NCAA

Η 1.000ή νίκη του Mike Krzyzewski

Η 1.000ή νίκη του Mike Krzyzewski

Το Duke κέρδισε το St. John's με 77-68, σε ένα παιχνίδι που είχε ξεχωριστή σημασία για τον Mike Krzyzewski. Βλέπετε, με αυτή τη νίκη έφτασε τις χίλιες στην καριέρα του, ως προπονητής του κολεγιακού πρωταθλήματος. (video)

Το απόγευμα της 25ης Ιανουαρίου (ώρα Αμερικής) θα "γραφτεί" στην ιστορία του NCAA, καθότι ο Mike Krzyzewski έφτασε τις χίλιες νίκες στην καριέρα του. Το Duke επιβλήθηκε του St. John's με 77-68 στο "Madison Square Garden", με τον "Coach K" να γίνεται ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του κολεγιακού πρωταθλήματος που "σπάει" το φράγμα των χιλίων νικών.

" Δε νομίζω ότι έχω υπάρξει ξανά στο παρελθόν τόσο έντονα ένα κομμάτι του αγώνα. Είναι λίγο τρελό όλο αυτό", ήταν οι πρώτες κουβέντες του λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, για να συνεχίσει λέγοντας: " Όλο αυτό είναι εξαιρετικό. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις τα παιδιά να παλεύουν και να παίρνουν τη νίκη".

Όσο για το ιστορικό ρεκόρ του; " Σίγουρα θα υπάρξουν προπονητές που θα κάνουν περισσότερες νίκες, αλλά είναι απίστευτο να είσαι ο πρώτος που φτάνει τις χίλιες νίκες. Είμαι περήφανος γι αυτό. Δεν είναι μόνο ο αριθμός που έχει σημασία, αλλά και το επίπεδο των αντιπάλων που βρήκες απέναντί σου όλο αυτό το διάστημα", πρόσθεσε.

Όπως ήταν λογικό, στο πλευρό του είχε την οικογένειά του. Όχι σύσσωμη βέβαια, αλλά η παρουσία των δύο (εκ των τριών) κορών του, μαζί με τα περισσότερα από τα εννιά εγγόνια του ήταν ένα στοιχείο που έκαναν ακόμα πιο ξεχωριστή τη χθεσινή βραδιά. Μετά από περίπου σαράντα χρόνια πορείας στο κολεγιακό πρωτάθλημα κατάφερε κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο. Έστω κι αν βρισκόταν πολύ μακριά από τη φυσική έδρα του Duke.

" Για να φτάσεις τις 1.000 νίκες πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός", πρόσθεσε ο "Coach K", με τον Bobby Knight να προσθέτει για τον άλλοτε παίκτη του πως " το να φτάνεις σε αυτό το επίπεδο είναι αξιομνημόνευτο. Αυτό που όμως είναι ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι έφτασε να κοουτσάρει σε τόσο υψηλό επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια".

Για την ιστορία, ο Jahlil Okafor ήταν (ξανά) ο κορυφαίος των "Blue Devils" σημειώνοντας νταμπλ νταμπλ (17 πόντοι, 10 ριμπάουντ), την ώρα που ο Tyus Jones πέτυχε 22 πόντους (με 10/10 βολές) και ο Quinn Cook πρόσθεσε άλλους 17 πόντους, σουτάροντας με 4/8 από την περιφέρεια.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ