ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Καθίσματα Ford με ρομποτικά... οπίσθια

Καθίσματα Ford με ρομποτικά... οπίσθια

Οι άνθρωποι παίζουν το δικό τους ρόλο στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου. Ωστόσο, πλέον, υποκαθίστανται σε μεγάλο βαθμό από ρομπότ.

Οι άνθρωποι παίζουν το δικό τους ρόλο στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου. Ωστόσο, πλέον, υποκαθίστανται σε μεγάλο βαθμό από ρομπότ. Το συγκεκριμένο ρομπότ της Ford, κατασκευάστηκε για να κινείται όπως μία ανθρώπινη λεκάνη και να προσομοιώνει στην εντέλεια το πώς μπαινοβγαίνουν οι οδηγοί και οι επιβάτες στα καθίσματα.

Οι μηχανικοί χρησιμοποιούν χάρτες πίεσης, ώστε να καθορίζουν το αποτύπωμα στο κάθισμα, ένα στοιχείο που τους επιτρέπει να δοκιμάζουν τη φθορά και αντοχή των υλικών χρησιμοποιώντας τη ρομποτική λεκάνη – το λεγόμενο “Robutt” – ώστε να αναπαράγουν τις πραγματικές συνθήκες χρήσης.

"Από την πρώτη στιγμή που μπαίνουμε στο αυτοκίνητο, το κάθισμα δημιουργεί μία εντύπωση άνεσης και ποιότητας", δήλωσε η Svenja Froehlich, μηχανικός στο τομέα της αντοχής στην ευρωπαϊκή έδρα της Ford, στην Κολωνία της Γερμανίας.

"Στο παρελθόν, χρησιμοποιούσαμε πνευματικούς κυλίνδρους που απλά κινούνταν πάνω – κάτω. Με το “Robutt”, μπορούμε τώρα να αναπαράγουμε με μεγάλη ακρίβεια τη συμπεριφορά των ανθρώπων”.

Βασισμένος σε έναν άντρα μεσαίου αναστήματος, ο "Robutt" χρησιμοποιήθηκε σε δοκιμές προσομοίωσης δέκα χρόνων χρήσης μέσα σε διάστημα μόλις τριών εβδομάδων στα πλαίσια δοκιμών του νέου Fiesta – όπου κάθεται και σηκώνεται 25.000 φορές. Ο νέος τύπος δοκιμής εφαρμόζεται τώρα σε όλα τα οχήματα της Ford στην Ευρώπη…

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Ευρωχαστούκι στην Τουρκία για τις προκλήσεις σε Αιγαίο - Κύπρο

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Την αλληλεγγύη και στήριξή τους προς την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο εκφράζουν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αρχηγοί και αξιωματούχοι

Τον Ευθύμη Μπακατσιά τον χαιρετάνε μόνο στις εφορίες

Μια συζήτηση γεμάτη μπασκετικές αναμνήσεις και μπόλικη αυτογνωσία.

Χάρτης: Η Ευρώπη των παχύσαρκων- Πού ζουν οι περισσότεροι

Ποια είναι η Ευρωπαϊκά χώρα όπου το 1/3 του πληθυσμού της είναι υπέρβαρο. Πόσο ψηλά σκοράρει η Ελλάδα στον χάρτη των χοντρών

11 διάσημοι ηθοποιοί που δεν θυμόσουν ότι έχουν παίξει σε πασίγνωστες ταινίες

Η λίστα περιλαμβάνει διπλή συμμετοχή του Johnny Depp.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24