ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό οδηγεί το Honda Clarity Fuel Cell

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό οδηγεί το Honda Clarity Fuel Cell

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό οδηγεί το Honda Clarity Fuel Cell. Έκανε έναν γύρο πριν την έναρξη του γκραν πρι της Κυριακή (28/5), θέλοντας να ευαισθητοποιήσει για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το Clarity Fuel Cell είχε την τιμητική του στο Μονακό. Το αυτοκίνητο που τροφοδοτείται με υδρογόνο, ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την εστίαση του Πρίγκιπα Αλβέρτου σε θέματα περιβάλλοντος και αειφόρου βιωσιμότητας.

Ο Πρίγκιπας, λοιπόν, είχε την ευκαιρία να «ανοίξει» το γκραν πρι της περασμένης Κυριακής, οδηγώντας το ολοκαίνουργιο Honda Clarity Fuel Cell, στην κλασική διαδρομή του αγώνα. Συνοδευόμενος από την Πριγκίπισσα Σαρλίν και έναν εκπρόσωπο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινητοβιομηχανίας, οδήγησε το κυψελών καυσίμου Clarity γύρω στην «πίστα» των 3.337 μ.

Το κυψελών καυσίμου Clarity Fuel Cell με υδρογόνο, που δεν εκπέμπει ρύπους παρά μόνον υδρατμούς ήταν το κατάλληλο όχημα για να υπερτονίσει ο Πρίγκιπας την προσπάθειά του να περιορίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να προωθήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό οδηγεί το Honda Clarity Fuel Cell

Η ολοκαίνουργια κυψέλη καυσίμου Honda Clarity είναι το πιο εξελιγμένο όχημα κυψελών καυσίμου στον κόσμο, το οποίο εξαλείφει τους συμβιβασμούς σχεδιασμού που συχνά συναντώνται στα αυτοκίνητα εναλλακτικής καύσης. Η υπερσύγχρονη στοίβα των 103kW κυψελών καυσίμου είναι αρκετά μικρή ώστε να χωρά κάτω από το καπό και όχι κάτω από το πάτωμα, γεγονός που δημιουργεί περισσότερο χώρο για την καμπίνα.

Το αποτέλεσμα είναι ένα sedan κυψελών καυσίμου ικανό να χωρέσει πέντε επιβάτες με άνεση. Επίσης, η κυψέλη καυσίμου Clarity παρέχει τη μέγιστη αυτονομία οχήματος με μηδενικές εκπομπές ρύπων, προσφέροντας περίπου 650 χλμ. σε κανονικές συνθήκες οδήγησης.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ