόμα και σε συγκεχυμένες καταστάσεις.

Η Μικτή Πραγματικότητα ( Mixed Reality ) στην υπηρεσία της διαδικασίας εξέλιξης: Ένας τομέας στον οποίο το BMW Group χρησιμοποιεί 'mixed reality' είναι η εσωτερική εξέλιξη των οχημάτων. Εδώ, προσομοιώσεις που παράγονται από υπολογιστή συνδυάζονται με ένα μοντέλο εσωτερικού (ένα εικονικό αντίγραφο). Αυτό δημιουργεί μία πλήρη εικόνα της οδηγικής εμπειρίας στο εσωτερικό ενός μοντέλου μαζικής παραγωγής από τα πρώτα στάδια εξέλιξης.

BMW Operating System 7.0: Το ανασχεδιασμένο, πλήρως ψηφιακό ταμπλό οργάνων διαθέτει χώρο για την απεικόνιση ενός τμήματος του χάρτη πλοήγησης καθώς και εξατομικευμένο περιεχόμενο. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα ομοιόμορφο πίνακα ενδείξεων με την οθόνη Control Display στην κεντρική κονσόλα, που έχει βελτιστοποιηθεί για να προσφέρει διαισθητική λειτουργία και βελτιστοποιεί το περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο σε μέχρι 10 ελεύθερα διαμορφούμενες σελίδες βασικού μενού, κάθε μία από τις οποίες περιέχει από δύο μέχρι τέσσερα 'παράθυρα' (pads).

Το σύστημα προειδοποίησης κινδύνου σε πραγματικό χρόνο αποτρέπει τα ατυχήματα. Προειδοποιήσεις σχετικές με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα όπως ομίχλη, μαύρος πάγος, έντονη βροχή και υδρολίσθηση καθώς και ακινητοποιημένα οχήματα λόγω βλάβης μεταδίδονται σε οχήματα BMW με την απαιτούμενη συνδεσιμότητα από το Νοέμβριο του 2016. Ωστόσο, αυτή η τεχνολογία εξακολουθεί να προσφέρει τεράστιες, ανεκμετάλλευτες δυνατότητες.

Κατά τη διάρκεια του 2018, δελτία κυκλοφοριακής συμφόρησης σε πραγματικό χρόνο θα γίνουν ακόμα πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας περιπτώσεις φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, ενώ θα μεταδίδονται επίσης εκκλήσεις από την αστυνομία για τη διατήρηση ενός ελεύθερου διαδρόμου διέλευσης οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Η ταχεία και ακριβής μετάδοση πληροφοριών για τις οδικές συνθήκες και την κατάσταση της κυκλοφορίας αποτελεί επίσης σημαντική βάση για βελτιστοποίηση της λειτουργίας των συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ