NCAA

Το Duke έδιωξε τον Sulaimon

Το Duke έδιωξε τον Sulaimon

Ο Rasheed Sulaimon έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Duke που εκδιώχθηκε από το κολέγιο, λόγω της συμπεριφοράς του.

Την τελευταία εβδομάδα το Duke βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής όλου του (κολεγιακού) κόσμου, με αφορμή την χιλιοστή νίκη του Mike Krzyzewski . Εσχάτως όμως, οι "Blue Devils" αποτέλεσαν είδηση για έναν ακόμη λόγο. Αυτή τη φορά αρνητικό. Αιτία αποτέλεσε η ανακοίνωση που εξέδωσαν για την αποπομπή του Rasheed Sulaimon από το κολέγιο, εξαιτίας της συμπεριφοράς του.

" Ο Rasheed δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του προγράμματος. Είναι τιμή να εκπροσωπείς το Duke και μεγάλη ευθύνη ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να συμπεριφέρεσαι, ως μέλος του. Αδυνατούσε επανειλημμένως να κάνει αυτό που έπρεπε, οπότε ήταν απαραίτητο να τον "κόψουμε" από το πρόγραμμα", ανέφερε σε επίσημη τοποθέτησή του ο "Coach K", που δεν έχει μάθει να ανέχεται συμπεριφορές που δεν συνάδουν με αυτά που πρεσβεύει (και) ο ίδιος.

Τα προβλήματα υπήρχαν πάντως από πέρσι, όταν γινόταν συχνά πυκνά θέμα η συμπεριφορά του. Κυρίως σε περιπτώσεις που τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για τον ίδιο -σε αγώνες. Οι προπονητές του μίλησαν για το τι πρέπει να κάνει και πως πρέπει να συμπεριφέρεται, αλλά προκοπή δεν είδαν. Οπότε η λύση ήταν μόνο μία.

Τη θέση του στο ροτέισον του Duke (όπου φέτος είχε 7.5 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ κατά μέσο όρο) αναμένεται να πάρει ο Grayson Allen, που ως πρωτοετής έχει την ευκαιρία να παίξει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Rasheed Sulaimon έχει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του κολεγίου που εκδιώχθηκε από το πρόγραμμα.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ