MOTORSPORTS

GP Catalunya - QP: Στην pole o Marquez

MONTMELO, SPAIN - JUNE 03:  Marc Marquez of Spain and Repsol Honda Team starts from box during the free practice during the MotoGp of Catalunya - Free Practice at Circuit de Catalunya on June 3, 2016 in Montmelo, Spain.  (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images)
MONTMELO, SPAIN - JUNE 03: Marc Marquez of Spain and Repsol Honda Team starts from box during the free practice during the MotoGp of Catalunya - Free Practice at Circuit de Catalunya on June 3, 2016 in Montmelo, Spain. (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images) GETTY IMAGES

Οι αγωνιστικές δραστηριότητες του 3ημέρου στην Catalunya συνεχίζονται κανονικά με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας του Luis Salom που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του FP2 της Moto2. Στην pole position o Marquez

Οι αγωνιστικές δραστηριότητες του 3ημέρου στην Catalunya συνεχίζονται κανονικά με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας του Luis Salom που έχασε τη ζωή του την Παρασκευή κατά τη διάρκεια του FP2 της Moto2.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Η ατμόσφαιρα στο πάντοκ είναι βαριά και η θλίψη για την απώλεια μεγάλη. Η ζωή, όμως, συνεχίζεται και αυτό είναι που ζήτησαν τα μέλη της οικογένειας του 24χρονου Ισπανού. Η ομάδα του, πάντως, αποσύρθηκε από τον αγώνα για να τιμήσει τη μνήμη του.

Στο αγωνιστικό κομμάτι,ο Marc Marquez θα ξεκινήσειγια πρώτη φορά αγώνα της μεγάλης κατηγορίας στην Catalunya από την pole position.

O Ισπανός ήταν εντυπωσιακός το Σάββατο 4/6 στο νέο layout της πίστας που χρησιμοποιήθηκε μετά το τραγικό περιστατικό που κόστισε τη ζωή στον Luis Salom την Παρασκευή κατά τη διάρκεια του FP2.

Oι αλλαγές που έγιναν στο τελευταίο κομμάτι της πίστας ευνοούν τις Honda και δη τον Marquez που τόσο στο FP4 όσο και στις κατατακτήριες δοκιμές έδειξε πολύ δυνατός σημειώνοντας και με διαφορά τους καλύτερους χρόνους.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Στις κατατακτήριες ο MM93 φρόντισε με το “καλημέρα” να δείξει ποιος είναι το αφεντικό. Έκανε 1:43.905 στην πρώτη του προσπάθεια και βελτίωσε σε 1:43.589 στην τελευταία του εξασφαλίζοντας την τρίτη του pole για φέτος, 33η στη μεγάλη κατηγορία και 61η συνολικά στην καριέρα του.

Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο, γι’ αυτό θέλω να αφιερώσω την pole στη γιαγιά μου και τον Luis Salom”, είπε στο τέλος των κατατακτήριων δοκιμών.

Δεύτερος, σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός, ήταν ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος, Jorge Lorenzo με τη Yamaha που δυσκολεύεται αρκετά χάνοντας σημαντικό χρόνο στο sector 4, το τελευταίο κομμάτι δηλαδή, εκεί όπου ο Marquez κερδίζει στην καλύτερη περίπτωση πάνω από δύο δέκατα από τον αμέσως επόμενο!

“Μας επηρέασε η αλλαγή αυτή που έγινε, αλλά το σημαντικότερο σε αυτήν την περίπτωση βέβαια είναι η ασφάλεια”, τόνισε ο Lorenzo σχολιάζοντας τις αλλαγές που έγιναν στο συγκεκριμένο κομμάτι της πίστας.

Στο FP4 πάντως που οι αναβάτες δοκιμάζουν ρυθμίσεις αγώνα, ο Πρωταθλητής ήταν απογοητευτικός ολοκληρώνοντας το session στη 14η θέση με χρόνο κατά 2 δευτερόλεπτα πιο αργό από αυτόν του ταχύτερου της διαδικασίας Marquez!

Aπό την τρίτη θέση θα ξεκινήσει ο Dani Pedrosa που για πρώτη φορά φέτος εξασφαλίζει θέση στην πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης. Ο Hector Barbera ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της Ducati σημειώνοντας τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, με τον Valentino Rossi να ακολουθεί στην πέμπτη θέση.

Και ο Doctor δυσκολεύεται αρκετά αν και στο FP4 τα πήγε σαφώς καλύτερα από τον Lorenzo, σημειώνοντας τον 7ο καλύτερο χρόνο. Παρ’ όλα αυτά ήταν οχτώ δέκατα πιο αργός από τον MM93.

Tην πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο μελλοντικός του team-mate, Maverick Vinales που παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε δυνατά τη μέρα σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο στο FP3 η συνέχεια της ημέρας δεν ήταν ανάλογη.

Από την τρίτη σειρά του γκριντ θα ξεκινήσουν ο Cal Crutchlow που εξέπληξε στο FP4 με τον ρυθμό του σημειώνοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, ο Andrea Iannone και ο Danilo Petrucci. Και οι εργοστασιακοί αναβάτες της Ducati δεν δείχνουν να βολεύονται με αυτό το νέο layout της πίστας, με τον Andrea Dovizioso να εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στο Q2 μέσω του Q1…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Ο Pol Espargaro στην KTM!
Ανανέωσε στην Honda o Pedrosa
Η Ducati επέλεξε Dovizioso


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ