ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Nissan: Αυτόνομη οδήγηση σε όχημα - ρομπότ

Nissan: Αυτόνομη οδήγηση σε όχημα - ρομπότ

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το 2020 θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα πλήρως αυτόνομα κινούμενα οχήματα. Το Easy Ride οραματίζεται ένα μέλλον για όσους θέλουν να ταξιδεύουν ελεύθερα σε ένα ρομπο-όχημα.

Βέβαια, δεν θα δούμε ξαφνικά οι δρόμοι να πλημμυρίζουν από αυτοκίνητα χωρίς… οδηγό, αλλά οχήματα με αυτόνομη οδήγηση θα βρουν αρχικά εφαρμογές στις μεταφορές.

Πάντως, σήμερα, πολλά νέα αυτοκίνητα διαθέτουν συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης και οι δοκιμές εντείνονται και μάλιστα συνδυάζονται καταστάσεις.

Για παράδειγμα, η Nissan και η DeNA παρουσίασαν το εμπορικό σήμα Easy Ride για τη νέα υπηρεσία κινητικότητας με ρομποτικά οχήματα, που αναπτύσσουν από κοινού.

Οι δύο εταιρείες στοχεύουν να συνδυάσουν το όραμα της Ευφυούς Κινητικότητας της Nissan (Nissan Intelligent Mobility) με τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα της αυτόνομης οδήγησης, της ηλεκτροκίνησης και της συνδεσιμότητας των οχημάτων, χρησιμοποιώντας την εμπειρία της DeNA στις υπηρεσίες κινητικότητας χωρίς οδηγό αλλά και την τεχνογνωσία της στο διαδίκτυο και την τεχνητή νοημοσύνη.

Έχοντας κατά νου την "περισσότερη ελευθερία στην κινητικότητα", το Easy Ride οραματίζεται ένα μέλλον για όσους θέλουν να ταξιδεύουν ελεύθερα σε ένα ρομπο-όχημα. Ο στόχος είναι να επιτρέπεται στους πελάτες της υπηρεσίας να χρησιμοποιούν μια αποκλειστική εφαρμογή για κινητά, μέσω της οποίας θα μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, ξεκινώντας από τον καθορισμό των προορισμών και την κλήση των οχημάτων, μέχρι την πληρωμή του κομίστρου.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν τους συνιστώμενους τοπικούς προορισμούς και τις διαδρομές με αξιοθέατα, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Μάλιστα, η Nissan και η DeNA σκοπεύουν να υποστηρίξουν ένα πολύγλωσσο σύστημα, όπως και να χρησιμοποιήσουν ένα απομακρυσμένο σύστημα παρακολούθησης για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πελατών τους. Οι προσεχείς δοκιμές των δύο εταιρειών θα γίνουν τον Μάρτιο και όσοι ενδιαφερόμενοι το επιθυμούν μπορούν αν δηλώσουν συμμετοχή στο https://easy-ride.com...

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Έφιπποι, σημαίες και συνθήματα με θέα τον Θερμαϊκό

Γέμισε η παραλία της συμπρωτεύουσας με σημαίες ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν για το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Ένταση προς στιγμήν με αντιεξουσιαστές και έφηβες που κρατούσαν σημαίες

Υδραυλικοί-παλαιστές και ανιψιοί πολιτικών: Αναλύουμε το καστ του 'Survivor 2'

Για ακόμη μια χρονιά, όλες μας οι ελπίδες πάνε στους 'Μαχητές'.

ΘΕΜΑ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Συμβόλαιο από το εξωτερικό η δολοφονία Στεφανάκου

Το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο, η δεινότητα και η ψυχραιμία των δραστών με το Καλάσνικοφ φέρνει στο προσκήνιο το σενάριο των «ενοικιαζόμενων» εκτελεστών. "Το συγκεκριμένο συμβόλαιο είναι ίσως το πιο ακριβό που έχει υπογραφεί ποτέ στη χώρα μας" , λένε αστυνομικές πηγές

Χορεύοντας με τις Ελληνίδες MILF

Το φετινό ρόστερ του Dancing with the Stars μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24