ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Ελληνική Αστυνομία θα κινείται και με φυσικό αέριο

Η Ελληνική Αστυνομία θα κινείται και με φυσικό αέριο

Προσφορά περιπολικού οχήματος Skoda Octavia CNG από την Kosmocar Α.Ε στην Ελληνική Αστυνομία.

Εκσυγχρονίζεται ο στόλος οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, όχι μόνο σε μοντέλα, αλλά και σε τεχνολογία. Βέβαια ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη αλλά από το… ολότελα καλή και η Παναγιώταινα που λένε και στα χωριά μου.

Η Ελληνική Αστυνομία, λοιπόν, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρέλαβε περιπολικό όχημα το οποίο είναι προσφορά των εταιριών Kosmocar Α.Ε. και Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε., με τη συμβολή της "Συμμαχία για την Ελλάδα".

Πρόκειται για Skoda Octavia CNG νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, διπλού καυσίμου (φυσικού αερίου και βενζίνης), το οποίο διατέθηκε για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Α’ Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής.

Επιπλέον, η Kosmocar Α.Ε. αναλαμβάνει τη συντήρηση του αυτοκινήτου, δωρεάν για τα επόμενα 3 χρόνια, ενώ η ΔΕΠΑ αναλαμβάνει την τροφοδοσία του οχήματος με φυσικό αέριο, για χρονικό διάστημα 6 μηνών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

"Ουδεμία αμφιβολία χωρεί πως οποιαδήποτε Υπηρεσία οιοσδήποτε φορέας, πολλώ δε μάλλον ένας Οργανισμός με την πολυπλοκότητα και τη σπουδαιότητα του έργου και την αδιάλειπτη λειτουργία, όπως η Ελληνική Αστυνομία, εκτός από την επαγγελματική επάρκεια, το ζήλο, τη συνεχή προσπάθεια και ενίοτε την αυτοθυσία του προσωπικού του χρειάζεται, επιπλέον, ορισμένα βασικά εφόδια, για να μπορεί να ανταποκρίνεται με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στην σημαντική εθνική και κοινωνική του αποστολή, όπως: τα κατάλληλα μεταφορικά μέσα και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό την αξιοποίηση των τεχνολογικών εξελίξεων για την ενίσχυση της λειτουργικής και επιχειρησιακής δυναμικής των Υπηρεσιών και την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής οικονομίας και βεβαίως και πρωτίστως, την κατανόηση, τη συμπόρευση, την υποστήριξη της κοινωνίας.

Διαβεβαιώσουμε πως η χρήση και η αξιοποίηση του οχήματος που προσφέρουν στην Ελληνική Αστυνομία θα μετατραπεί σε προσφορά προς την κοινωνία και τον πολίτη…”.

Η Ελληνική Αστυνομία θα κινείται και με φυσικό αέριο

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της Kosmocar Α.Ε., Στήβεν Σίρτης, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων:

"Είναι πολύ δύσκολο το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας. Η καθημερινότητα βλέπουμε ότι περνάει πολλές φορές απαρατήρητη, αλλά πράγματι νιώθουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι πάντα δίπλα μας όταν τη χρειαζόμαστε.

Μαζί με την ΔΕΠΑ αποφασίσαμε να συμβάλουμε και εμείς σε αυτό το πολύ δύσκολο έργο, προσφέροντας ένα αυτοκίνητο νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας διπλού καυσίμου, γιατί πιστεύουμε ότι έτσι θα μειωθούν κατά πολύ οι δαπάνες με την καθημερινή χρήση του.

Επίσης, η κίνηση αυτή έχει και ένα περιβαλλοντικό χαρακτήρα, με την έννοια ότι το φυσικό αέριο εκπέμπει πολύ λιγότερους ρύπους από τα συμβατικά αυτοκίνητα. Δεν είναι μία ενέργεια πυροτέχνημα, αλλά εμείς θα είμαστε εδώ και σε μελλοντικές ενέργειες με την ΕΛ.ΑΣ…”.

www.driveaandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ