ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή είναι η πανίσχυρη Lamborghini Urus

Αυτή είναι η πανίσχυρη Lamborghini Urus

H ψυχή ενός supercar και η τυπική λειτουργικότητα ενός SUV μετουσιώνονται στη Lamborghini Urus, το πρώτο Super Sport Utility Vehicle στον κόσμο.

Η Lamborghini Urus διαθέτει ένα πρωτοποριακό, ξεχωριστό και εκσυγχρονισμένο σχέδιο με πολλαπλές ψυχές: σπορ, κομψό και off-road, αν και είναι το χαμηλότερο SUV στην κατηγορία του.

Στο εσωτερικό, η πολυτελής ιταλική χειροτεχνία συναντά την τεχνολογία αιχμής.

Ο αεροναυτικός σχεδιασμός και οι τρεις οθόνες TFT (μια για τα όργανα, μια το σύστημα ψυχαγωγίας και μια για λειτουργίες άνεσης, συμπεριλαμβανομένου του χαρακτηριστικού εικονικού πληκτρολογίου αφής) θέτουν τις ανάγκες του οδηγού στο προσκήνιο, ενώ η αρχιτεκτονική του ταμπλό ακολουθεί το γράμμα «Y», εμπνευσμένο από τα εικονικά μοντέλα Lamborghini.

Αυτή είναι η πανίσχυρη Lamborghini Urus

Το εσωτερικό μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα τις διαθέσεις: με φυσικό δέρμα, Alcantara, φινίρισμα από ξύλο, αλουμίνιο ή ανθρακόνημα.

Η Lamborghini Urus ενσωματώνει έναν κινητήρα V8 bi-turbo με μέγιστη ισχύ 650 ίππους, την καλύτερη σχέση βάρους-ισχύος στην αγορά SUV, με 850 Nm ροπής.

Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 ταχυτήτων, μαζί με το μόνιμο σύστημα τετρακίνησης με ενεργή διόρθωση ροπής, επιτρέπουν στον οδηγό να οδηγεί εξαιρετικά σε κάθε περίσταση: στην πόλη, στην πίστα, σε ένα χιονισμένο βουνό, σε χωματόδρομους ή στην έρημο. Η ροπή μεταφέρεται κυρίως στον πίσω άξονα.

Σε επίπεδο ασφάλειας, διαθέτει τρία πακέτα ADAS (Advanced Driver Assistance Systems): «Urban Road», «Full ADAS» και «Highway». Περιέχουν νέα, καινοτόμα και έξυπνα συστήματα βοήθειας και ασφάλειας που ταιριάζουν στις ιδιαίτερες προτιμήσεις οδήγησης.

Αυτή είναι η πανίσχυρη Lamborghini Urus

Ωστόσο αυτό που πραγματικά κάνει την Urus μια αληθινή Lamborghini, είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα που ελέγχει τα συστήματα και μετατρέπει ριζικά τη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, ανεβάζοντας την εμπειρία του οδηγού σε ένα άλλο επίπεδο.

Ο επιλογέας ANIMA είναι το μυστικό της δυναμικής οδήγησης της Lamborghini, η εντολή - κλειδί για να επιλέξεις την επιθυμητή ρύθμιση. Το όχημα προσαρμόζεται ανάλογα με τον επιλεγμένο τρόπο οδήγησης. Υπάρχουν τρεις λειτουργίες on-road: STRADA για ευκολία οδήγησης, άνεση και ασφάλεια, SPORT για ευελιξία και διασκεδαστική οδήγηση, CORSA για ακρίβεια και μέγιστη απόδοση.

Εξάλλου, υπάρχουν τρεις επιλογές off-road βελτιώνουν ακόμα περισσότερο την απόδοση της Urus: η NEVE εξασφαλίζει την ευκολία και την ασφάλεια ακόμη και σε ολισθηρές επιφάνειες, η TERRA εξασφαλίζει άνεση και ευκολία στις συνθήκες εκτός δρόμου και το SABBIA είναι ιδανικό για αμμώδεις επιφάνειες.

Τέλος, ο τρόπος EGO επιτρέπει στον οδηγό να επαναπροσδιορίζει τη δυναμική του οχήματος ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες όσον αφορά τη διεύθυνσή του.

Καταλήγοντας, η τετρακίνητη Lamborghini Urus, διαθέτει προσαρμοζόμενη ανάρτηση με σύστημα ελέγχουν ανατροπής, κεραμικά φρένα και ζάντες 23 ιντσών…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ