MOTORSPORTS

Ο Toby Price διάδοχος των "τιτάνων"

Toby Price (AUS) of Red Bull KTM Factory Team races during stage 04 of Rally Dakar 2016 around Jujuy, Argentina on January 6, 2016
Toby Price (AUS) of Red Bull KTM Factory Team races during stage 04 of Rally Dakar 2016 around Jujuy, Argentina on January 6, 2016 © MARCELO MARAGNI/RED BULL CONTENT POOL

Στη μόλις δεύτερη συμμετοχή του Dakar ο Αυστραλός, της ΚΤΜ, έγινε ο πρώτος νικητής στις μοτοσικλέτες μετά τη δεκαετία κυριαρχίας των Despres-Coma!

Σε μια συγκλονιστική μάχη διαδοχής των γιγάντων Marc Coma, που αποχώρησε, και Cyril Despres, που μετακόμισε στα αυτοκίνητα και στην Peugeot, ο Toby Price κατέκτησε τη νίκη των μοτοσικλετών στο Dakar 2016 - στη μόλις δεύτερη συμμετοχή του στον πιο δύσκολο αγώνα του κόσμου!

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Μετά από δέκα διαδοχικά χρόνια που εναλλάσσονταν στις νίκες ο Ισπανός Coma και ο Γάλλος Despres, φέτος στο πρόσωπο του Price το Dakar βρήκε το νέο νικητή του. Έγινε ο πρώτος αναβάτης από την Αυστραλία που κέρδισε το Dakar, ενώ παράλληλα κράτησε την ΚΤΜ στην κορυφή για ακόμα έναν χρόνο, έπειτα από την αυξανόμενη πίεση της Honda φέτος. Αυτή ήταν η 15η διαδοχική νίκη της ΚΤΜ, μετά την τελευταία της BMW το 2000 με τον Richard Sainct.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ

«Είμαι σε κατάσταση σοκ, δεν ξέρω τι να πω, δεν ξέρω τι να σκεφτώ, δεν περίμενα ποτέ να κερδίσω αυτόν τον αγώνα μόλις στη δεύτερη συμμετοχή μου», είπε ο Toby Price. Η νίκη στη δεύτερη συμμετοχή δεν έχει επιτευχθεί ούτε καν από τους μυθικούς Coma-Despres. «Είναι τρελό ότι είμαι ο πρώτος Αυστραλός νικητής του αγώνα. Δεν θα το περίμενα ποτέ, το να τερματίζεις αυτόν τον αγώνα είναι ήδη ένας θρίαμβος. Το να κερδίζεις είναι εκπληκτικό! Κέρδισα με αυστραλέζικο στιλ: έκανα επίθεση όταν έπρεπε, και μετά πρόσεχα τη μοτοσικλέτα μου στις ειδικές - μαραθωνίους».

Για διαδοχικές ημέρες το προβάδισμα του αγώνα είχε ο Paulo Goncalves, της Honda. Ωστόσο, τόσο αυτός όσο και ο Joan Barreda, που αποτελούσαν δύο από τα φαβορί για τη νίκη πριν τον αγώνα, δεν έφτασαν στον φετινό τερματισμό λόγω μηχανικών προβλημάτων - ενώ δύο ακόμα φαβορί, ο Ruben Faria και ο Matthias Walkner είχαν πτώσεις που τους άφησαν με σπασμένο χέρι και σπασμένο μηρό αντίστοιχα.

Το βάθρο των μοτοσικλετών του 38ου Dakar, μετά από 13 αγωνιστικές ημέρες στην Αργεντινή και Βολιβία, έκλεισε ο Σλοβάκος Stefan Svitko (ΚΤΜ) και ο Χιλιανός Pablo Quintanilla (Husqvarna). Για τη Honda η απουσία από το βάθρο ήταν ένα απρόσμενα κακό αποτέλεσμα, καθώς η πρώτη CRF450 Rally τερμάτισε στην τέταρτη θέση με τον εντυπωσιακό πρωτοεμφανιζόμενο Αργεντινό Kevin Benavides, ενώ η Yamaha έφτασε μέχρι την 5η θέση της τελικής κατάταξης, με τον Helder Rodrigues.

Διαβάστε ακόμα στο CarandDriver

O ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΟΜΠΑΖΗΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ F1

Ο 12ΟΣ ΑΘΛΟΣ ΤΟΥ STEPHANE PETERHANSEL!

RALLY DAKAR: EΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ PEUGEOT, ΝΕΚΡΟΣ ΘΕΑΤΗΣ (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ