ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έτσι είναι το νέο Audi Q8

Static photo
Colour: dragon orange
Static photo Colour: dragon orange AUDI AG

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2018 αναμένεται στην αγορά το νέο μοντέλο της γκάμας Q της Audi, μετά τα Q2,Q3,Q5,Q7.

Το Audi Q8 συνδυάζει την πρακτικότητα ενός μεγάλου SUV με σχεδιαστικές γραμμές που παραπέμπουν σε τετράθυρο πολυτελές κουπέ. Το μήκος αγγίζει τα 4,99 μέτρα, το πλάτος τα 2,0 μ. και το ύψος τα 1,71 μ., όντας πιο φαρδύ, πιο κοντό και πιο χαμηλό από τον «αδερφό» του Q7. Με μεταξόνιο σχεδόν στα 3,0 μέτρα, προσφέρει ένα πολύ ευρύχωρο εσωτερικό και πίσω διαθέτει ένα σύστημα τριών καθισμάτων με κατά μήκος ρύθμιση όταν χρειαστεί. Μάλιστα, με τα καθίσματα αναδιπλωμένα, ο χώρος αποσκευών διαμορφώνεται έως και τα 1.755 λίτρα.

Σχεδιαστικά, ξεχωρίζει η εμβληματική Singleframe μάσκα σε οκταγωνικό μοτίβο, η οποία σε συνδυασμό με το σπόιλερ και τους μεγάλους αεραγωγούς, δημιουργούν ένα πολύ ισχυρό παρουσιαστικό. Η κεκλιμένη οροφή και οι ελαφρά τονισμένοι θόλοι των τροχών 22 ιντσών, ενισχύουν την κουπέ εικόνα και ο πίσω διαχύτης τον σπορ χαρακτήρα.

Φέρει στάνταρ προβολείς LED με τρισδιάστατο αποτύπωμα των φώτων ημέρας και των πίσω φωτιστικών σωμάτων, και προαιρετικά HD Matrix LED. Οι ιδιοκτήτες του Q8 μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή myAudi από το smartphone τους για να ενεργοποιήσουν από μακριά διάφορες λειτουργίες φωτισμού.

Static photo
Colour: dragon orange
Static photo Colour: dragon orange AUDI AG

Το Q8 είναι και Quattro, τετρακίνητο, με το αμιγώς μηχανικό κεντρικό διαφορικό να μεταφέρει τη ροπή ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω άξονα σε αναλογία 40:60 ως στάνταρ. Όταν το απαιτήσουν οι συνθήκες το μεγαλύτερο μέρος της ροπής περνά στον άξονα με την καλύτερη πρόσφυση.

Πέραν αυτής, για τα δύσκολα εδάφη, φροντίζουν τα 25,4 εκ. απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος, οι κοντοί πρόβολοι και το σύστημα ελεγχόμενης κατάβασης, ενώ η ανάρτηση με ελεγχόμενη απόσβεση είναι στάνταρ. Η Audi προσφέρει την ενεργητική αερανάρτηση με τον ελεγχόμενο βαθμό απόσβεσης προαιρετικά, με ρύθμιση comfort ή sport. Ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες και την προτίμηση του οδηγού, ρυθμίζει την απόσταση από το έδαφος, με εύρος μεταβολής έως 90 χιλιοστά.

Πέρα από το στάνταρ προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης, του οποίου η σχέση μετάδοσης γίνεται πιο άμεση βαθμιαία, όσο στρέφεται το τιμόνι, η Audi προσφέρει προαιρετικά το σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης, με δυνατότητα αλλαγής διεύθυνσης των πίσω τροχών έως 5 μοίρες, αντίθετα στη φορά κίνησης στις χαμηλές ταχύτητες και κατά τη φορά κίνησης στις υψηλές, μικραίνοντας αντίστοιχα τον κύκλο στροφής και βελτιώνοντας την κατευθυντικότητα.

Cockpit
Cockpit AUDI AG

Όλα τα κινητήρια συστήματα (3.0 lt βενζίνης και πετρελαίου V6) είναι ιδιαίτερα αποδοτικά χάρη στην νέα ήπια υβριδική τεχνολογία (mild hybrid technology ή MHEV). Το βασικό ηλεκτρικό σύστημα 48V ενσωματώνει δύο σημαντικά τεχνολογικά στοιχεία: την μπαταρία ιόντων λιθίου και τη μίζα/γεννήτρια με ιμάντα. Κατά την επιβράδυνση υπάρχει ανάκτηση έως 12 kW ισχύος, που φορτίζουν τη μπαταρία. Η τεχνολογία MHEV επιτρέπει την απενεργοποίηση του κινητήρα σε συνθήκες χαμηλού φορτίου, οπότε υπάρχει απλό ρολάρισμα ενώ το start/stop είναι διαθέσιμo από τα 22 χλμ./ώρα. Αργότερα θα προστεθεί και ένα plug-in υβριδικό e-tron μοντέλο με κινητήρα πετρελαίου 3.0 lt V6.

Στο εσωτερικό, το βασικό στοιχείο είναι οι δύο οθόνες αφής 10,1 και 8,6 ιντσών MMI, η πρώτη για τον έλεγχο του συστήματος πολυμέσων και του συστήματος πλοήγησης και η δεύτερη για το σύστημα κλιματισμού, τις λειτουργίες άνεσης και την εισαγωγή κειμένου, με το τελευταίο να εκτελείται την ίδια στιγμή που ο οδηγός ξεκουράζει τον καρπό του στον τέλειο εργονομικά επιλογέα κίνησης.

Το Audi Q8 είναι διαθέσιμο και με την κορυφαία εκδοχή του συστήματος πολυμέσων με το MMI navigation plus. Αυτό περιλαμβάνει την υπηρεσία μεταφοράς δεδομένων Audi connect με το τεχνολογίας 4G/4G+ (LTE), με Wi-Fi hotspot…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ