ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με νέο look το Audi A1

Static photo
Colour: Python Yellow
Static photo Colour: Python Yellow AUDI AG

Το πιο μικρό μοντέλο στη γκάμα της Audi, το A1, παρουσιάστηκε στην αγορά το 2010 και άλλαξε τα δεδομένα για τη μάρκα με την είσοδό της στη μικρή κατηγορία.

Τώρα, έπειτα από 8 χρόνια, η δεύτερη γενιά του μοντέλου αναμένεται στο εμπόριο το πρώτο τρίμηνο του 2019, με περισσότερα χαρακτηριστικά της νέας εποχής. Είναι πιο μακρύ από τον προκάτοχό του κατά 5,6 εκ., (4,03 μ.), διατηρεί ίδιο το πλάτος (1,74 μ.) και έχει ύψος μόλις 1,43 μ.

Μολονότι το μεταξόνιο δεν αυξήθηκε, φάρδυναν τα μετατρόχια, ώστε να προσφέρει καλύτερους χώρους στην καμπίνα.

Εξάλλου, διάφορες πινελιές αναδεικνύουν τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου, θυμίζοντας το Audi Ur-quattro και το Sport quattro. Επίσης, η οροφή θα προσφέρεται και σε διχρωμία με το αμάξωμα, από τις εμπρός κολόνες μέχρι την πίσω αεροτομή, ενώ τα φώτα ημέρας με τους προαιρετικούς φουλ LED προβολείς συνδυάζονται με ένα δυναμικό 3D μοτίβο στα πίσω φωτιστικά σώματα, ώστε το Α1 να είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο, ακόμα και στο σκοτάδι.

Cockpit
Cockpit AUDI AG

Στο εσωτερικό, θα συναντήσουμε πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, χειριστήρια και προαιρετική οθόνη αφής MMI, όλα προσανατολισμένα προς τον οδηγό, με πολύ-λειτουργικό τιμόνι. Το προαιρετικό Audi virtual cockpit με το ευρύτερο φάσμα λειτουργιών, παρέχει πολλές και ολοκληρωμένες πληροφορίες όπως κινούμενους χάρτες πλοήγησης και γραφικά για μερικά συστήματα υποβοήθησης, στο άμεσο οπτικό πεδίου του οδηγού.

Για την ενημέρωση / ψυχαγωγία, το Infotainment στο νέο A1 προέρχεται από τις μεγαλύτερες κατηγορίες. Το ηχοσύστημα MMI είναι στάνταρ και μπορεί να ρυθμιστεί από τους διακόπτες πολλαπλών λειτουργιών στο τιμόνι και την οθόνη στον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Το νέο A1 εγγυάται κορυφαία συνδεσιμότητα για οδηγό και επιβάτες, προσφέροντας συνδέσεις Apple CarPlay και Android Auto στο ΜΜΙ που έχει προγραμματιστεί ειδικά για αυτά. Οι φανατικοί της μουσικής και της υψηλής πιστότητας του ήχου θα ικανοποιηθούν ιδιαίτερα με τα διαθέσιμα ηχοσυστήματα, με κορυφαίο αυτό της Bang & Olufsen, με 11 ηχεία και συνολική απόδοση 560 Watt, ενώ η 3D λειτουργία του χρησιμοποιεί το παρμπρίζ σαν επιφάνεια αντανάκλασης.

Static photo
Colour: Python Yellow
Static photo Colour: Python Yellow AUDI AG

Τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού του Audi A1 έρχονται επίσης από τις μεγαλύτερες κατηγορίες. Διατηρούν το compact μοντέλο στη σωστή απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο, προστατεύουν τον οδηγό από πιθανούς κινδύνους και τον διευκολύνουν να παραμένει στη λωρίδα του ή να παρκάρει.

Το νέο Α1 θα είναι διαθέσιμο με δυνατούς και οικονομικούς κινητήρες βενζίνης TFSI, με ιπποδυνάμεις που κυμαίνονται από 95 έως 200 ίππων. Η υπερτροφοδότηση (turbo), ο άμεσος ψεκασμός και το φίλτρο κατακράτησης σωματιδίων είναι στάνταρ. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι είτε μηχανικό είτε το αυτόματο διπλού συμπλέκτη S tronic, των 7 ή 6 σχέσεων...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ