ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μια Porsche τραβάει το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου

Μια Porsche τραβάει το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου

Πρωταγωνιστές μια Porsche Cayenne S και ένα Airbus A380. Το εγχείρημα παρουσιάστηκε στο αεροδρόμιο του Παρισιού και αποτελεί προϊόν συνεργασίας της γερμανικής Porsche με τη γαλλική Air France – KLM. (VIDEO)

Μέχρι τώρα έχουμε δει να αναμετρώνται σε επιτάχυνση, πανίσχυρα σπορ αυτοκίνητα με πολεμικά αεροσκάφη και μάλιστα να τα κερδίζουν μέχρι την... απογείωση. Τώρα βλέπουμε ότι ένα εξίσου πολύ ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής, μπορεί να τραβήξει το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου.

Το φιλόδοξο εγχείρημα παρουσιάστηκε στο αεροδρόμιο του Παρισιού, Charles de Gaulle (CDG) και αποτελεί προϊόν συνεργασίας της γερμανικής Porsche με τη γαλλική Air France – KLM.

Σε μια τετρακίνητη Porsche Cayenne S, με κινητήρα V8 4,8lt ισχύος 570 ίππων και ροπής 800 Nm, η οποία κοστίζει στην Ελλάδα 268.800 ευρώ, που συνδυάζεται με 8άρι κιβώτιο ταχυτήτων Tiptronic, τοποθετήθηκε ένας πανίσχυρος κοτσαδόρος προκειμένου να τραβήξει το μεγαθήριο.

Το Airbus A380 είναι το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος, μήκους 73 μέτρων και βάρους 285 τόνων.

Το A380 βρισκόταν στο στέγαστρο, δέθηκε με την Porsche, στην οποία έβαλαν την ιδανική πίεση στα ελαστικά. Το αυτοκίνητο άρχισε να τραβά σιγά σιγά το αεροσκάφος, με τους πιλότους μέσα, για 42 μέτρα, δημιουργώντας νέο ρεκόρ Γκίνες.

www.driveandtravel.gr

Air France and Porsche: New Guinness World Records title from Porsche AG on Vimeo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ