MOTORSPORTS

Εντυπωσιάζει ο Alonso στο οβάλ

Fernando Alonso, of Spain, talks with his crew during qualifications for the Indianapolis 500 IndyCar auto race at Indianapolis Motor Speedway, Saturday, May 20, 2017 in Indianapolis. (AP Photo/Michael Conroy)
Fernando Alonso, of Spain, talks with his crew during qualifications for the Indianapolis 500 IndyCar auto race at Indianapolis Motor Speedway, Saturday, May 20, 2017 in Indianapolis. (AP Photo/Michael Conroy) AP

Ο Ισπανός, Fernando Alonso, προκρίθηκε στους 9 που θα διεκδικήσουν την pole position στον αγώνα των 500ων Μιλίων της Ινδιανάπολης. Αναλυτικά τι έκανε έως τώρα ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1. (VIDEO)

Όλο και καλύτερες είναι οι εμφανίσεις του Fernando Alonso στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τις διαδικασίες ενόψει του θρυλικού αγώνα των 500ων Μιλίων της Ινδιανάπολης! Μετά τις πολύ καλές του επιδόσεις στις πέντε ημέρες ελεύθερων δοκιμών, συνέχισε να εντυπωσιάζει και στην πρώτη ημέρα των κατατακτήριων αφού πήρε την πρόκριση για την τελική μάχη των «9» για την Pole Position.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι έκανε έως τώρα ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1.

- Στην πρώτη ημέρα δοκιμών ήταν 19ος και καλύτερος rookie

- Στη δεύτερη ημέρα ήταν 24ος

- Την τρίτη έκανε τον 4ο καλύτερο χρόνο

- Την τέταρτη ημέρα ήταν και πάλι στην 4η θέση

- Την τελευταία ημέρα ελεύθερων δοκιμών ήταν 5ος

Ενόψει της μεγάλης μάχης στο «Brickyard», οι κατατακτήριες διαφέρουν πολύ απ’ όσα έχει συνηθίσει στην F1 o 35χρονος. Στην πρώτη τους μέρα, ο οδηγός από το Οβιέδο ήταν έβδομος, με μέση ωριαία ταχύτητα στα 230 μίλια την ώρα στους τέσσερις χρονομετρημένους γύρους του στο οβάλ. Αν θέλετε να το μεταφράσουμε σε χιλιόμετρα, είναι 370 km/h!

Όλα αυτά με τον Alonso να παραπονιέται για υπέρ-στροφή και να λέει πως δεν πήρε τα μέγιστα από το μονοθέσιο του (είναι στα χρώματα της McLaren αλλά προετοιμασμένο από την Andretti Autosport)! Παρ’ όλα αυτά, προκρίθηκε στη φάση «Fast Nine», όπου οι εννέα ταχύτεροι θα διεκδικήσουν την pole position για τον 101ο αγώνα Indy500!

AP Photo/Michael Conroy

Δείτε και εσείς τις προσπάθειές του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ