ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λυκογιάννης: "Θα ταιριάξει στον Ολυμπιακό ο Γουότερς"

Λυκογιάννης: "Θα ταιριάξει στον Ολυμπιακό ο Γουότερς"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Άρης Λυκογιάννης, ο άνθρωπος που έφερε στην Ελλάδα τον Ντόμινικ Γουότερς, εξηγεί στο Sport24.gr πως ο Αμερικανός γκαρντ θα "κουμπώσει" στη νέα του ομάδα.

Ήταν χειμώνας του 2014, όταν ο Μάικ Τζέιμς αποχαιρετούσε τη Ρόδο για να υπογράψει στη Μπασκόνια και να αγωνιστεί στη EuroLeague. Ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού είχε κάνει σπουδαίες εμφανίσεις με τον Κολοσσό, το πλήγμα ήταν μεγάλο για την ομάδα του νησιού, όμως ο Άρης Λυκογιάννης δεν "έσκαγε" από στενοχώρια. Είχε ήδη κάνει την αναζήτησή του, όπως κάθε προπονητής αυτού του επιπέδου και είχε βρει τον παίκτη που θα κάλυπτε το κενό στην περιφέρεια. Το όνομά του; Ντόμινικ Γουότερς, ο παίκτης που ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού για να πάρει τη θέση του Ντάνιελ Χάκετ μέχρι το τέλος της σεζόν 2016-2017.

" Ποιοτικός παίκτης ο Τζέιμς, αλλά τον Γουότερς δεν τον αλλάζω" μας είχε πει μετά από λίγες εβδομάδες συνεργασίας με τον 30χρονο πλέι μέικερ. Τον είχε βρει στις ΗΠΑ, στην D-League, την αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ. Ο 28χρονος τότε Αμερικανός είχε γίνει draft από τους Grand Rapids Drive στον τρίτο γύρο, όμως με τη φανέλα τους έπαιξε σε μόλις δυο αγώνες. Εκείνα τα ματς δεν προσφέρονταν για συμπεράσματα. Ο Λυκογιάννης τον είχε ήδη παρακολουθήσει στη Μανρέσα (ACB) και τη Βούρτζμπουργκ και ήξερε σε ποιον δίνει τη σκυτάλη.

Τώρα, ο Γουότερς έχει ήδη ετοιμάσει τις βαλίτσες του για να αποχαιρετήσει την Ιταλία, στην οποία πήγε από... σπόντα πριν από οκτώ εβδομάδες. Βλέπετε, στο τέλος της σεζόν 2015-2016 τραυματίστηκε στον μηνίσκο, υποβλήθηκε σε επέμβαση, τον Αύγουστο συμφώνησε με την ρωσική Ενισέι, αλλά δεν υπέγραψε συμβόλαιο μαζί της. Οι παράγοντες της ομάδας έκριναν πως το γόνατό του δεν ήταν έτοιμο και κάπως έτσι ο Αμερικανός βρέθηκε ξανά στην αναζήτηση για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Οι εκπρόσωποί του τον πρότειναν σε ελληνικές ομάδες, ο Άρης αποφάσισε να κοιτάξει κάτι διαφορετικό και ο Γουότερς ταξίδεψε στο Μόναχο. Διεκδίκησε μια θέση στο ρόστερ της Μπάγερν, δεν την βρήκε και στις 6/10 πήγε στην Ιταλία για να υπογράψει στην Καντού. Πήρε - σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr- τρίμηνο συμβόλαιο για να καλύψει το κενό που άφησε με τον τραυματισμό του ο Ζάμπιαν Ντάουντελ και τα πήγε περίφημα. 14.6 πόντους (45.4% στα δίποντα, 40% στα τρίποντα και 89.5% στις βολές), 2.6 ριμπάουντ και 7.6 ασίστ ανά 33.6 λεπτά συμμετοχής έγραψε το κοντέρ του και λίγο πριν η συμφωνία του με την Καντού εκπνεύσει, αποχαιρετά για να επιστρέψει και πάλι στη EuroLeague. Καλά διαβάσατε. Να επιστρέψει στη διοργάνωση στην οποία αγωνίστηκε την περίοδο 2012-2013 με την Ολίμπια Λουμπλιάνα. Σε εννέα αγώνες έπαιξε, περισσότερο σε συμπληρωματικούς ρόλους.

Λυκογιάννης: " Αυτά θα δώσει ο Ντόμινικ στον Ολυμπιακό"

Πριν, λοιπόν, δούμε τον Γουότερς στην τρίτη ομάδα του στην Ελλάδα μετά τον Κολοσσό και τον Άρη, ζητήσαμε τη γνώμη του ανθρώπου που τον έφερε στα μέρη μας πριν από ακριβώς δυο χρόνια. Ο coach του Κολοσσού, Άρης Λυκογιάννης, ήταν σίγουρος πως ο 30χρονος Αμερικανός θα προσαρμοστεί άμεσα και θα δώσει σημαντική βοήθεια στην ομάδα του Πειραιά.

" Κοιτάξτε, ο Ντόμινικ δεν είναι μεγάλο κορμί, δεν στηρίζεται στα αθλητικά του προσόντα, δεν είναι και ο πιο γρήγορος παίκτης στον κόσμο, όμως είναι ένας πραγματικά εξαιρετικός δημιουργός. Έναν τέτοιο παίκτη έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός. Χρειάζεται έναν δεύτερο πόλο δημιουργίας και ο Γουότερς είναι σπουδαίος στην πάσα στο πικ-εν-ρολ, αλλά και στο σουτ, είτε μετά από ντρίμπλα, είτε από πάσα, ως σποτ σούτερ" μας εξήγησε ο Άρης Λυκογιάννης και συνέχισε: " Μιλάμε για έναν αθλητή με πολύ αξιόπιστο σουτ. Είναι πολύ έξυπνος και κυρίως, είναι ένας πολύ καλός χαρακτήρας. Η συνεργασία μας ήταν άριστη. Τώρα αντιλαμβάνεται σε ποια φάση της καριέρας του βρίσκεται, οπότε δεν θα έχει πρόβλημα στον ρόλο που θα του δοθεί. Ξέρει πως αυτή θα είναι η μεγάλη ευκαιρία του".

Ο Λυκογιάννης είναι σίγουρος πως ο Γουότερς δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, καθώς γνωρίζει καλά το πρωτάθλημά μας: " Καταρχήν, μιλάμε για έναν αθλητή που έχει παίξει σε πάρα πολλά πρωταθλήματα στην καριέρα του. Είναι ένας Αμερικανός με ευρωπαϊκό στιλ. Έχει "μυρίσει" την EuroLeague και τώρα ξέρει πως θα είναι γι' αυτόν ένα καλό τεστ. Είμαι σίγουρος ότι θα τον παίξει εύκολα τον ρόλο του στον Ολυμπιακό, διότι είναι ένας συνεπέστατος παίκτης. Ξέρει την ελληνική λίγκα, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν έναν δημιουργό, έναν κλασικό πλέι μέικερ και ο Ντόμινικ Γουότερς είναι ακριβώς αυτό".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ