ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή είναι η κροατική Rimac που η Porsche πήρε το 10%

Αυτή είναι η κροατική Rimac που η Porsche πήρε το 10%
HASSELBLAD H5D

Η Porsche AG προχώρησε στην απόκτηση μειοψηφικού μεριδίου συμμετοχής 10% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας τεχνολογίας και ηλεκτρικών sport αυτοκινήτων Rimac Automobili.

Η Porsche AG, ήδη έχει εξαγγείλει την στροφή της προς την ηλεκτροκίνηση και για το λόγο αυτό όλες οι ενέργειές της κινούνται προς αυτή τη κατεύθυνση.

Μάλιστα, πέραν των δικών της ενεργειών, αναφορικά με τα δικά της μοντέλα, η εταιρεία προχώρησε στην απόκτηση μειοψηφικού μεριδίου συμμετοχής 10% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας τεχνολογίας και ηλεκτρικών sport αυτοκινήτων Rimac Automobili. Η εταιρεία αυτή αναπτύσσει και κατασκευάζει εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και ηλεκτρικά super sport αυτοκίνητα.

Το 2009, ο τριαντάχρονος ιδρυτής της εταιρείας, Mate Rimac, ξεκίνησε από το γκαράζ του σπιτιού του να δουλεύει πάνω στο όραμα που είχε, να κατασκευάσει δηλαδή ηλεκτρικά sport αυτοκίνητα τα οποία να είναι γρήγορα, αλλά και να προκαλούν ενθουσιασμό. Η Rimac παρουσίασε πρόσφατα την τελευταία έκδοση του ηλεκτρικού hypercar που κατασκεύασε, του "C Two", στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο του 2018.

Το διθέσιο αυτό αυτοκίνητο παράγει περίπου 2.000 ίππους, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 412 χλμ./ώρα. Έχει αυτονομία 650 χλμ. (κύκλος NEDC), ενώ η μπαταρία του φορτίζεται κατά 80% σε 30 λεπτά, με τη χρήση ενός συστήματος ταχυφόρτισης 250 kW. Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει και κατασκευάζει συστήματα μετάδοσης ισχύος ηλεκτρικών οχημάτων υψηλών επιδόσεων, καθώς και αντίστοιχες μπαταρίες.

Αυτή είναι η κροατική Rimac που η Porsche πήρε το 10%

Εξελίσσοντας αμιγώς ηλεκτρικά διθέσια super sport αυτοκίνητα, όπως το "Concept One" ή το "C Two", καθώς και βασικά συστήματα οχημάτων, η Rimac επέδειξε με εντυπωσιακό τρόπο τις ικανότητές της στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Η ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία που εδρεύει στο Ζάγκρεμπ, απασχολεί συνολικά περίπου 400 εργαζομένους. Το ενδιαφέρον της Rimac επικεντρώνεται κυρίως στην τεχνολογία μπαταριών υψηλής τάξης, τα ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης ισχύος και την ανάπτυξη ψηφιακών διεπαφών ανθρώπου-μηχανής (HMI). Η Rimac επίσης εξελίσσει και παράγει ηλεκτρικά ποδήματα μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Geyp Bikes, η οποία ιδρύθηκε το 2013.

"Η συνεργασία αυτή αποτελεί πλέον ένα σημαντικό βήμα για τη Rimac και την προσπάθειά της να γίνει προμηθευτής επιλογής στον τομέα των εξαρτημάτων και συστημάτων του κλάδου της ηλεκτροκίνησης και της συνδεσιμότητας, καθώς και στον συναρπαστικό τομέα των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού", δήλωσε ο Mate Rimac, CEO της εταιρείας Rimac.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ