ΠΟΛΟ

Κοντονής: "Σαφής εντολή για δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων"

Κοντονής: "Σαφής εντολή για δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού δέχτηκε στο γραφείο του τους Θοδωρή Βλάχο και Χρήστο Αφρουδάκη στους οποίους τόνισε τη σαφή εντολή που έχει δοθεί για τη δωρεάν χρήση των ΕΑΚΝ, του ΟΑΚΑ και του Σ.Ε.Φ.

Ο χαρτοπόλεμος που ξεκίνησε από την Τετάρτη με αφορμή το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις προπονήσεις της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών συνεχίζεται. Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (29/6) στα γραφεία της ΚΟΕ υπήρξαν παράπονα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κολυμβητήριο του Ζαππείου.

Τόσο από την πλευρά του Θοδωρή Βλάχου και των διεθνών όσο και από την πλευρά του Δημήτρη Διαθεσόπουλου έγινε λόγος για απαράδεκτη κατάσταση.

Το νερό στο Ζάππειο ήταν βρώμικο στην προπόνηση της Τρίτης, ενώ γενικότερα υπάρχει εγκατάλειψη στις εγκαταστάσεις. Μάλιστα, οι πολίστες έφεραν ως παράδειγμα τις ντουζιέρες οι οποίες έβγαζαν... καφέ νερό, αλλά και τους πάγκους που είναι σκουριάσμενοι. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει αλλά και στο γεγονός ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ΟΑΚΑ για τις προπονήσεις.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου οι απαντήσεις ήρθαν τόσο από την πλευρά του Υφυπουργείου όσο και από την ΕΟΕ στην οποία ανήκει και το κολυμβητήριο του Ζαππείου. Στην ανακοίνωση του Υφυπουργείου που βγήκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας τονίζεται μεταξύ άλλων ότι "η ΚΟΕ ουδέποτε έχει ζητήσει επισήμως το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ για τις προπονήσεις της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης".

Από την πλευρά της η ΕΟΕ στάθηκε στην καθαριότητα του Ζαππείου. Έτσι, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης (30/6) έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα από τους ελέγχους που έγιναν και οι οποίοι βρίσκουν ότι τα νερά του κολυμβητηριού είναι καθαρά.

Ο... χαρτοπόλεμος συνεχίστηκε με ανακοίνωση αυτή τη φορά από την ΚΟΕ η οποία αναφέρεται στο κόστος που έχει για τις Ομοσπονδίες η διεξαγωγή προπονήσεων στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, χρησιμοποιείται ως παράδειγμα το σχολικό πρωτάθλημα το οποίο κόστισε σχεδόν 10.000 ευρώ για τις τρεις ημέρες του.

Μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις ο Σταύρος Κοντονής συνάντησε στο γραφείο του τον προπονητή της Εθνικής ομάδας, Θοδωρή Βλάχο και τον αρχηγό, Χρήστο Αφρουδάκη στους οποίους γνωστοποίησε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχουν ενημερώσει επίσημα, με επιστολή τους στην ΕΟΕ από τις 8 Δεκεμβρίου του 2015 ότι έχουν τεθεί στη διάθεση όλων των εθνικών ομάδων τα εθνικά αθλητικά και ολυμπιακά κέντρα άνευ οιουδήποτε οικονομικού ανταλλάγματος, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της ολυμπιακής προετοιμασίας.

Την ώρα που γίνονται όλα αυτά η Εθνική ομάδα έχει προπονηθεί στο Ζάππειο, το "Καπαγέρωφ" και τον Άγιο Κοσμά μέσα σε δύο ημέρες και ελπίδα όλων είναι να βρεθεί γρήγορα λύση.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου: "Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής κάλεσε σήμερα στο γραφείο του τον προπονητή της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης, Θοδωρή Βλάχο των ανδρών και τον αρχηγό της Χρήστο Αφρουδάκη.

Ο Υφυπουργός τους γνωστοποίησε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχουν ενημερώσει επίσημα, με επιστολή τους στην ΕΟΕ από τις 8 Δεκεμβρίου του 2015 ότι έχουν τεθεί στη διάθεση όλων των εθνικών ομάδων τα εθνικά αθλητικά και ολυμπιακά κέντρα άνευ οιουδήποτε οικονομικού ανταλλάγματος, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της ολυμπιακής προετοιμασίας.

Αποσαφηνίστηκε, κατόπιν αυτών, ότι η επιλογή του κολυμβητηρίου του Ζαππείου για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ήταν αποκλειστική ευθύνη της ΚΟΕ, η οποία προφανέστατα και αγνόησε τη δυνατότητα δωρεάν χρήσης του ανοιχτού Ολυμπιακού κολυμβητηρίου της Αθήνας (ΟΑΚΑ).

Τούτων δοθέντων, το σύνολο των αιτιάσεων της ΚΟΕ ουδεμία σχέση έχει με τα πραγματικά γεγονότα. Εκτός και εάν η ακραία αντίδραση της σχετίζεται με τους ελέγχους που έχουν διαταχθεί και τις εξηγήσεις που έχουν ζητηθεί σχετικά με την οικονομική διαχείριση του 2015".

Κοντονής: "Σαφής εντολή για δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΚΟΕ: "Απαγορευτική για εμάς η χρήση του ΟΑΚΑ"

"Σπουδαίες επιτυχίες κόντρα στις άθλιες συνθήκες προετοιμασίας"

"Ποτέ δεν έχει ζητηθεί το ΟΑΚΑ"

ΕΟΕ: "Καθαρά τα νερά στο Ζάππειο"

Photo credits: Action images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ