ΠΟΛΟ

"Ποτέ δεν έχει ζητηθεί το ΟΑΚΑ"

"Ποτέ δεν έχει ζητηθεί το ΟΑΚΑ"

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού απάντησε στο όσα υποστήριξε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος τονίζοντας ότι η ΚΟΕ ουδέποτε έχει ζητήσει να χρησιμοποιήσει το ΟΑΚΑ για τις προπονήσεις της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (29/6) ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος εξαπέλυσε επίθεση κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το γεγονός ότι οι Έλληνες αθλητές αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με τη χρήση των κολυμβητηρίων.

Η αναφορά έγινε με αφορμή την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κολυμβητήριο του Ζαππείου το οποίο χρησιμοποιεί η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών, αλλά και τη χαμηλή θερμοκρασία που έχει το νερό στο κολυμβητήριο στα Βοτσαλάκια στο οποίο κάνουν προπόνηση οι ομάδες της συγχρονισμένης κολύμβησης.

Από την πλευρά της η Πολιτεία απάντησε με επίσημη ανακοίνωση της ότι δεν έχει ζητηθεί ποτέ από την ΚΟΕ η χρησιμοποίηση του κολυμβητηρίου του ΟΑΚΑ για τις προπονήσεις της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, ενώ τόνισε ότι για την κατάσταση του Ζαππείου ευθύνονται οι προηγούμενες διοικήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Σχετικά με όσα ειπώθηκαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) κρίνεται απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι: Η ΚΟΕ ουδέποτε έχει ζητήσει επισήμως το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ για τις προπονήσεις της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης.

Τα κολυμβητήρια του ΟΑΚΑ, που για πρώτη φορά αδειοθοτήθηκαν το 2015 και για πρώτη φορά έγιναν σε αυτά κολυμβητικοί αγώνες μετά από πολλά χρόνια, είναι στη διάθεση των Εθνικών Ομάδων, και ήδη σε αυτά προπονούνται κλιμάκια αθλητών της ΚΟΕ. Οι προπονήσεις αυτές τις περισσότερες ώρες της ημέρας γίνονται χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Όσον δε αφορά το ιστορικό κολυμβητήριο του Ζαππείου είναι γνωστό ότι αυτό δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, χρειάζονται μεγάλα ποσά για την ανακατασκευή του, τα οποία αυτή τη στιγμή η Πολιτεία δεν δύναται να διαθέσει και οι ευθύνες για την υποβάθμιση αυτής της αθλητικής εγκατάστασης πρέπει να αναζητηθούν στο παρελθόν".

* Η φωτογραφία είναι αρχείου, αλλά θα μπορούσε να είναι δυστυχώς και σημερινή αφού έτσι είναι το κολυμβητήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ