ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δύο νέες εκδόσεις Mini από τον Ιούλιο

Δύο νέες εκδόσεις Mini από τον Ιούλιο

Και με νέα χαρακτηριστικά λειτουργικότητας, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας οι δύο εκδόσεις του Mini, η βενζινοκίνητη One Countryman και η πετρελαιοκίνητη One D Countryman.

Από τον Ιούλιο θα προστεθούν στη γκάμα της Mini η βενζινοκίνητη έκδοση One Countryman και η πετρελαιοκίνητη One D Countryman. Πέραν αυτών, όλες οι εκδόσεις Mini θα διαθέτουν έναν εξελιγμένο πίνακα οργάνων με νέα «νυχτερινή εμφάνιση» και ακριβέστερη ένδειξη στάθμης καυσίμου.

Παράλληλα, η λειτουργία των Driving Modes και Head-Up-Display θα μπορεί να προσαρμόζεται, ενώ τα Clubman και Countryman θα μπορούν να εφοδιάζονται με προ-εγκατάσταση Apple CarPlay. Αργότερα θα διατίθεται και το «alertness assistant» για το 3θυρο και 5θυρο Μini και το Cabrio. Ένα ακόμα νέο στοιχείο για το Cabrio είναι το Always Open Package.

Κινητήρες

Η γκάμα κινητήρων του Countryman θα επεκταθεί από τον Ιούλιο του 2017 και μετά με την προσθήκη ενός ακόμα κινητήρα βενζίνης και ενός πετρελαίου. Και οι δύο νέοι κινητήρες είναι τρικύλινδροι 1.5lt και ανήκουν στην τελευταία γενιά κινητήρων του BMW Group με κύριο χαρακτηριστικό τη σχεδίαση βελτιστοποιημένου βάρους, την προηγμένη Τεχνολογία MINI TwinPower Turbo και ένα αξιοσημείωτο επίπεδο εσωτερικής απόδοσης.

Δύο νέες εκδόσεις Mini από τον Ιούλιο

Ο βενζινοκινητήρας του νέου MINI One Countryman συνδυάζει υπερσυμπίεση και άμεσο ψεκασμό βενζίνης με μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων (double VANOS). Το κέλυφος της τουρμπίνας είναι ενσωματωμένο στην υγρόψυκτη πολλαπλή εξαγωγή, επομένως βρίσκεται κοντά στους θαλάμους καύσης. Ένας αντικραδασμικός άξονας από σφυρήλατο ατσάλι βελτιστοποιεί την πολιτισμένη λειτουργία του 3κύλινδρου. Με μέγιστη ισχύ 102 hp και μέγιστη ροπή 180 Nm διαθέσιμη μεταξύ 1250 και 3800 σ.α.λ., ο κινητήρας συνδυάζεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και με Steptronic, έχοντας μέση κατανάλωση καυσίμου (εργοστασιακές μετρήσεις) 5,8 - 5,5 λίτρα / 100 χλμ.

Από την άλλη, ένας υπερσυμπιεστής με τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας και άμεσο ψεκασμό common rail με μαγνητικά μπεκ που παράγουν μέγιστη πίεση 2000 bar στον πετρελαιοκινητήρα των 116 hp. Η μέγιστη ροπή των 270 Nm είναι διαθέσιμη μεταξύ 1750 και 2250 σ.α.λ., ενώ έχει μέση κατανάλωση 4,3 - 4,1 λίτρα / 100 χλμ.

Προεγκατάσταση AppleCarPlayγια τα Clubmanκαι Countryman

Η προεγκατάσταση Apple CarPlay, που διατίθεται προαιρετικά και σε συνδυασμό με το πακέτο εξοπλισμού Wired για το νέο Countryman και το νέο Clubman, προσφέρει μία σειρά νέων δυνατοτήτων σε επίπεδο ευφυούς συνδεσιμότητας και ενημέρωσης /ψυχαγωγίας. Επιτρέπει άνετη, ασύρματη ενσωμάτωση του Apple iPhone για τη χρήση πολυάριθμων λειτουργιών στους τομείς της μουσικής και της επικοινωνίας καθώς και παράλληλα επιτρέπει τον έλεγχο άλλων εφαρμογών μέσω του λειτουργικού συστήματος των δύο μοντέλων ΜΙΝΙ.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ