ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Nissan και ΝASA μαζί σε αυτόνομες υπηρεσίες κινητικότητας

Nissan και ΝASA μαζί σε αυτόνομες υπηρεσίες κινητικότητας

Nissan και NASA συμφώνησαν σε συνεργασία με πενταετές πρόγραμμα με δοκιμές στο Silicon Valley.

Η Nissan Βορείου Αμερικής, ανακοίνωσε στην έκθεση τεχνολογία CES 2018, στο Λας Βέγκας, ότι ήρθε σε συμφωνία με την NASA Ames Research Center στο Silicon Valley της Καλιφόρνιας  για συνεργασία στην έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη που αφορά μελλοντικές αυτόνομες υπηρεσίες κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένης μιας δοκιμαστικής επίδειξης στο Silicon Valley.

Αυτή η επικαιροποίηση που βασίζεται στην ήδη επιτυχημένη  συνεργασία μεταξύ της Nissan και της NASA, θα καθορίσει  ένα νέο πεδίο δραστηριοτήτων μέσα στο 2019.

Σύμφωνα με τους όρους της πενταετούς εταιρικής σχέσης έρευνας και ανάπτυξης, οι ερευνητές του ερευνητικού κέντρου της Nissan στο Silicon Valley και της NASA Ames συνεργάζονται για την προώθηση αυτόνομων συστημάτων οχημάτων. Πέρυσι, στην ίδια έκθεση, η Nissan εισήγαγε την τεχνολογία  Nissan Seamless Autonomous Mobility (SAM), μια νέα πλατφόρμα διαχείρισης στόλων αυτόνομων οχημάτων, που αναπτύχθηκε με βάση την τεχνολογία της NASA.

«Κατασκευάσαμε την SAM από την τεχνολογία που η NASA ανέπτυξε για τη διαχείριση των διαπλανητικών δρομολογητών καθώς κινούνται γύρω από απρόβλεπτα τοπία,» δήλωσε ο Maarten Sierhuis, διευθυντής του ερευνητικού κέντρου της Nissan στη Silicon Valley. «Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε την SAM για να βοηθήσουμε και άλλους οργανισμούς στην κατεύθυνση ενσωμάτωσης ενός στόλου αυτόνομων οχημάτων σε απρόβλεπτα αστικά περιβάλλοντα, με ασφάλεια,  όπως για παράδειγμα υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων, αντικειμένων και στην εφοδιαστική αλυσίδα. Το τελικό στάδιο της υφιστάμενης ερευνητικής μας συμφωνίας με τη NASA θα μας φέρει πιο κοντά σε αυτόν τον στόχο και θα δοκιμάσουμε τη SAM σε μια επίδειξη που θα πραγματοποιηθεί σε δημόσιους δρόμους.»

«Ένας από τους στρατηγικούς στόχους της NASA είναι να μεταφέρει την τεχνολογία που αναπτύχθηκε για να προωθήσει τους στόχους της αποστολής και των προγραμμάτων της, σε ευρύτερες εμπορικές και κοινωνικές εφαρμογές,» δήλωσε ο Eugene Tu, διευθυντής του κέντρου της NASA Ames. «Η χρήση του έργου της NASA στη ρομποτική για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των αυτόνομων υπηρεσιών κινητικότητας, είναι ένα τέλειο παράδειγμα του πώς η σημαντική εργασία που απαιτείται για την προώθηση της εξερεύνησης του διαστήματος μπορεί επίσης να ωθήσει σε πρωτοποριακές εφαρμογές και εδώ στη Γη.»…

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Λαύριο: Νεκρός ο μοτοσικλετιστής motocross που έπεσε με την μηχανή του σε πηγάδι

Δυστυχώς νεκρός ανασύρθηκε ο 36χρονος μοτοσικλετιστής από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που κατέβηκε στο παλιό μεταλλευτικό πηγάδι

H Σταρ Ελλάς Μαρία Ψηλού ξέρει τι θέλουν οι γυναίκες από σένα

Η ομορφότερη Ελληνίδα για το 2017 μας έφτιαξε πρωινό και μας μίλησε για τις δύσκολες νύχτες στα Μις Κόσμος.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ερντογάν έστησε 'φιέστα' πολέμου - Η πιθανή επιστράτευση και το κοριτσάκι φαντάρος

Αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα για την ομιλία Ερντογάν ο οποίος συνόδευσε τις "πολεμικές ιαχές" του με την εμφάνιση ενός ανήλικου κοριτσιού που ήταν ντυμένο στρατιώτης

13 κουζουλά πράγματα που συμβαίνουν μόνο σε κρητικούς γάμους

Όλα όσα έμαθε ένας πρωτευουσιάνος πηγαίνοντας σε γάμους στην Μεγαλόνησο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24