MOTORSPORTS

Έτσι θα αντιμετωπίσουν μποτιλιάρισμα και ρύπανση οι Κινέζοι

Έτσι θα αντιμετωπίσουν μποτιλιάρισμα και ρύπανση οι Κινέζοι

Με λεωφορεία χωρητικότητας 1200 ατόμων που θα περνά πάνω από τα αυτοκίνητα έχουν σκοπό να λύσουν το πρόβλημα με την κίνηση στην Κίνα (VIDEO).

Λύσεις για να αντιμετωπίσουν το κυκλοφοριακό χάος που δημιουργείται σε καθημερινή βάση στους δρόμους των πόλεων, αλλά και για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ψάχνουν στην Κίνα.

Σύμφωνα με υπολογισμούς περίπου 20 εκατομμύρια νέοι οδηγοί βγαίνουν κάθε χρόνο στους δρόμους, καθιστώντας αφόρητη την κυκλοφορία στους πολυσύχναστους και όχι μόνο δρόμους των πόλεων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Στη 19η διεθνή έκθεση τεχνολογίας που διεξήχθη πρόσφατα στο Πεκίνο, η εταιρεία Shenzhen Huashi Future Parking Equipment παρουσίασε το Transit Elevated Bus (TEB). Πρόκειται για ένα υπερυψωμένο λεωφορείο το οποίο πατάει σε ράγες που βρίσκονται τοποθετημένες στις άκρες δύο λωρίδων κυκλοφορίας, επιτρέποντας στα διερχόμενα αυτοκίνητα που δεν ξεπερνούν σε ύψος τα 2,1 μέτρα, να περνούν από κάτω του.

H χωρητικότητα του TEB είναι στα 1.200 και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι τα 65km/h. Η κίνησή του γίνεται με ρεύμα και τα λειτουργικά του έξοδα είναι πολύ μικρότερα απ' ότι των συμβατικών λεωφορείων. Συγκεκριμένα, για τη μετακίνηση 1.200 ατόμων χρειάζονται 40 συμβατικά λεωφορεία. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από την ταλαιπωρία και την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις σε καύσιμα που σε ετήσια βάση ξεπερνούν τους 800 τόνους.

« Είναι εξίσου λειτουργικό με το μετρό, μόνο που το κόστος κατασκευής του είναι λιγότερο από το 1/5 που κοστίζει η κατασκευή του μετρό. Η κατασκευή του μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε έναν χρόνο», ανέφερε ένας από τους μηχανικούς της εταιρείας που ασχολείται με το project.

Οι πρώτες πειραματικές δοκιμές του TEB αναμένεται να ξεκινήσουν κατά το δεύτερο μισό του 2016 στην πόλη Qinhuangdao.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΜΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER:

«Στεγνώνει» από καύσιμα η Γαλλία λόγω των απεργιών!
Σμήνος μελισσών σκέπασε αυτοκίνητο!
Σκέτη ΠΩΡΩΣΗ η BMW 2002 Hommage
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ