OPINIONS

Ο πρώτος παίκτης που κερδίζει με Ουζουνίδη

Ο πρώτος παίκτης που κερδίζει με Ουζουνίδη
EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για το κέρδος του Παναγιώτη Βλαχοδήμου από την παρουσία του στα τελευταία παιχνίδια και για το βασικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού εναντίον της ΑΕΚ.

Έφτιαξε κάπως την ψυχολογία του ο Παναθηναϊκός ενόψει του ντέρμπι εναντίον της ΑΕΚ με τις νίκες επί Κέρκυρας και Κισσαμικού. Μα το σημαντικότερο είναι ότι φαίνεται να κερδίζει έναν παίκτη όχι μόνο για τον βαρύ Γενάρη αλλά τουλάχιστον μέχρι και το τέλος της σεζόν. Από τα πόδια του και το μυαλό του εξαρτάται αν θα εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και την ευκαιρία με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο.

Με τον ίδιο προπονητή, άλλωστε στον πάγκο της Ξάνθης, είχε "συστηθεί" στο ελληνικό φίλαθλο κοινό πριν από έξι χρόνια. Πέρασαν τόσα πολλά - τόσο γρήγορα από την σούπερ περίοδο του Παναγιώτη Βλαχοδήμου στην Ξάνθη. Όταν είχε γράψει 27 συμμετοχές, σκοράροντας εναντίον και του Παναθηναϊκού σε εντός έδρας 2-3 και στη νίκη επί του Ολυμπιακού με 1-0. Στα 20 του, ίσως θα έπρεπε να είχε παραμείνει άλλη μια χρονιά στην ομάδα του Πανόπουλου. Να πάρει άλλη μια γεμάτη σεζόν και μετά να σκεφτεί τη μεταγραφή. Ήταν, όμως η εποχή του "παιδομαζώματος" από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και στον Ολυμπιακό δεν έλεγες (και δεν λες) εύκολα "όχι".

Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, Ο ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ, Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Έμεινε μόνο μια χρονιά στους Ερυθρόλευκους (19 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις) και μετά άρχισαν οι δανεισμοί: Άουγκσμπουργκ – Πλατανιάς – Εργοτέλης – Νιμ. Τον επέλεξε ο Νίκος Αναστόπουλος στα Χανιά, απολύθηκε, αλλά υπό τις οδηγίες του Άγγελου Αναστασιάδη και με Κάται – Μενδρινό – Μπέλιτς – Τόρες - Γουνδουλάκη, πήγε καλά (μόνο) στον Πλατανιά, πρόπερσι. Βασικός σε μια από τις δύο πτέρυγες, 12 συμμετοχές – 5 γκολ σε έναν γύρο. Αποφάσισε να φύγει. Στη Νιμ της Ligue B είχε γεμάτο πρώτο γύρο πέρυσι, προτού φτάσει η πρόταση του Παναθηναϊκού.

Πέρασε κι αυτός πέρυσι από τα "δοκιμαστικά" του Στραματσόνι. Ηταν, μάλιστα, βασικός σε δύο από τα τρία ντέρμπι του Ιταλού. Με τον ΠΑΟΚ (2-2) και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Καλός σε αμφότερα, κυρίως με τον ΠΑΟΚ, όταν είχε δώσει και τις δύο ασίστ σε Μπεργκ και Καλτσά. Τέσσερις συμμετοχές και μετά πάγκο και εξέδρα. Ψεκάστε – σκουπίστε – τελειώσατε. Εφέτος ο Ιταλός δεν τον "έβλεπε". Κερκίδα και TV. Μέχρι που ήρθε ο Ουζουνίδης. Κάτι η εμπιστοσύνη του κόουτς, κάτι η απουσία των Ιμπάρμπο – Εμποκού, ο Βλαχοδήμος "τρούπωσε" αρχικά στην 18άδα εναντίον της Λάρισας. Αλλαγή αντί του Μπουμάλ στα μέσα του β΄ μέρους, δυο ασίστ σε Μπεργκ και Λέτο, αμφότερες άουτ, 0-0 ο Παναθηναϊκός.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΟ - ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Eurokinissi Sports / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΟ - ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Eurokinissi Sports / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Στα Χανιά με τον Πλατανιά πέρασε απαρατήρητος για 15 λεπτά, στο 1-0 με την Κέρκυρα φώναξε παρών με τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια του για 25 λεπτά (από δικό του κόρνερ η κεφαλιά – γκολ του Λέτο) και χθες εναντίον του Κισσαμικού "καθάρισε" την πρόκριση με υπέροχη ασίστ στον Μπεργκ και κερδισμένο πέναλτι για το 3-0 στο 90’.

Ελλείψει Εμποκού και δεδομένου ότι ο Μπουμάλ δεν πείθει παρότι παίρνει διαδοχικές παρουσίες στην ενδεκάδα από τον Ουζουνίδη, ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος στα δικά μου μάτια είναι πλέον φαβορί για ενδεκάδα στο κυριακάτικο ματς με την ΑΕΚ. Τα πλεονεκτήματά του γνωστά: ντρίμπλα, έκρηξη, σουτ, σωματοδομή, ταχύτητα, "1-2". Απρόβλεπτος και από τους λίγους αυθεντικούς Έλληνες εξτρέμ της γενιάς του. Τα μειονεκτήματά του: σταθερότητα, συνέπεια στα αμυντικά καθήκοντά του, τακτική συνέπεια, αποφυγή υπερβολών. Και ανασφάλεια! Χρειάζεται την εμπιστοσύνη ενός προπονητή και τώρα την δικαιούται, ακόμη κι αν κάνει ένα – δυο παιχνίδια με απόδοση κάτω του μετρίου.

ΤΟ 4-4-2, Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΛΕΤΟ

Ο Βλαχοδήμος ήταν το σημαντικότερο φρέσκο νέο από τον Παναθηναϊκό εναντίον του Κισσαμικού. Και η "στροφή" του Ουζουνίδη, ο οποίος – ίσως λόγω και της εξέλιξης με τον Ανσαριφάρντ και της υπόθεσης Ιμπάρμπο και των προσφυγών – αντιλήφθηκε (κάλλιο αργά παρά ποτέ) ότι πήγε σε δύσκολη στιγμή στον Παναθηναϊκό. Έκοψε την ατάκα για τις "προσθήκες", επαίνεσε την προσπάθεια των παικτών που παίζουν Κυριακή – Τετάρτη και δικαιολόγησε τους διοικούντες: "Το σίγουρο είναι ότι κάποιους θα πάρουμε. Προσπαθούμε, δεν έχουμε βρει ακόμα αυτό που θέλουμε. Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου δεν είναι εύκολη, ξέρουμε ότι καλές περιπτώσεις προκύπτουν και προς το τέλος. Ξέρω τα προβλήματα και ότι δεν είναι εύκολο, αλλά προσπαθούμε. Το ίδιο κάνουν και τα παιδιά που παίζουν. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι προσπαθούν. Τα λάθη που κάνουν δεν σημαίνει ότι δεν προσπαθούν". Τα είχαμε πει και πριν από λίγες μέρες: μαθαίνει γρήγορα ο κόουτς.…

Κατά τα λοιπά, πάλι μέγα πρόβλημα χωρίς 4-4-2. Παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-2-3-1 εναντίον του σφριγηλού και τακτοποιημένου Κισσαμικού που είχε νικήσει τον Πανιώνιο στην πρώτη φάση του Κυπέλλου (ουσιαστικά τον απέκλεισε!) και οι Πράσινοι δεν δημιούργησαν ούτε μία καθαρή φάση στα πρώτα 45 λεπτά: "ου", γιούχα, 0-0. "Ξεμπλόκαρε" τους πάντες το γκολ στο 47’ από την έμπνευση του Βλαχοδήμου και την κεφαλιά του Μπεργκ, μπήκε ο Λέτο αντί του Μπουμάλ και το "καθάρισε". Έδωσε στήριγμα στον Σουηδό, σκόρπισε θετική αύρα σε κερκίδα και συμπαίκτες, πήρε και έσπασε μπάλες, ανακάτεψε τους πάντες, πέτυχε το 2-0 με κεφαλιά.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΟ - ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΟ - ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Έκανε και τρεις εξεζητημένες ατομικές ενέργειες, έβαλε χοντρό "χέρι" στον νεαρό Χατζηγιοβάνη για δική του ατομική ανεπιτυχή ενέργεια, πήρε τη μπάλα… αγκαλιά για να εκτελέσει το πέναλτι για το 3-0 στο 90’ (πρώτο στην "μετά – Λεντέσμα" εποχή), έκανε "πραγματάκια" για να "φανεί" ο Αργεντινός. Δεν το χρειάζεται ενόψει συμβολαίου. Αν θελήσει να μείνει, θα μείνει. Με λιγότερα ασφαλώς από 600 – 700.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα… τελείωσαν στον Παναθηναϊκό. Όσα έδωσε – έδωσε. Πάπαλα. Τουλάχιστον αυτό είναι το πλάνο των διοικούντων. Αν παρεκκλίνουν, πάνε και πάρουν πάλι κάποιον "Ρινάλντι" με 350.000 ευρώ, τότε θα δώσουν εκείνοι δικαίωμα στον Λέτο να κάνει και να απαιτήσει τα δικά του…

Όσο για το ματς με την Ένωση; Ένα είναι το βασικό, θεμελιώδες και τρομερό πρόβλημα του Ουζουνίδη. Με απλά λόγια, "δεν έχει πάγκο". Χουχούμης, Ρέις, Μαρινάκης, Ρινάλντι, Τελάντερ και ένας εκ των Μπουμάλ – Βλαχοδήμου ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ αποφασίσει να παίξει 4-4-2 με Λέτο – Μπεργκ εναντίον της Ένωσης. Ποιος από τον πάγκο μπορεί να "γυρίσει" το ματς αν δεν είναι ο "Σέμπα" αναπληρωματικός; Μάλλον ουδείς. Και είναι και "φορτωμένοι" 6-7 παίκτες συγκριτικά με την ΑΕΚ που δεν αγωνίστηκε εναντίον του Λεβαδειακού στο Κύπελλο λόγω των καιρικών συνθηκών…

Follow me on Twitter: Seretinio

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σχόλιο Μπ. Τσιμπίδας: Πρόκριση και το βλέμμα στην ΑΕΚ
Η Φενέρμπαχτσε προσφέρει 3 εκατ. ευρώ για Ιμπάρμπο
Λέτο: "Νομίζω ότι δεν το έχω ξανακάνει στη ζωή μου"
Εύσημα Ουζουνίδη για Ευαγγέλου και Χατζηγιοβάννη
Καθάρισε την πρόκριση με Μπεργκ, Λέτο ο Παναθηναϊκός, 3-0 τον Κισσαμικό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ