ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

504 χλμ. με μόλις 20 λεπτά του ευρώ

504 χλμ. με μόλις 20 λεπτά του ευρώ

Το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα Τριήρης διένυσε 504χλμ./kWh, απόσταση που αντιστοιχεί σε ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη, με κόστος περίπου μόλις 20 λεπτά του ευρώ.

Η ομάδα ΠΟΣΕΙΔΩΝ του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. απέσπασε το πρώτο βραβείο στη συμπληρωματική διοργάνωση οικονομίας καυσίμου Shell Eco-Marathon 2017- Turkey, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα Τριήρης διένυσε 504χλμ./kWh, απόσταση που αντιστοιχεί σε ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη, με κόστος περίπου μόλις 20 λεπτά του ευρώ.

Η βράβευση της ομάδας προλειαίνει το έδαφος και δημιουργεί ακόμα περισσότερες αξιώσεις για την παρουσία της στον ερχόμενο Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell που θα πραγματοποιηθεί το 2018, καθώς σκοπός της συμμετοχής αυτής ήταν να συντονίσει το όχημά της και να προσπαθήσει να βελτιώσει τις επιδόσεις της. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα αποσπά διακρίσεις, καθώς στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μαραθώνιου Οικονομίας της Shell που πραγματοποιήθηκε φέτος στο Λονδίνο, κατέκτησε το 1ο Βραβείο Σχεδιασμού Οχήματος.

Το Shell Eco Marathon 2017 – Turkey, αν και δεν αποτελεί τον κύριο Μαραθώνιο, συμβάλει στην περαιτέρω εκπαίδευση και προετοιμασία των ομάδων. Είναι η ιδανική ευκαιρία για ομάδες να εξασκηθούν και να βελτιώσουν το όχημά τους προκειμένου να επιλεγούν για να διαγωνιστούν στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell το 2018. Για τους νεοεισερχόμενους να παρουσιάσουν και να δοκιμάσουν το έργο τους και πάνω από όλα να βιώσουν το μοναδικό πνεύμα του Ευρωπαϊκού Μαραθώνιου Οικονομίας με τους συναδέλφους τους σε μια επαγγελματική διαδρομή. Για έμπειρες ομάδες - όπως η ομάδα ΠΟΣΕΙΔΩΝ του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.- να συντονίζουν τα οχήματά τους και να προσπαθούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους…

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ομάδας Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου, Καθηγητής Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., σχολίασε: "Η ομάδα ΠΟΣΕΙΔΩΝ του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. συμμετείχε στο Shell Eco-Marathon 2017 - Turkey με το νέο carbon fiber monocoque σασί, το οποίο σχεδιάστηκε, υπολογίστηκε και κατασκευάστηκε πλήρως από τους φοιτητές μας. Έχει γίνει ελαχιστοποίηση του βάρους και των μηχανικών απωλειών, ενώ μεταβήκαμε σε νέου τύπου κινητήρα με πλήρη επανασχεδιασμό των ηλεκτρονικών και ηλεκτρολογικών στοιχείων του αυτοκινήτου, καθώς και την ανάπτυξη νέων, όπως ο καταγραφέας δεδομένων. Η ομαδική δουλειά από φοιτητές με διαφορετικό υπόβαθρο σπουδών έδωσε ένα αξιόπιστο και απολύτως ανταγωνιστικό όχημα υψηλής απόδοσης παρά το χαμηλό κόστος κατασκευής του".

Χορηγοί της ομάδας είναι οι: ΝΕΑ ELECTRA S.A., VI.E.PA - Industrial Production Applications, Mondial Forwarding Hellas S.A., MSc in Advanced Industrial & Manufacturing Systems, TGS Special Parts, de CODE, Kkervvit (ΞENAKHΣ), ΦΑΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, Aegean Airlines, Ranco-Pak, ΜM Motorsport Branding – Design, KiniSi bikes, solidThinking.

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΘΕΜΑ ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Τι είχε γράψει στη διαθήκη του ο Γιώργος Βακάκης, τρεις μήνες πριν το τροχαίο με την Πόρσε

Κάνοντας λόγο για ασάφειες σχετικά με την ιδιόγραφη διαθήκη που είχε συντάξει ο 23χρονος Γιώργος Βακάκης τρεις μήνες πριν από το δυστύχημα, ο Υπάτιος Πατμάνογλου, διεκδικεί από την οικογένεια του Mr. Jumbo 2 εκατ. ευρώ

H Σταρ Ελλάς Μαρία Ψηλού ξέρει τι θέλουν οι γυναίκες από σένα

Η ομορφότερη Ελληνίδα για το 2017 μας έφτιαξε πρωινό και μας μίλησε για τις δύσκολες νύχτες στα Μις Κόσμος.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ερντογάν έστησε 'φιέστα' πολέμου - Η πιθανή επιστράτευση και το κοριτσάκι φαντάρος

Αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα για την ομιλία Ερντογάν ο οποίος συνόδευσε τις "πολεμικές ιαχές" του με την εμφάνιση ενός ανήλικου κοριτσιού που ήταν ντυμένο στρατιώτης

Κουίζ: Πόσο καλά ξέρεις τα σκάνδαλα της σύγχρονης Ελλάδας;

200 χρόνια περήφανης μίζας και ρεμούλας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24