ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ford Transit Connect & Transit Courier

Ford Transit Connect & Transit Courier

Τα άκρως δημοφιλή Transit Connect και Transit Courier αναμένεται να ανανεωθούν σε σχεδιαστική, μηχανολογική και τεχνολογική βάση προκειμένου η Ford να διατηρηθεί στην κορυφή της κατηγορίας της.

Η σχεδιαστική, μηχανολογική και τεχνολογική αναβάθμιση των άκρως δημοφιλών Transit Connect και Transit Courier εγκαινιάζει για τη Ford την ανανέωση όλων των ελαφρών επαγγλματικών μοντέλων της, που θα λάβει χώρα τους προσεχείς 18 μήνες - με σκοπό να κρατήσει την εταιρεία του μπλε οβάλ στην κορυφή της κατηγορίας, στην οποία το πρώτο δεκάμηνο του '17 άγγιξε τις 276 χιλιάδες πωλησεις!

Και στα δύο μικρά Transit είναι εμφανές το αισθητικό φρεσκάρισμα με το νέο σχήμα της γρίλιας και των -πιο λεπτών, τώρα- φωτιστικών σωμάτων, τα οποία ενσωματώνουν ισχυρούς λαμπτήρες HID Xenon και φώτα ημέρας LED. Όλο το κάτω μέρος της μάσκας έχει τροποποιηθεί, ενώ τα μοντέλα diesel διαθέτουν και το "πακέτο χαμηλής κατανάλωσης", το οποίο με επιπλέον αεροδυναμικές επεμβάσεις και το σύστημα Active Grille Shutter μειώνει την αεροδυναμική αντίσταση, καθώς και το χρόνο θέρμανσης του κινητήρα - συμβάλλοντας, έτσι, στην εξοικονόμηση καυσίμου.

Αντίστοιχα, στο εσωτερικό έχει ανασχεδιαστεί το κεντρικό τμήμα της κονσόλας, όπου βρίσκεται η "αιωρούμενη" οθόνη αφής 6''. Αυτή περιλαμβάνει την τελευταία γενιά του συστήματος συνδεσιμότητας και πολυμέσων SYNC 3. Ο χώρος φόρτωσης, επιπλέον, δέχθηκε σ' αυτή την ανανέωση των μικρών Transit και την προσθήκη ακόμα πιο ανθεκτικών υλικών, για ενισχυμένη αντοχή σε σκληρότερη χρήση.

Ford Transit Connect & Transit Courier

Στον μηχανολογικό τομέα, τα Transit Connect και Transit Courier υιοθετούν τώρα τους νέους κινητήρες της Ford με τελευταίας γενιάς ψεκασμό, υπερτροφοδότηση και έλεγχο ρύπων με τεχνολογίες χαμηλής τριβής. Τον πετρελαιοκινητήρα 1.5 EcoBlue, καθώς και τον 1.0 EcoBoost βενζίνης που περιλαμβάνει το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, όταν οι συνθήκες δεν απαιτούν ιδιαίτερη ισχύ - όπως π,χ, στην πυκνή κυκλοφορία της πόλης ή με σταθερή ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο.

Και οι δύο κινητήρες είναι εναρμονισμένοι με τις τελευταίες ευρωπαϊκές προδιαγραφές ρύπων, Euro 6.2, και συνοδεύονται με το νέο κιβώτιο 6 σχέσεων -το οποίο, στη θέση του παλιού 5 σχέσεων, με ομαλότερες αλλαγές είναι ρυθμισμένο για την εξοικονόμηση καυσίμου. Προαιρετικά, με τον κινητήρα 1.5 EcoBlue διατίθεται κι ένα εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Τα δύο ελαφρά επαγγελματικά της Ford εμπλουτίζονται και με τις νέες ηλεκτρονικές τεχνολογίες της εταιρείας του "Μπλε Οβάλ": το Intelligent Speed Limiter (αυτόματη ρύθμιση ταχύτητας στα νόμιμα όρια), το σύστημα πρόβλεψης ατυχήματος Pre-Collision Assist με ενσωματωμένο σύστημα ανίχνευσης πεζών Pedestrian Detection, σταθεροποίησης σε πλευρικούς ανέμους Side Wind Stabilisation, και υποβοήθησης παρκαρίσματος Active Park Assist.

Το μικρότερο Transit Courier, στις εκδόσεις van ή kombi, προσφέρει χώρο φόρτωσης 2.4 m3 και ωφέλιμο φορτίο 500-590 κιλά. Το πιο μεγάλο Transit Connect, που προσφέρει επιπλέον των van-kombi και την έκδοση double-cab-in-van, καθώς και κοντό ή μακρύ αμάξωμα, έχει χώρο φόρτωσης μέχρι 3.6 m3 και ωφέλιμο φορτίο 520-890 κιλά. Και για τα δύο, τέλος, έχει μειωθεί το κόστος χρήσης με την αύξηση του διαστήματος μεταξύ των Σέρβις στα 2 χρόνια, ή τα 40.000 χλμ…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ