STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η μεγαλύτερη δοκιμασία για Ολυμπιακό...

Η μεγαλύτερη δοκιμασία για Ολυμπιακό...

Σε μία επικίνδυνη έξοδο, εκεί όπου παραδοσιακά ζορίζεται θα παίξει αύριο (Τετάρτη, 4/01, 19:00, ΝΕΤ) στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός. Στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον εξαιρετικό φέτος Πανιώνιο...

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο (Τετάρτη, 4/01, 19:00, ΝΕΤ) στο δυσκολότερο παιχνίδι του (αν εξαιρέσουμε τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) μέχρι τώρα στην Basket League ΟΠΑΠ.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στο φετινό πρωτάθλημα και θέλει απέναντι στους "ερυθρόλευκους" να πιστοποιήσει την αγωνιστική του άνοδο και να αποδείξει ότι είναι έτοιμος για τα ψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Διαβάστε το αφιέρωμα της Ευρωλίγκας στον Γιώργο Πρίντεζη και τις τελευταίες εξελίξεις στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού...

Διαβάστε την προαναγγελία της 11ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ με όλα τα ματς...

Ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης αναμένεται να έχει τη συμπαράσταση του κόσμου του, καθώς όλα δείχνουν το κλειστό της Αρτάκης θα είναι κατάμεστο για το πιο δύσκολο τεστ του Πανιωνίου στο φετινό πρωτάθλημα.

Μοναδική, αλλά σημαντική απουσία για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο Μάριος Μπατής, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τη θλάση που αντιμετωπίζει στον τετρακέφαλο και τις επόμενες μέρες θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Απουσίες, πάντως έχει και ο Ολυμπιακός - ο οποίος ζήτησε και την ισόβια εξαίρεση του διαιτητή Γιώργου Τανατζή από τα παιχνίδια του - που σε ένα άκρως επικίνδυνο ματς θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Βασίλη Σπανούλη, Βαγγέλη Μάντζαρη και Λάζαρου Παπαδόπουλου. Αυτομάτως το βάρος στην περιφέρεια και στην οργάνωση του παιχνιδιού θα πέσει στις πλάτες των Κέιλιν Λούκας, Κώστα Σλούκα και Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, ενώ ο Κάιλ Χάινς μαζί με τον Πέρο Άντιτς θα αποτελέσουν τους "πυλώνες" των "ερυθρολεύκων".

Ο Ολυμπιακός και ο Πανιώνιος μετράνε ρεκόρ σε εννέα παιχνίδια στην Basket League ΟΠΑΠ 8-1 και 7-2 αντίστοιχα, με τους Νεοσμυρνιώτες να είναι αήττητοι εντός έδρας (ρεκόρ 4-0), ενώ το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει μία ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (ρεκόρ 4-1).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών...

Ο προπονητής του Πανιωνίου, Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το παιχνίδι, λέγοντας μεταξύ άλλων: " Για να διεκδικήσεις την νίκη με μια ομάδα αυτού του επιπέδου, πρέπει να ευνοούν και οι συγκυρίες, ώστε να τους πετύχεις, σε κακή μέρα, με κακή ψυχολογία και με σωματική κούραση από τα συνεχόμενα ταξίδια και παιχνίδια".

Ο Πέρο Άντιτς από την πλευρά του Ολυμπιακού τόνισε: " Ο Πανιώνιος είναι μια νεανική ομάδα και από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνονται καλύτεροι, ενώ έχουν και πολλά ακόμα περιθώρια βελτίωσης", ενώ ο Βαγγέλης Αγγέλου ανέφερε:

" Μετά το τέλος της Ευρωλίγκα και το ρεπό στο ελληνικό πρωτάθλημα ξεκινάμε τον κύκλο των δυο αυτών εβδομάδων που περιλαμβάνει τέσσερα παιχνίδια για την Α1, αρχής γενομένης με τον Πανιώνιο, μια ομάδα που παίζει πάρα πολύ δυνατά κι έχοντας τρία πολύ ουσιαστικά χαρακτηριστικά".

...η προϊστορία

Η τελευταία νίκη του Πανιωνίου απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν τη σεζόν 2009-10, όταν επικράτησε στη Νέα Σμύρνη των Πειραιωτών με 96-94 στην παράταση (89-89κ.α.), σε ένα παιχνίδι όπου ο Γιάννης Καλαμπόκης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, σταματώντας στους 28 πόντους με 6/7 τρίποντα!

Ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης αποτελεί τον κακό δαίμονα του Ολυμπιακού, καθώς την τελευταία επταετία έχει κερδίσει τους "ερυθρόλευκους" τέσσερις φορές. Τη σεζόν 2004-05 νίκησε με 79-76, το 2006-07 με 84-76, το 2007-08 84-72 και το 2009-10 όπως είπαμε με 96-94 (89-89κ.α.).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ