ΚΟΕ: Απαγορευτική για εμάς η χρήση του ΟΑΚΑ - Πόλο - SPORT 24
ΠΟΛΟ

ΚΟΕ: "Απαγορευτική για εμάς η χρήση του ΟΑΚΑ"

ΚΟΕ: "Απαγορευτική για εμάς η χρήση του ΟΑΚΑ"

Στην αντεπίθεση πέρασε η Κ.Ο.Ε. αφού με ανακοίνωσή της τονίζει τους λόγους που η χρησιμοποίηση του ΟΑΚΑ από εκείνη είναι απαγορευτική.

Μπορεί το πρόβλημα που υπάρχει να αφορά το κολυμβητήριο στο οποίο θα προπονείται η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, ωστόσο ΚΟΕ, ΓΓΑ και ΕΟΕ το έχουν γυρίσει στο... πινγκ πονγκ με τις διαδοχικές τους ανακοινώσεις.

Σειρά τώρα είχε η ΚΟΕ η οποία απάντησε στη ανακοίνωση της ΓΓΑ για τη χρήση του ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Κολυμβητική Ομοσπονδία κανένα κλιμάκιο των Εθνικών ομάδων πόλο δεν χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, αφού όπως τονίζεται τα χρήματα που απαιτούνται είναι πάρα πολλά.

Παράλληλα, φέρνει ως παράδειγμα ότι για τη χρήση του κολυμβητηρίου για αγώνες τριών ημερών απαιτούνται περίπου 10.000 ευρώ.

Αναλυτικά η απάντηση της ΚΟΕ: "Σε σχέση με το από 29/6/2016 δελτίο τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού - Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που απαντά σε όσα ειπώθηκαν σε συνέντευξη τύπου της ΚΟΕ κυρίως από αθλητές, προπονητές και από την ΚΟΕ και στο οποίο απαντητικό δελτίο τύπου της πιο πάνω συνέντευξης αναφέρεται η ελευθέρα χρήση των κολυμβητηρίων του ΟΑΚΑ για τις Εθνικές Ομάδες της ΚΟΕ και ότι ήδη σε αυτά προπονούνται κλιμάκια των Εθνικών Ομάδων της ΚΟΕ, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

1. Μας εκπλήσσει ευχάριστα η άμεση αντίδραση της ΓΓΑ για όσα αναφέρθηκαν στην πιο πάνω συνέντευξη τύπου.

2. Μας εκπλήσσει όμως όχι ευχάριστα σε ότι αφορά το περιεχόμενο αυτού του Δελτίου Τύπου και δή: Κανένα κλιμάκιο Εθνικής Ομάδας της ΚΟΕ δεν προπονείται στο ΟΑΚΑ πλην του αθλητή Απόστολου Χρήστου ο οποίος φιλοξενείται σε διαδρομή του ΟΑΚΑ η οποία όμως έχει μισθωθεί από σωματείο που χρησιμοποιεί το ΟΑΚΑ και το αντίτιμο καταβάλλεται από το σωματείο που φιλοξενεί σε διαδρομή του τον πιο πάνω αθλητή. Ενίοτε προπονούνται σε ανάλογες διαδρομές μισθωμένες από σωματεία και φιλοξενούνται από αυτά και ελάχιστοι (ένας ή δύο ακόμη) αθλητές και όχι σε τακτικά διαστήματα και όλα αυτά συμβαίνουν μόνο το τελευταίο 20ήμερο εντός Ιουνίου. Συνεπώς, ποια κλιμάκια και ποιες Εθνικές Ομάδες της ΚΟΕ προπονούνται στο ΟΑΚΑ;

3. Κατά το πόσο διατίθεται για αθλητές Εθνικών Ομάδων χωρίς αποζημίωση τα κολυμβητήρια του ΟΑΚΑ, παραπέμπουμε στα υπ’ αριθμ. Πρωτ. 18/4621/6.10.2015, υπ’ αρ. πρωτ. 18/5043/22.10.2015 και 18/5134/2.11.2015 έγγραφα του ΟΑΚΑ για να γίνουν αντιληπτά τα ποσά που ζητάει το ΟΑΚΑ για προπονήσεις αθλητών Εθνικών Ομάδων της ΚΟΕ. Ποσά αρκετά μεγάλα και απαγορευτικά για τις σημερινές οικονομικές συνθήκες της Ομοσπονδίας και μη προβλεπόμενα από κανένα κωδικό του Προϋπολογισμού της ΚΟΕ όπως αυτός ανακοινώθηκε από τη ΓΓΑ.

Σύμφωνα με τα πιο πάνω έγγραφα αυτά τα απαγορευτικά ποσά για αθλητές Εθνικών Ομάδων, αφορούν για τη χρήση μίας διαδρομής του όλου κολυμβητηρίου. Αν ζητούσαμε για την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης όλο το κολυμβητήριο, ως απαιτεί η προπόνηση ομάδας Υδατοσφαίρισης, αντιλαμβάνεστε για τι ποσά συζητάμε, που αποβαίνουν όλως απαγορευτικά για να διατεθούν από την ΚΟΕ με τον υπάρχοντα προϋπολογισμό.

Αντιλαμβάνεται ο κάθε λογικός άνθρωπος γιατί δε ζητήσαμε για την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης το ΟΑΚΑ! Σημείωση: προς άρση κάθε αμφιβολίας για τα πιο πάνω αναφερόμενα, στη διάθεση του καθενός τα ως άνω έγγραφα του ΟΑΚΑ.

4. Σε ό,τι αφορά τη χρήση του ΟΑΚΑ για αγώνες από την ΚΟΕ, εκεί τα ποσά είναι όχι απλώς απαγορευτικά, είναι εξωφρενικά. Συγκεκριμένα για αγώνες τριών ημερών, μας ζητείται καταβολή 7.084 ευρώ πλέον έξοδα καθαρισμού περίπου 1000 ευρώ και με επιπλέον χρέωση αν ζητήσουμε θέρμανση ή κλιματισμό, υπολογιζόμενων των ποσών αυτών μετά το τέλος των αγώνων και άμεσα απαιτητών από την ΚΟΕ.

Διευκρινίζουμε ότι και για το σχολικό πρωτάθλημα, αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας το οποίο διεξήγαγε η ΚΟΕ μαζί με τους Χειμερινούς Αγώνες η ΚΟΕ έχει καταβάλλει μέχρι σήμερα το σχετικό αντίτιμο της χρήσης στο ΟΑΚΑ.

Τελειώνοντας, καλούμε την αθλητική ηγεσία να δώσει μια λύση στα πιο πάνω αναμφισβήτητα και εμείς σαν ΚΟΕ τότε θα «τολμήσουμε» να ζητήσουμε το ΟΑΚΑ για προπονήσεις Εθνικών Ομάδων περιλαμβανομένης και της Υδατοσφαίρισης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Σπουδαίες επιτυχίες κόντρα στις άθλιες συνθήκες προετοιμασίας"

"Ποτέ δεν έχει ζητηθεί το ΟΑΚΑ"

ΕΟΕ: "Καθαρά τα νερά στο Ζάππειο"

 

SHARE:
ΛΙΣΤΕΣ

ΛΙΣΤΕΣ

Τα 10 πιο φρικιαστικά έθιμα σε κηδείες

Άλλοι τρώνε τους νεκρούς, άλλοι κόβουν τα δάχτυλα των συγγενών τους και άλλοι τους θάβουν με τις ζωντανές γυναίκες τους. Τα τελετουργικά που δεν θα 'θελες με τίποτα να συμμετέχεις.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το πιο μεγάλο spoiler για την επόμενη σεζόν του Game of Thrones

Μια φωτογραφία που διέρρευσε πριν από μερικές ώρες επιβεβαιώνει τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες.

ΑΓΟΡΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ

ΑΓΟΡΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ

Η Σουρωτή και η εκδίκηση των ελληνικών πηγών

Μέσα σε λίγα χρόνια έγιναν δύο σημαντικές ανατροπές στην αγορά αναψυκτικών στην Ελλάδα. Πώς οι εγχώριοι «νερουλάδες» πήραν το επάνω χέρι

ΝΟΣΗΡΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΝΟΣΗΡΟ ΣΧΕΔΙΟ

Σκότωσε πεθερό και κουνιάδα για να τη δολοφονήσει στη κηδεία τους

Με ποινή ισόβιας φυλάκισης βρίσκεται ένας άνδρας που δολοφόνησε τον πεθερό του και την κουνιάδα του, προκειμένου να παγιδεύσει τη γυναίκα του στην κηδεία τους και να τη σκοτώσει (Pics)

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24