MOTORSPORTS

Τέρμα το γκάζι στις Νύχτες Πρεμιέρας conn-x με “Senna” και “TT3D”

Τέρμα το γκάζι στις Νύχτες Πρεμιέρας conn-x με “Senna” και “TT3D”

Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει λαμπρή εκπροσώπηση στο φετινό κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας, με συναρπαστικά ντοκιμαντέρ να εστιάζουν σε δύο αθλήματα που στέλνουν την αδρεναλίνη στο κόκκινο. Δηλαδή την Φόρμουλα 1 και τους αγώνες μοτοσυκλέτας, μέσα από τα μάτια των μεγαλύτερων ηρώων τους.

Δυο ντοκιμαντέρ που εκπληρώνουν τους κρυφούς πόθους των απανταχού φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα προβληθούν στο πλαίσιο του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x που θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Του Θοδωρή Δημητρόπουλου


Το Σάββατο 17 (8μμ) και την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου (10:30μμ) στους κινηματογράφους Δαναός 1 και Απόλλων Cinemax Class αντίστοιχα, προβάλλεται το «Senna», το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ για τον μύθο της Φόρμουλα 1, Άιρτον Σένα. Ενώ την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στο Δαναό 1 θα προβληθεί το «TT 3D: Αδρεναλίνη στο Κόκκινο», το τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ για τον θρυλικό ετήσιο αγώνας μοτοσικλέτας ΤΤ που γίνεται στους γεμάτους παγίδες δρόμους του Isle of Man.



Το “Senna” είναι μεν ντοκιμαντέρ, αλλά εξελίσσεται σαν αυθεντική τραγωδία. Έχει τον ήρωα, τη νέμεσή του, τις εμμονές που συγκρούονται με τη λογική, το συναίσθημα που επικρατεί της ψυχραιμίας. Η ταινία ρωτάει, μέσα από τη συγκλονιστική εξιστόριση της πιο διάσημης τραγωδίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τι είναι τελικά αυτό που σε εξυψώνει, που σε κάνει να αναζητήσεις την υπέρβαση και να γίνεις ένας θεός ανάμεσα σε ανθρώπους.

Με αποκλειστικό αρχειακό υλικό από το ξεκίνημα της καριέρας του Σένα στην Toleman και την McLaren, εκτενή πλάνα από τους αγώνες, ακυκλοφόρητες σκηνές από προσωπικές βιντεοκασέτες μέχρι και εικόνες από την κηδεία του, το «Senna» σε πιάνει απ’ τον λαιμό και δεν σε αφήνει να αναπνεύσεις, θυμίζοντας ταινία δράσης παρά συμβατικό ντοκιμαντέρ. Απολύτως λογικά κέρδισε βραβείο κοινό στο Φεστιβάλ του Σάντανς (το διασημότερο για το ανεξάρτητο σινεμά), και εξίσου λογικά θα κερδίσει και το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Η ταινία δε θα προβληθεί ξανά σε κινηματογραφική αίθουσα, οπότε όταν θα βραβεύεται τον Φλεβάρη, θα χαίρεσαι που θα μπορείς να υπερηφανεύεσαι ότι το είδες σε μία.





Το “TT 3D: Αδρεναλίνη στο Κόκκινο”, από την άλλη, εισχωρεί στα άδυτα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και προσπαθεί να εξηγήσει τους λόγους που σύγχρονοι οδηγοί ρισκάρουν τα πάντα, ακόμη και τη ζωή τους, για να κερδίσουν τον πιο επικίνδυνο αγώνα ταχύτητας για μηχανές στον κόσμο, το Isle of Man TT.

Γυρισμένο σε τρεις διαστάσεις, το φιλμ επικεντρώνεται στον εκκεντρικό πρωταθλητή Guy Martin και την εμμονή του να κερδίσει το τρόπαιο ενός αγώνα που κάθε φορά ξέρεις ότι μπορεί να είναι ο τελευταίος. Ζήσε κάθε στροφή, νιώσε την κάθε αγωνιώδη ανάσα, αφουγκράσου τον κάθε παλμό των ηρώων και άκου τις ιστορίες τους - όλα σε αποστομωτικό 3D.


Ακόμα στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας conn-x, μπορείς να παρακολουθήσεις το ντοκιμαντέρ “Ένα Λεπτό Δόξας” για τον διάσημο εισβολέα των γηπέδων Jimmy Jump!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ