ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το timeline της καριέρας του Ντόμινικ Γουότερς

Το timeline της καριέρας του Ντόμινικ Γουότερς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ήρθε στην Ευρώπη το 2010 και ο Ολυμπιακός είναι η ενδέκατη ομάδα του, έχοντας αγωνιστεί σε αρκετές χώρες. Αυτός είναι ο Ντόμινικ Γουότερς, ο νέος γκαρντ της ομάδας του Πειραιά.

Ο Ντομινίκ Γουότερς (1.85 ύψος) γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου το 1986 στο Πόρτλαντ (του Όρεγκον) και πήγε σχολείο στο Grant High School. Ακολούθως, στα Κολεγιακά του χρόνια, φοίτησε τόσο στο αντίστοιχο της Χαβάης (2005-2007), στο οποίο και είχε για συμπαίκτη τον φίλο του Ματ Λοτζέσκι , όσο και σε εκείνο του Πόρτλαντ Στέιτ (2008-2010). Στην τελευταία του σεζόν είχε μέσο όρο 18.6 πόντους σε 32 ματς.

Το καλοκαίρι του 2010 δοκίμασε την τύχη του στο Draft, αλλά δεν κατάφερε να διακριθεί. Έλαβε μέρος στο Summer League φορώντας την φανέλα των Γιούτα Τζαζ, αλλά δίχως επιτυχία. Εκείνη την περίοδο έψαχνε να βρει ομάδα για να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα και την βρήκε στην Χάβρη στο γαλλικό πρωτάθλημα. Το πέρασμα του δεν στέφθηκε με επιτυχία και αποχώρησε ύστερα από περίπου 30 μέρες, καθώς ο σύλλογος δεν είχε μείνει ικανοποιημένος με την περίπτωση του.

Γαλλία, Βέλγιο, Σλοβενία, Ισραήλ, Ισπανία και Γερμανία

Το timeline της καριέρας του Ντόμινικ Γουότερς

Ακολούθως, τον Οκτώβρη του 2010, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την βελγική Γουλβς Βερβιέ, στην οποία ολοκλήρωσε την σεζόν έχοντας 15 πόντους και 3.3 ασίστ μέσο όσο σε 30 ματς. Παρέμεινε κάτοικος Βελγίου, μετακόμισε στην Λιέγη την ερχόμενη σεζόν (2011/2012), με τα νούμερα του να παραμένουν υψηλά (12.6 πόντοι, 4.1 ασίστ). Δεν καταφέρνει να μείνει για δεύτερη χρονιά σε ομάδα, αλλά το 2012 θα πάει στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας, με την οποία θα έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί στην EuroLeague. Στα τέλη του Δεκέμβρη όμως αποχώρησε από την σλοβενική ομάδα, έχοντας κάνει εξαιρετικό ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη (10 πόντοι, 7 ασίστ).

Τον Γενάρη του 2013 θα πάει στο Ισραήλ και στην Χάποελ Χόλον, με την οποία είχε μέσο όρο 12.4 πόντους σε 16 παιχνίδια, αλλά ούτε και εκεί κατάφερε να παραμείνει στην ίδια ομάδα, καθώς στο τέλος της σεζόν αποχώρησε. Την σεζόν 2013/2014 θα την ξεκινήσει στο ισπανικό πρωτάθλημα, φορώντας την φανέλα της Μανρέσα (11.5 πόντοι) και τον Γενάρη συνέχισε στην Όλιβερ Μπάσκετ στην Γερμανία, έχοντας μέσο όρο 12.4 πόντους σε 16 ματς.

Και ύστερα ήρθε η Ελλάδα

Το timeline της καριέρας του Ντόμινικ Γουότερς

Το καλοκαίρι του 2014 επέστρεψε στην Αμερική, δοκιμάζοντας να αγωνιστεί στην αναπτυξιακή Λίγκα με τους Γραντ Ράμπιτς, αλλά δίχως επιτυχία, καθώς συμμετείχε μόλις σε δύο ματς. Κάπου εκεί εμφανίζεται η Ελλάδα. Ο Άρης Λυκογιάννης τον φέρνει στον Κολοσσό Ρόδου το καλοκαίρι του 2014. Βγάζει ολόκληρη την σεζόν εκεί, έχοντας μέσο όρο 12.6 πόντους σε 18 ματς, συνεισφέροντας τα μέγιστα σε σκορ και δημιουργία, δείχνοντας πως διαθέτει αρετές στον οργανωτικό τομέα, αλλά και αξιόλογο σουτ από την περιφέρεια.

Την καλή του σεζόν με τον Κολοσσό Ρόδου την εξαργύρωσε παίρνοντας μεταγραφή στον Άρη. Οι "κιτρινόμαυροι" πραγματοποίησαν εξαιρετική σεζόν (2015-2016), με τον Αμερικανό γκαρντ να αποτελεί εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας της Θεσσαλονίκης, τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα (12.3 πόντους (54.1% δίποντα, 40% τρίποντα, 86.8% βολές, 4 ασίστ, 1.5 ριμπάουντ ανά αγώνα), όσο και στο EuroCup (10.9 πόντους (44.1% δίποντα, 48.8% τρίποντα, 83.3% βολές, 4.5 ασίστ, 1.6 ριμπάουντ ανά αγώνα).

Στο τέλος της σεζόν, στον τέταρτο μικρό τελικό κόντρα στην ΑΕΚ, ο Ντόμινικ Ουότερς τραυματίστηκε στο γόνατο και έκανε εγχείριση για να αποκαταστήσει το πρόβλημα στον μηνίσκο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν ανανέωσε το συμβόλαιο μαζί του και ο Αμερικανός γκαρντ έψαξε σύλλογο στο εξωτερικό. Ο Ντόμινικ Ουότερς συμφώνησε το περασμένο καλοκαίρι με την ρωσική Ενίσεϊ, αλλά ακολούθως "κόπηκε" στα εργομετρικά. Τον Οκτώβρη υπέγραψε συμβόλαιο με την Καντού, με την οποία σημείωσε εντυπωσιακές εμφανίσεις, έχοντας μέσο όρο 14.6 πόντους, 7.6 ασίστ και 2.6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Νέος σταθμός της καριέρας του ο Ολυμπιακός , στον οποίο ήρθε με σκοπό να αντικαταστήσει στο ρόστερ τον τραυματία Ντάνιελ Χάκετ.

Οι λόγοι που ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Γουότερς

Το timeline της καριέρας του Ντόμινικ Γουότερς

Ο Ολυμπιακός προχώρησε στην συγκεκριμένη μεταγραφική κίνηση για τους εξής τρεις λόγος: α) ο Ντομινίκ Γουότερς, πρόκειται για παίκτη που γνωρίζει αρκετά καλά την ελληνική πραγματικότητα, έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν σε Κολοσσό και Άρη β) είναι ένας παίκτης που ταιριάζει στα "θέλω" του Γιάννη Σφαιρόπουλου, έχοντας έφεση στην δημιουργία, στο διάβασμα του παιχνιδιού, είναι λειτουργικός στο πικ-εν-ρολ, διαθέτει αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια (και μετά από ντρίμπλα), ενώ είναι και ένας γκαρντ που πιέζει στην άμυνα γ) διαθέτει εξαιρετική νοοτροπία, με τον Ματ Λοτζέσκι (γνωρίζονται από τα Κολεγιακά τους χρόνια) και τους ανθρώπους του Άρη, να έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του παίκτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λοτζέσκι για Γουότερς: "Φίλε, καλωσήρθες στον Ολυμπιακό"
Καβαλιεράτος: Έτσι θα βοηθήσει τον Σπανούλη
Λυκογιάννης: "Θα ταιριάξει στον Ολυμπιακό ο Γουότερς"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ