ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτόνομα αυτοκίνητα και από την Apple

Αυτόνομα αυτοκίνητα και από την Apple

Όπως ανακοίνωσε η Apple, τα αυτόνομα οχήματα που δοκιμάζει στην πολιτεία της Καλιφόρνια, ανέρχονται πλέον σε 30.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η εταιρεία από το Cupertino έχει επεκτείνει τον στόλο της σε 27 αυτόνομα οχήματα. Αρχικά, είχε λάβει έγκριση από το Τμήμα Αυτοκινήτων της Καλιφόρνια (DMW), την περασμένη άνοιξη, για δοκιμές 3 οχημάτων.

Για τη δοκιμή της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης -το επόμενο big thing της αυτοκινητοβιομηχανίας- η Apple χρησιμοποιεί το υβριδικής τεχνολογίας μοντέλο της Lexus, RX450 h, εξοπλισμένο με αισθητήρες συλλογής δεδομένων. Σύμφωνα με αξιωματούχους της DMW, η Apple θα συνεχίσει τις δοκιμές με τα ίδια οχήματα. Να σημειωθεί ότι, παρόλο που ήδη έχουν εντοπιστεί σε διάφορες περιοχές της αμερικανικής πολιτείας διάφορα Lexus με αισθητήρες LIDAR, η Apple δεν έχει ακόμη ανακοινώσει σχέδια που σχετίζονται με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Πάντως ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τιμ Κουκ, έχει δημόσια παραδεχτεί το ενδιαφέρον της Apple για την αυτόνομη οδήγηση με τα οχήματα να αποτελούν μόνο μια περίπτωση. Μάλιστα, έχει περιγράψει τις προσπάθειες της εταιρείας σαν ένα μεγάλο εγχείρημα γύρω από τα αυτόνομα οχήματα.

 

Η Apple εργάζεται στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης στο πλαίσιο του περιβόητου «Project Titan». Σύμφωνα με ρεπορτάζ διεθνών μέσων ενημέρωσης, στα τέλη του 2016 η εταιρεία εγκατέλειψε τις προσπάθειες να φτιάξει ένα δικό της όχημα, όταν παραιτήθηκε ο επικεφαλής του προγράμματος Στιβ Ζαντέσκι. Το «Project Titan» πέρασε αργότερα στα χέρια Μπομπ Μάνσφιλντ, πρώην ανώτερου στελέχους της Apple, ο οποίος άλλαξε την κατεύθυνση του προγράμματος στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης (λογισμικό και εξοπλισμός)…

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Οι Ελληνίδες που έχουν αναδείξει το μπικίνι & τατού σε τέχνη

Γιατί τι νόημα έχει να 'στολίζεις' το σώμα σου με ωραίες 'ζωγραφιές' αν δεν ξέρεις πως να τις αναδείξεις με το σωστό μπικίνι.

Game of Thrones: 9 εξελίξεις που θα συμβούν 100% στον 8ο κύκλο

Κοιτάμε χωρίς φόβο και πάθος στην αιματοβαμμένη, κρυστάλλινη σφαίρα του 'Game of Thrones'.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24